Reklama

Reklama

KOndoMEDIE

  • Česko S barvou ven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Francois Pignon (tohle jméno se objevuje téměř v každé komedii France Vebera) je tichý ušlápnutý úředník v jedné středně velké firmě na kondomy. Dozví se, že má být vyhozen, jeho žena jím pohrdá, syn mu nemá co říct. Cítí se osamocený a zbytečný. Od sebevraždy ho zachrání nový soused, bývalý psycholog velké společnosti, který přesně ví, jakou ostudu si v současné době žádná firma s dobrou pověstí nemůže dovolit pouze, nesmí vyhodit na dlažbu homosexuála. A Pignonovi poradí jednoduchý trik, jak zůstat v zaměstnání. Za co jeho kdysi vyhodili, za to Pignona dnes naopak musí v zaměstnání „držet“. Vyrobí fotomontáž, na které je Pignon v gay klubu v poněkud choulostivé pozici a kterou spolu pošlou přímo šéfovi firmy. Nic se nešíří tak rychle, jako informace mezi kolegy. Události se však brzy začnou zúčastněným vymykat z rukou... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

shyster 

všechny recenze uživatele

Kondomedie se opírá do "problematiky" homosexuálu na pracovišti. Na mnoho místech velice vtipná, ale často situaci nedotáhne až do krajnosti a poslušně se vrací zpět do normálu, aby neurazila většinového diváka. Konec je pak z pohledu první poloviny zklamání, kdy se všechno zvrtne do průměrné romantické komedie. Viva buzerobijci. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Komedie z prostředí továrny na kondomy, ve které hlavní hrdina předstírá homosexualitu? To je námět jak z nějakého filmu psaného na tělo Adamu Sandlerovi a to celé dokořeněné přívalem fekálního humoru. Jenže pak zrak zavadí o jméno režiséra a je jasné, že nic takového nehrozí. Tradiční francouzská komedie založená především na situačním humoru, vybroušených dialozích a hercích. To je to oč tu běží. KOndoMEDIE rozhodně pobaví, díky stopáži i zabaví, jenže je až příliš tuctová. Vše co v ní vidíme již Francis Veber nejednou zpracoval. A většinou i lépe. ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že všeho bylo tak akorát. Žádná třeskutá sranda za každou cenu, rozhodně ne nuda, prostě taková příjemně zábavná komedie. Obsadit do role Pignona Daniela Auteuile, který nepatří zrovna do kategorie komediálních herců, bylo odvážné, nicméně vyplatilo se takhle zariskovat. I když, on nejspíš Veber věděl, co dělá. Vyloženě mi vadil Thierry Lhermitte, a to nejen tím, jak hrál, ale už jen jeho vizáž stačila na to, aby každá scéna s ním srážela body hodně dolů. Nevím, co to s ním bylo. Takový nebýval. O kvalitách Gérarda Depardieua vůbec mluvit nemusím. Ten zde byl naprosto přesný. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak tak. Když už je nějaká komedie vydařená sama od sebe, je zapotřebí ji alespoň zmrvit název, aby náhodou nenalákala diváky, co chodí do filmů naslepo. Rozdíl mezi francouzskou kuchyní a kuchyní zbytku světa je v tom, že na talíř servírovaný z Francie mně stačí jenom se podívat a už mám na tváři úsměv. A když pak z těch sympatických pro komedii stvořených lidí vypadnou chytré dialogy a skvěle vygradované gagy, moje huba připomíná houpačku zavěšenou na uších. P.S: Mohl bych si u madam Michéle objednat jednu výstupní kontrolu, prosím? ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tedy, název samotný by mě odradil od sledování téhle výborné komedie, která dává vzpomenout na zlatý věk francouzského filmu...z čehož plyne, že by byla velká chyba, nechat se zmýlit tím děsným názvem:)) Opravdu nejde o komedii, u které byste se smíchy za břicho popadali, ale celou dobu se dobře bavíte, a sem tam se mihne třeba výborný Depardieu:)) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • V době natáčení ve Francii žádná továrna na kondomy neexistovala. Filmová továrna byla postavena podle japonského vzoru. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama