Reklama

Reklama

Teletubbies

(seriál)
  • Velká Británie Teletubbies

Obsahy(1)

Kouzelný větrník se roztáčí, v TELETUBBYLANDU začíná nový den a čtyři hravé kamarády čekají další dobrodružství a příhody. Fialový Tinky Winky je největší, zelený Dipsy má nejraději černobílý klobouk, žlutá LaaLaa si nejraději hraje s balonem a nejmenší Po, žijí za horami v tajemné zemi, kde se může stát cokoli... TELETUBBIES mají rádi tanec a velmi milují jeden druhého. A dětri budou tyto báječné postavičky také milovat. TELETUBBIES jsou mezníkem v předškolním programu, speciálně navrženém pro malé děti, aby jim pomohl s koordinací zraku a sluchu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (794)

salahadin

všechny recenze uživatele

Tak je ten modrej gay, nebo není hernajs?!?!? Jsem se vlastně nedozvěděl, jestli to soudruzi v Emeryce u soudu ňák vykoumali. Prej by to jako mělo mít blbej vliv na naše děcka, ale já vám nefim, mně přijde jako horší pustit těm našim harantom zprávy na Nově a před spaním Pikačů nebo co to je za hnusnou mršinu. Každopádně vám nevim, proč bych tu měl vysázet odpad, když už jsem se před těžkéma járama vyhópl na Špilas a chrbát sa mi dojebává už ňáké ten pátek. Ach, Freude... ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Zásadním problémem téhle neskutečné pitomosti je doměnka tvůrců, že děti jsou blbí dospělí. Ve spojení s celkovým úpadkem současné popkulturní tvorby pak vzniká cosi, co uráží rozum a vkus dospělých a ty děti - co na to děti (?) - ty to řeknou jednou, až budou větší - svým chováním, svými názory, svými postoji... Předpokládám, že celou tuhle generaci (a nejen tvůrců ;-) pošlou do hajzlu... Jen se obávám, že to bude hodně >bohužel< ... - - - P.S. Kdesi jsem zase četl nějaké omluvné bláboly typu "...je to pořad pro batolata..." !!! No, divím se, že ne pro kojence - a tak si tak říkám - A CO SE MAJÍ BATOLATA CO DÍVAT NA DEBILNÍ TELEVIZI? A jen jsem se utvrdil v názoru, že tenhle pořad je zrůdnost, mající jediný cíl - vychovávat další a další konzumenty televizní zábavy (a potažmo - nebo možná hlavně! - příjemce televizní reklamy!) už od nejútlejšího věku! Předpokládám, že nějací marketingoví zmrdi brzo příjdou s pořady, ovlivňujícími plod v těle matky... - - - P.P.S. A tak v důsledku asi mají z těchhle sraček největší radost pedofilové. Nejspíš to budou i jejich tvůrci... ;-) ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Vskutku zajímavý to experiment "kolik mescalinu může sníst štáb a být při tom ještě schopen udržet kameru a něco natočit." Je to sice naprosto blbé (a o přínosnosti pro děti si mnoho dobrého nemyslím), leč zábavné. A hlavně tento seriál podnítil vznik spoustu legračních věcí, např. příběh o tom, jak měli Teletubbies moc špatnou náladu... :) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit seriál, který se pokusil přizpůsobit vnímání těch nejmenších dětí. Srukturou jednotlivých dílů s neustálým opakováním, barvami, tvary, řečí, zkrátka vším a věřte mi, že seriál v tomto ohledu nevymýšleli žádní hlupáci a do vnímání cílové skupiny se celkem trefili. Princip a cíl seriálu je výchovně-vzdělávačně-zábavný, podobně jako třeba "Sezame, otevři se", ale jak už jsem řekl, horní věková hranice je tady ještě nižší. A stejně jako u zmíněného seriálu je i tu problém s překladem a kulturní odlišností země, ve které vznikal. A to je podle mě největší kámen úrazu. Některé příběhy a situace jsou nám prostě vzdálenější a specifika české řeči oproti originálu jsou zohledněna jen málo. Viz třeba obligátní toustíky. Proč se u nás nejmenují palačinky, když i tak vypadají, apod. Jaký vliv to však bude mít na děti si netroufám odhadnout. Originál by si zasloužil hodnocení lepší, tohle je podmíněno českým překladem. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (20)

  • Každá postavička symbolizuje jinou rasu. Tinky Winky představuje Evropany, Po Asiaty, Laa Laa Indy a Dipsy Afričany. (Zdroj: wikipedie.cz) (Kmotr76)
  • Ústredná pieseň s názvom Teletubbies Say "Eh-oh!" sa stala hitom a v decembri 1997 sa v rebríčku UK Singles Chart dostala na prvé miesto. (Raccoon.city)
  • Herci sa z kostýmov pozerali von cez bezzubé ústne otvory, zatiaľ čo oči a pery boli mechanické a ovládané diaľkovo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama