Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (453)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale toto hrané prevedenie sa jednoducho nevyrovná kreslenej verzii. Síce ma teší obsadenie hercov ako je Clavier, Galabru alebo Muller, ale to je tak nejako všetko. Claude Zidi si ma získal hlavne vďaka trilógii "Ripoux" alebo napríklad skvelou komédiou Zviera, ale Asterix a Obelix ma takmer vôbec nezaujal a rozhodne podľa mňa, patrí k tým horším filmom, ktoré režíroval. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem pořád dokola koukal jak na animovanýho Asterixe a Obelixe, tak na tento skvělý film. Výborné vtipy, zajímavé boje, vtipné trikové záběry a neodmyslitelné dialogy daly vzniknout kultu, který se mi líbí doteď a nevadí mi se na to kouknout kdykoli to jde v tv. Gérard Depardieu je super Obelix a Clavier zase nejlepší Asterix ze všech (a že jich bylo)...90% ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Komiksy o Asterixovi a Obelixovi jsem nikdy nečetl, ale film mi přišel docela slušný. Dvě sympatické, stylové a vtipné postavy spolu s celou svou vesničkou vzdorují Césarovi a jeho legiím, díky kouzelnému lektvaru, který jim dává neuvěřitelnou sílu. Příjemný film, který dobře pobaví svou vtipností, dobrodružností a výtečnými charaktery, ztvárněnými solidními herci. Silné 3 hvězdy. ()

COF_666 

všechny recenze uživatele

Chudák komiks - tohle si určitě nezasloužil. Neříkám že je to špatný ale nemá to ten náboj a vtip jako komiksová předloha. Ten film měl u mě štěstí ze dvou důvodů. Jednak jsou skvěle vybraní herci (do role Obelixe si už nedovedu představit nikoho jiného než Depardiuea) a za druhé miluju Asterixe jako komiks. ()

themic 

všechny recenze uživatele

První Asterix a Obelix je rozhodně lepší než druhý díl... Tím, že se nic podobného nenatočilo tak se to nedá s ničím podobným srovnat!.. Film je dobrý i s dobrý příběhem a obsazením, do hlavní role Obelixe se nehodí snad nikdo jiný než Gérard Depardieu..! Přepracování komiksu do hrané podoby není vůbec špatné..! Na tento snímek se koukat dá, ****...:) ()

Galerie (95)

Zajímavosti (22)

  • Když jel Gérard Depardieu (Obelix) na motorce do ateliérů La Ferté-Alais, kde se řada scén tohoto filmu natáčela, znenadání naboural. Po vyšetřování nehody se zjistilo, že měl v krvi poměrně velké množství alkoholu. Znamenalo to pro něj zákaz řízení motorových vozidel na patnáct měsíců a pro štáb přerušení natáčení na šest týdnů. (mar48)
  • V noci se stávají ze dvojníků bubliny, ale když jde Asterix (Christian Clavier) za druidem (Claude Piéplu) a otevře dveře, lze spatřit modrou oblohu, která připomíná den. (chleba24)

Reklama

Reklama