Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (453)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s druhým dílem "Mise Kleopatra", tak je tento film mnohem důstojnějším zpracováním komiksu (no spíše komiksů, zápletka filmu je slepená z několika dílů). Herci vypadají skutečně jako jejich protějšci v galské vesničce na papíře, humor je takový typicky francouzský (leč trochu slabší než ten komiksový) a hlavně tu nejsou téměř žádné ujeté nebo infantilní momenty, kterých byl druhý díl (který byl sice zábavný, poměrně povedený, ale jako důstojnou adaptaci komiksu ho neberu) opravdu plný. Pro mě je tento film ze všech hraných Asterixů nejlepší, má nejvíce komiksovou atmosféru a hlavně předlohu neprzní. A také má nejsilnější herecké obsazení. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Film částečně kopíruje první komiksové album, ve kterém se vychytrálý římský guvernér chce zmocnit zázračného nápoje Galů – nejen aby je porazil, ale aby vyzrál i nad Césarem. Adaptace má své světlé momenty, veskrze je to však zábava dělaná hlavně pro malé děti, všecko to pitvoření a přehnané kostýmy (kulisy – hlavně galská vesnice – přitom vypadají velmi dobře) dospělejšího diváka skoro urazí. ()

Reklama

themic 

všechny recenze uživatele

První Asterix a Obelix je rozhodně lepší než druhý díl... Tím, že se nic podobného nenatočilo tak se to nedá s ničím podobným srovnat!.. Film je dobrý i s dobrý příběhem a obsazením, do hlavní role Obelixe se nehodí snad nikdo jiný než Gérard Depardieu..! Přepracování komiksu do hrané podoby není vůbec špatné..! Na tento snímek se koukat dá, ****...:) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asterixe a Obelixe v kreslené podobě moc nemusím, ale co s týká hrané podoby, tak na tu se vždy ráda podívám. Netajím se tím, že se mi daleko více líbí druhý díl, který mi přijde vtipnější a povedenější, ale první díl je krásným úvodem do úžasných filmových dobrodružství těchto dvou přátel. Ráda jsem se v rámci filmové výzvy na tenhle film podívala připomněla si vtipnost a genialitu francouzských komedií. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem byl rovněž velkým fanouškem jak komiksu, tak i kreslené verze. Filmové zpracování se mi však moc nelíbilo. Christian Clavier a Gérard Depardieu sice předvedli celkem slušné herecké výkony, ale zbytek obsazení o ničem. Je sice pravda, že se tu dá narazit na několik hodně vtipných scén (bez kterých by to byla, opravdu jedná velká nuda), ale na víc jak průměrnou záležitost to nevidím. K francouzským komediím se však musí přistupovat s větší tolerancí, protože jejich smysl pro humor je trošku někde jinde. Přežít se to však dá zcela bez újmy na zdraví. 60% ()

Galerie (95)

Zajímavosti (22)

  • Hoci tento prvý filmový výkon Laetitie Casty kritici zvozili pod čiernu zem, ona na to zareagovala: „Nebrala som sa vážne a robila som to tak, aby som sa bavila.“ (Arsenal83)
  • Natáčelo se se živými aligátory a stovkou pavouků. Pavouci museli být každý večer přepočítáváni, aby se nějaký nezatoulal a nezpůsobil paniku. Kusadla měli znehybněná voskem, aby neohrozili štáb. Podle slov režiséra ale stejně pokaždé nějaký chyběl... (Xeelee)
  • V noci se stávají ze dvojníků bubliny, ale když jde Asterix (Christian Clavier) za druidem (Claude Piéplu) a otevře dveře, lze spatřit modrou oblohu, která připomíná den. (chleba24)

Reklama

Reklama