Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pignon je vyhořelý učitel trpící depresemi, žije se svou matkou, momentálně je bez práce a věčně páchá sebevraždy, naštěstí bez úspěchu. Lucas je novinář, který žije vzrušující, ale nebezpečný život. Právě se snaží dostat zkorumpovaného politika a jde mu o krk. Oba muži jsou velmi rozdílní, jedno však mají společné: oba chodili s Christine, a dokonce ve stejnou dobu. Christine uteče dospívající syn Tristan, a když se její manžel Paul nemá k tomu, aby jej hledal, vyhledá oba své bývalé přítele a řekne jim, že chlapec je jejich. Muži neváhají a vydají se každý sám svého syna hledat. Nakonec se jejich cesty střetnou a oni zjistí, že matka vlastně neví, který za tří mužů je otec. I tak ale hledají Tristana dál. Cestu jim znepříjemní gangsteři, kteří se snaží umlčet Lucase, protože se chystá odhalit špínu na jistého politika. Tak se z cesty stane nebezpečné dobrodružství. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Gerard Depardieu a Pierre Richard jsou pomoci lsti přesvědčeni, že jeden z nich je otec Tristana, který utekl své matce Christině (Anny Duperey) a ta ho chce samozřjemě zpátky. Oba "tatíci" se spojí, aby našli syna a zjistili pravdu. Ač film nabízí dvě velká jména francouzského filmu a režiruje známý Francis Veber, tak je to zábava jen tak napůl, film nabízí několik povedených momentů, na druhou stranu i několik nudnějších situací, takže výsledek je poté značně nevyrovnaný. Ale už kvůli dvoum velikánům stojí za to se na film kouknout. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno som si pozrel americký remake tohto snímku, ktorý bol natočený v roku 1997. Volalo sa to "Deň otcov" (Fathers´Day). Hlavné úlohy v ňom stvárnil nudný Robin Williams a neznesiteľný Billy Cristal. Réžie sa ujal Ivan Reitman. Pôvodný francúzsky film "Otec a otec" (Les compéres) z roku 1983 nie je síce žiadna geniálna kultová komédia, ale oporti americkému remakeu je to hotové umelecké dielo. Pierre Richard a Gérard Depardieu na rozdiel od svojich amerických kolegov boli skvelí. Predovšetkým na základe porovnania oboch filmov prideľujem titulu "Otec a otec" štyri hiezdičky. **** ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie o tom, jak to dopadá, když chce matka (půvabná Anny Duperey) nalézt zpět svého utečivšího pubertálního syna Tristana (Stéphane Bierry). A tak se uchyluje ke lži, aby na scénu dostala jeho dva domělé otce: sebevědomého a protřelého drsňáka, novináře Jeana Lucase (Gérard Depardieu) a přecitlivělého páchače sebevražd Francoise Pignona (Pierre Richard). U obou nově nabyté otcovství vyvolá rodičovský pud a hrdost, náhoda je dává dohromady a nastává pátrání, honění, mlácení, přemlouvání a přesvědčování. A to vše prošpikované honem nicejské mafie na Lucase a lidi na něj napojené. Nevšední hledání dopadne obzvláště na tři lidi: na majitele hotelu Riviera Raffarta (Maurice Barrier), který dostane nejednou přes ústa, ředitele casina Jeannota (Roland Blanche), který je zavražděn, a na skutečného otce Paula (Michel Aumont). Samozřejmě se dvojici povede vyrvat hocha ze špatné cesty a odměnou jim je pocit domělého otcovství a pocit štěstí. Míti potomky je zřejmě jeden z vrcholů našich bídných životů. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Otec a otec asi nikto nebude pokladať za filmové veľdielo, a ja dvojnásobne nie. Pierre Richard aj s Gérardom Depardieuom sú u mňa na čiernej listine. Napriek tomu som sa počas filmu párkrát zasmial a pozrel som si ho v pohode, pretože Pierre Richarda tlmili v jeho nemotornosti a Gérarda Depardieua v jeho podobe s lokomotívou. Takže, ako som už spomenul v úvode, žiaden zázrak, ale na tri hviezdičky film dosiahol aj u mňa. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborný francouzský snímek s depresívním Pierre Richardem a ještě štíhlým bojovným Gérardem Depardieu - napůl komedie, napůl poučný film ze života. Dva typově zcela odlišní staří mládenci jsou totiž přinuceni svou dávnou milenkou pátrat po svém údajném synovi nyní pubescentovi na útěku z domova. Režisér Veber dokázal vytěžit maximum z tragikomických situací. Ukázka je ze scény v baru - "hlavička": http://www.youtube.com/watch?v=vXvoUT_7J2k ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Vůz, kterým Jean Lucas (Gérard Depardieu) jezdil v průběhu filmu, byl BMW 528i z roku 1977. (xmy)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskom meste Nice. (dyfur)
  • Když si v čase 1:20:00 pravý otec prohlíží Tristanův pokoj, v poličce lze zahlédnout figurku E.T. mimozemšťana. Tento film měl světovou premiéru téměř přesně o 1,5 roku dříve, než Otec a otec, a to právě ve Francii na festivalu v Cannes. (jan.hryz)

Reklama

Reklama