Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Campana dostal speciální úkol: vypátrat dceru bohatého průmyslníka, která se ztratila kdesi v Mexiku. Nejde o běžný případ, protože Marie je z těch lidí, kterým krajíc vždy spadne namazaným dolů a které smůla neopouští ani ve spánku. Campanovi má pomoci Perrin, jenž patří mezi ony "vyvolence" stejně jako Marie. Detektiv Campana nechce věřit, že to Perrin nedělá schválně a tak, když se nedívá vymění při jídle solničku za cukřenku a ještě povolí víčko. Perrin si neomylně osolí kávu... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Cvičím bojové sporty - judo, aikido, karate. Naučil jsem se tam sebekontrole. Nadají mi do volů a já nic. Neperu se a odejdu." Správně Perrine, nenech si nic líbit. Perrin je prostě dokonalý. Já jsem ve svém životě potkal hodně kreténů, ale Perrinovi se málokterý z nich mohl rovnat. Tady prostě platí Murphyho zákon: "Co se může pokazit, to se pokazí." A za to, že je to neskutečně vtipné, může hádejte kdo? ... Samozřejmě "detektiv" Perrin. Už jsem s ním po Marii pátral mnohokrát, ale jestli se zase ztratí a já budu někde poblíž, tak rozhodně nebudu přepínat na jiný kanál. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Pohodová francouzská komedie. Mnohem víc než situační komika (vrážení Pierra Richarda do věcí po chvíli omrzí) mě bavily hlášky, některé jsou geniální. Chemie mezi ústřední dvojicí zatraceně dobře funguje. Nikdy dřív mě to nenapadlo, ale kdyby se Depardieu tolik nevyžral, tak mohl mít slušnou kariéru jako akční hrdina, toho drsného detektiva mu tu opravdu věřím. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

To Francisi Veberovi vděčíme za to, že spolu svedl dohromady prima dvojku Pierre Richard & Gérard Depardieu. Jejich společných služeb pak využil ještě dvakrát a pokaždé velmi úspěšně. Tahle komedie je na rozjezd. Největší smolař na světě má pomoci vypátrat serioznímu soukromému detektivovi unesenou dceru bohatého průmyslníka, která trpí rovněž syndromem notorického smolaře. A když beze stopy zmizela kdesi v Mexiku, je Francois Perrin jediným vodítkem k zachycení její stopy. Námět originální, až téměř absurdní. Richard skvělý potrhlík a Depardieu skvělý drsňák. Oba herecky válí, film umí pracovat s gagy, ačkoliv jsou vesměs na jedno brdo a spadají svým opakováním kolem Richardova smolařství do omletého stereotypu i příležitostné naivity, ale výsledek je sympatický. U dalších společných filmů s nimi jsem se bavil více, protože mně přišly propracovanější v návaznosti akce na humor a naopak. Na rozjezd je to dobré, ale konec dost odflákli. 60% ()

choze 

všechny recenze uživatele

První ze tří vydařených komediálních spoluprací Richarda, Depardieua a Vebera (který má na kontě i nejlepší belmondovky MUŽ Z ACAPULCA a BEZVA FINTA). S odstupem času už to pro mě není taková pecka jako v pubertě, kdy jsem to sjížděl pořád dokola, ale dvojka ranař Depardieu/smolař Richard nemá chybu a svou opakovanou návštěvou baru, postřelením toho prvního ("TO JE VůL!"), hospitalizovaným řvoucím domorodcem a dalšími nezapomenutelnými smůlovatými gagy stále pobaví. ()

ekomo 

všechny recenze uživatele

Úsměvná komedie při které se skoro v každém okamžiku válíte smíchy nad Richardovou neschpností. Richard a Depardieu jsou právem považováni za jednu z nejlepších hereckých dvojek v dějinách francouzského filmu. Oba herci, Richard ve své nemotornosti a Depardieu ve svém stylu vyjadřování, ze sebe vlastně tímhle filmem udělali dva vyníkající komiky. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Scénu, ve které se Francois Perrin (Pierre Richard) připlazí zmlácený do hotelu a Campana (Gerard Depardieu) volá nosiče zavazadel, se musela točit dvaadvacetkrát, neboť byl Depardieu v té době natolik opilý, že nebyl schopen slova. Francis Veber poté raději natáčení přerušil a následující den Deperdieumu pohrozil, že pokud ještě jednou bude na scéně opilý, natáčení filmu skončí. Gerard Depardieu to vzal na vědomí a od té doby hrál v každém filmu Francise Vebera naprosto střízlivý. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama