Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předlohou filmu je skutečný příběh o splněném přání dospívajícího hráče videoherní závodní série „Gran Turismo“ Janna Mardenborougha, jehož herní dovednosti a výhry ho dovedly až na dráhu skutečného profesionálního závodního jezdce. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (352)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Kino mi uniklo … No, nevadí, i tak jsem si to v pohodlí domova užil do syta! Tohle téma je možná už trochu ohrané, ale zde jsem po celou dobu sledování měl úsměv na tváře. Dle traileru mě ústřední klučina, co miluje závodění na konzoli moc nezaujal, bál jsem se, že bude moc otravný a nafoukaný. Naštěstí se to nestalo a ve filmu si mě neskutečně získal. K tomu mu sekundoval jako trenér David Harbour, který mě bavil snad ještě více! Zato takový Orlando Bloom mě zde moc nebavil, resp. jeho arogantní postava, ale sehrál to asi dobře, to zas jo. Technická stránka filmu je dokonalá, skvělé závody … Mělo to i velké napětí, a i jsem tu zažil pár dojemných chvil. Na toto téma tu máme spousty jiných filmů viz Rivalové apod., které jsou asi objektivně lepší, ale mě tohle sedlo jak ulité a nemůžu hodnotit jinak než plným počtem hvězd. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nemohol som z toho, že jeho matku hrala Ginger Spice. 🤣 Film má hodne akčnú úvodnú a záverečnú časť, a klasicky uslzený klišé prostriedok, s liečením komplexov.  Väčšinu stopáže je to dostatočne zábavné aj pre nefanúšikov, či už závodných hier, alebo rýchlych áut. Ako som ja (ja som GTA-čkový).  Blomkampova réžia rutinná, Hopper je Hopper (akurát zmenil profesiu). Tri a pol. ()

Reklama

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Jsem ready. Kritiky jsem načetl, psychicky jsem se připravil na to, že uvidím dvě hodiny reklamy na Sony a Plystation + hezké záběry od režiséra, u kterého jsem skoro zapomněl jeho existenci. První hodinu jsem byl ubitý tím, že dostávám přesně to co tu zdejší fandom píše. Ale buďto Rockyho šablona a Harbourovo charisma pořád fungují jako kouzlo nebo si Blomkamp v posledním kole uvědomil, že chce krom reklamy na Walkman točit i film. Každopádně, nakonec to všechno funguje obstojně. Tak obstojně, že jsem schopen přiznat, že jsem si Gran Turismo užil, jakkoli klišé a přímočarý ten film je. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Očekávaný průměr. Na snímek Gran Turismo od talentovaného režiséra Neilla Blomkampa jsem se velmi těšil, jelikož tato legendární hra mě provází celý život, stejně jako láska k autům obecně. Ale i když jsou závodní složky a auta obecně nasnímána skutečně velkolepě a dravě, tak i tak na Vás začne bohužel vystrkovat růžky nedotažený laciný příběh a olbřímí stopáž. Právě tyto atributy chtě nechtě kazí celkový divácký zážitek, což ani skvělé závodní elementy nezachrání. Ve finále tedy dostaneme fajn nenáročnou jednohubku bez větších diváckých výzev, z níž by se dle mého názoru dalo vykřesat mnohem více. Potenciál ikonické značky a atraktivního motorsportu totiž skýtá daleko více než jen plochou podívanou na volné odpoledne. PS: David Harbour je prostě neskutečný sympaťák! „If you miss a line in the game, you reset. You miss it on the track, you could die.“ ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem Gran Turismo "slyšela" v kině během Pavučiny. Z vedlejšího sálu bylo slyšet všechno pokaždé, když bylo vrm vrm. A teď jsem Gran Turismo i viděla. Teda...delý den nešel internet, takže ono to vyřadilo spoustu kandidátů připravených na dnešní sledování...ale vzpomněla jsem si na Gran Turismo, k tomu není potřeba být online. A abych se na začátku přiznala: "Vrrm, vrrm mi nevadí. Přeci jen, je spousta věcí, kterým nerozumím a nevadí mi na ně koukat. Stejně jako nejsem ve volném čase sériový vrah. A nevadí mi koukat na filmy, kde je sériový vrah." Vlastně fajn sportovní film, který je pro mě jenom "fajn sportovní film", ale pro hráče asi o trochu víc, s příjemným lochtáním, nebo co je vim, jak to vnímali oni. Hlavní hrdina si projde vlastně stejnou cestu jako jakýkoliv jiný hrdina z podobných žanrovek...podceňování, dokázání, že na to má, zhroucení, nabrání síly do konce, emoční konec, kde je vlastně jedno, jak to s ním dopadne, hlavně pokud se na konci za sebe nemusí stydět...takže tady není nic, co bych filmu vytkla, protože tady je všechno ok. Navíc je to celkově dobře natočený, Jann je správně sympatická postava a má na to, aby všechno utáhnul. Archie Madekwe mi začíná stále víc sympatičtější, tak snad si to nějak v budoucnu nepodělá. Jo, vlastně fajn film :) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (36)

  • Hudba použitá v závěrečné scéně po Jannově (Archie Madekwe) vítězství v závodě 24 hodin Le Mans je „God Moving Over the Face of the Waters“, kterou složil Moby. Celosvětově se proslavila, když byla použita v závěrečné scéně filmu Nelítostný souboj (1995). (Johnny.ARN)
  • Na zadní poznávací značce Porsche chybí nálepka technické kontroly a nálepka okresu Ahrweiler. Navíc kombinace čísel a písmen D66 na konci poznávací značky je neplatná. (Johnny.ARN)
  • V skutočnosti Jann Mardenborough nedosiahol rekord na kolo v Le Mans (vo filme uvedený 3:14.791), ale na Hockenheimringu. Jannov rekord zajazdený v Hockenheimringu je v kategórii GP3 a má čas 1:31.198. Pre zaujímavosť, Kimi Raikkonen v F1 má oficálny rekord kola 1:13.780 a neoficiálny M. Schumacher v čase 1:13.306 .V súčasnosti je v Le Mans rekord 3:17.297 zajazdený Mike Conwayom na Toyota TS050, ktorý je mimochodom s hybridným pohonom (s klasickým pohonom je rekord 3:18.4 zajazdený Jackie Oliverom na Porsche 917 LH). (patto)

Související novinky

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

29.07.2023

Máme dva týdny od začátku herecké stávky a místo nějakých pozitivních zpráv nebo náznaků, že si chtějí zástupci studií sednout s odbory a domluvit se na férových kompenzacích tak, aby se celý byznys… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Gran Turismo nabírá obsazení

Gran Turismo nabírá obsazení

17.09.2022

PlayStation produkce filmů podle her se pomalu ale jistě rozjíždí na plné obrátky a jeden projekt, který nyní studio Sony prioritně tlačí před kamery, je závodní Gran Turismo. To před několika týdny… (více)

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Reklama

Reklama