Reklama

Reklama

KOndoMEDIE

  • Česko S barvou ven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Francois Pignon (tohle jméno se objevuje téměř v každé komedii France Vebera) je tichý ušlápnutý úředník v jedné středně velké firmě na kondomy. Dozví se, že má být vyhozen, jeho žena jím pohrdá, syn mu nemá co říct. Cítí se osamocený a zbytečný. Od sebevraždy ho zachrání nový soused, bývalý psycholog velké společnosti, který přesně ví, jakou ostudu si v současné době žádná firma s dobrou pověstí nemůže dovolit pouze, nesmí vyhodit na dlažbu homosexuála. A Pignonovi poradí jednoduchý trik, jak zůstat v zaměstnání. Za co jeho kdysi vyhodili, za to Pignona dnes naopak musí v zaměstnání „držet“. Vyrobí fotomontáž, na které je Pignon v gay klubu v poněkud choulostivé pozici a kterou spolu pošlou přímo šéfovi firmy. Nic se nešíří tak rychle, jako informace mezi kolegy. Události se však brzy začnou zúčastněným vymykat z rukou... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

To fakt nemá chybu! Správná veberovka, naprosto dokonalá! Na Depardieu jsem koukala jako blázen! On fakt podá perfektně všechno! Daniel Auteuil (kruci, to se tak blbě píše) je taky všestranný a mám ho ještě radši, ale tady pro mě Depardieu jasně kraloval! Idiotský český název filmu, pořád si na idiotské přejmenovávání filmů českými distributory nemůžu zvyknout (Byl jsem při tom, Amores perros, Soukromé neřesti, Čas smyslnosti a mnoho mnoho dalších...) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vivat! Francouzská komedie žije! Všichni herci jsou výborní, ovšem řekl bych, že největší hvězdou snímku je Gérard Depardieu, i když Daniel Auteuil je přesný. V menších rolích Jean Rochefort a Michel Aumont působí a připomínají staromilské časy :-) Francis Verber vychovává a nevyhýbá se ožehavým tématům. Umí jak zobrazit outsidera (scény s telefonem a opékačem topinek v pozadí s chmurnými zprávami jsou skvělé), tak vyprávět o soukromých věcech, aniž by to vyznělo sprostě, zkratkovitě nebo banálně. Spolu s postavou Felixe se i divák tak trošku mění a nechává se lehce unášet proudem inteligentní francouzské zábavy Snímek vám řekne opravdu více, než nablblé, rádobyšokující dokumenty či debaty v televizi, anebo sociologické studie. FRANCOISI? TEN SVETR JE AŽ MOC RŮŽOVÝ. NENOS HO. VYPADÁŠ V NĚM JAKO BLBEC. Jen tak dál, Francisi! Jen tak dál. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

První polovina naprosto skvělá, v ní zejména exceluje totálně ukrutně hláškující Depardieu, ty jeho vtipy fakt nemaj chybu a krom toho je tady fakt bedna, v tom obleku je narvanej jak klobása v rohlíku. Druhá půlka už je bohužel o něco slabší, v ní se zase daří Daniel Auteuil, ale už to neni ono, i když i v ní se najde několik skvělých scén, ale čim víc film spěje ke konci a konečnýmu rozuzlení, tim ztrácí na vtipnosti. Ale i tak se jedná o fakt skvělou komedii ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Originální název filmu Le Placard je vysvětlen na záčátku filmu, kdy soused říká Pingnonovi, že musí "sortir du placard" - opustit skříň, což je francouzský výraz pro "coming-out". Takže pokračování Pingonových eskapád není komedie, ale(a) psychoterapie jednoho ušlápnutného bezvýznamného účetního; (b) satira na změnu pracovních zvyklostí a na vlnu politické korektnosti. Depardieu si sice může zařadit svoji postavu k tomu lepšímu v jeho filmografii, ale jinak je Le Placard přeplněn pozitivním duchem a změnou, zatímco komedie zmírá v koutku na nedostatek kyslíku. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nechápu kdo vymyslel tak debilní název, protože jsem tím pádem dost dlouho chodila kolem toho filmu po špičkách. A přitom je to fajn komedie i když těch vtipných momentů bych uvítala rozhodně víc. Ale hvězdná sestava v čele s mým oblíbeným Danielem, který byl chvílemi opravdu k nakousnutí, dělala co mohla. A ta Gérardova postupná proměna byla taky okouzlující. Příjemná a pohodová komedie, ale Francisi Vebere dneska je ta čtyřka slabší, protože máš v kapse ještě lepší kousky. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • V době natáčení ve Francii žádná továrna na kondomy neexistovala. Filmová továrna byla postavena podle japonského vzoru. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama