Reklama

Reklama

KOndoMEDIE

  • Česko S barvou ven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Francois Pignon (tohle jméno se objevuje téměř v každé komedii France Vebera) je tichý ušlápnutý úředník v jedné středně velké firmě na kondomy. Dozví se, že má být vyhozen, jeho žena jím pohrdá, syn mu nemá co říct. Cítí se osamocený a zbytečný. Od sebevraždy ho zachrání nový soused, bývalý psycholog velké společnosti, který přesně ví, jakou ostudu si v současné době žádná firma s dobrou pověstí nemůže dovolit pouze, nesmí vyhodit na dlažbu homosexuála. A Pignonovi poradí jednoduchý trik, jak zůstat v zaměstnání. Za co jeho kdysi vyhodili, za to Pignona dnes naopak musí v zaměstnání „držet“. Vyrobí fotomontáž, na které je Pignon v gay klubu v poněkud choulostivé pozici a kterou spolu pošlou přímo šéfovi firmy. Nic se nešíří tak rychle, jako informace mezi kolegy. Události se však brzy začnou zúčastněným vymykat z rukou... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je to hezká komedie. Taková ta, kde se člověk spíš směje dialogům a tomu, jak se lidi tváří... Nesmál jsem se vyloženě nahlas, ale bylo to strašně milý. A není to pushy ani nějak nátlakově korektní. Navíc to má skvělej soundtrack od Vladimíra Cosmy, která zní jak z pecek s Richardem nebo Funesem ze 70. let. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenční francouzská komedie se skvělým humorem. V hlavní roli moji oblíbenci Auteuil a Depardieu, jejichž role byli originální a vůbec jsem nečekala tak skvělé výkony. I když humor Depardiea moc dobře znám a vždy mně něčím překvapí, tak tohle byl opravdu koncert. Auteuil v roli zamlklého a nudného pracovníka ve firmě na kondomy, kterému se začne hroutit svět a má sklony k sebevraždě.. Na Auteuila velmi neobvyklá, ale přesto zajímavá role, na kterou jsem se strašně těšila. Sice náš název "Kondomedie" je přímo odrazující, tak Le Placard je opravdu skvělá komedie. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Navzdory prostředí továrny na kondomy a homosexuálnímu tématu velice inteligentní komedie. Francis Veber opět neklamal a napsal vynikající scénář, ve kterém vkusně vybalancoval humorné scény (výstupní kontrola) s dojemnými (soused). Herecké obsazení jenom potvrzuje to, proč jsou hvězdami stříbrného plátna, přičemž každý má (i na malém prostoru) co hrát. Film mě příjemně pohladil po duši a za to mu nedám míň než 90%. P.S.: Michèle Laroque je neodolatelná. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Účetní v továrně na prezervativy, nudný Francois Pignon (Daniel Auteuil) je právě tím, na koho ukáže prst ředitele, když jsou nutné díky úsporám snižovat stavy zaměstnanců. Ztráta zaměstnání Francoise natolik zdeptá, že se pokusí o sebevraždu. Tomu ale zabrání jeho nový soused, který ví - že žádná firma - natož firma vyrábějící prezervativy - si nedovolí vyhodit homosexuála. Stačí jen, aby Francois začal předstírat, že patří k této menšině. Brzy ale Francois zjišťuje, že právě tato akce dala jeho životu ten správný smysl, a začne si svoji novou roli užívat... Toto DVD jsem si pořídil díky Depardieumu na bookletu, netuše - že jeho role, ač vcelku zábavná, je vlastně v celém pojetí filmu hodně nepodstatná. Ale nějak to vůbec nevadilo, Daniel Auteuil komediální roli zastal více než dokonale (a třeba oběd v "družném" rozhovoru Auteuila a Depardie je naprosto dokonalý). Jinak (bohužel) film nepřináší žádná velká překvapení, a už od počátku je vcelku jasné, jak se celá situace bude vyvíjet. Ale i přesto jsem se docela dobře bavil.. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie není z rodu těch, u kterých se byste se smáli na celé kolo. Spíše pobaveně sledujete skvělé herce v "trapných" situacích - jen občas příjde skutečně nezapomenutelná hláška. Rochefortova věta: "A tohle ... tohle je výstupní kontrola" patří k tomu nejvtipnějšímu, co jsem za hodně dlouhou dobu ve filmu slyšel. Téma homosexuality je podáváno otevřeně, ale ne vulgárně, velice zajímavé je sledovat vývoj některých postav (hlavně naprosto geniální Dépardieu) a vztahů mezi nimi. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • V době natáčení ve Francii žádná továrna na kondomy neexistovala. Filmová továrna byla postavena podle japonského vzoru. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama