Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předlohou filmu je skutečný příběh o splněném přání dospívajícího hráče videoherní závodní série „Gran Turismo“ Janna Mardenborougha, jehož herní dovednosti a výhry ho dovedly až na dráhu skutečného profesionálního závodního jezdce. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (359)

cervajzik 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když koukáte na moderní americký film a úplně vás polívá pot z toho, jestli někdo nevidí, na jak šílenou trapárnu koukáte? Koukal jsem na to v letadle a chvílemi mi bylo úplně stydno z toho, jak trapný a prvoplánový ten film je. Útěchou budiž, že kolegové vedle koukali na ještě větší hovadiny, což je teda s podivem, že je vůbec možné. Jak tohle může mít skoro 80 procent wtf. Třešnička na dortu je, že tenhle závodní film odbyde celou závodní sezonu v jedné 30vteřinové animaci, příště rovnou můžeme koukat dvě hodiny na nějaké gameplaye youtuberů a bude to mít větší zápletku. Nejnapínavější moment je jestli se nesympatický hrdina stihne včas připojit ke kompu a zcela překvapivě to stihne vteřinu před vypršením limitu, jestli tohle někdo vnímá jako dramatický pocit napětí :D Však to je úplná kktina pro vypatlance. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

PlayStation 1, Gran Turismo 2 - stovky strávených hodin u této hry a mnoho pěkných vzpomínek. Cílem bylo vlastnit Suzuki Escudo Pikes, touto károu, byla hra otočená. Každopádně, film se povedl. Jasně, jede to v té klasické šabloně, kdy je od začátku jasné, jak to celé dopadne. I přes to, to bylo ale místy dobře napínavé, vzrušující, emocionální (Djimon Hounsou), nechybělo tomu vlastně vůbec nic. A ten zvuk startovních semaforů, ach ty krásné, bezstarostné časy. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvakrát ma ten nápad posadiť hráča videohier do auta a nechať ho závodiť s profíkmi, nenadchol, napriek tomu, že to je podľa skutočnosti. Technická stránka filmu je vymazlená. Ale mne to pripadalo ako keby som sledoval na youtube niekoho ako hrá hru. To ma nebaví a sledovať ako polovicu filmu hrá hru hlavný hrdina je rovnako nezáživné. Našťastie potom sa začne aj závodiť. A to je hlavná devíza tohto filmu. Na rozdiel od väčšiny závodných filmov je tento o  závodení a nie o neustálom búraní. Hlavne za to dávam tretiu hviezdu. 5/10. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Překvapily mě docela dobré recenze a rozhodl jsem se nakonec do kina zajít. Jde určitě o mnohem lepší film, než need for speed, ale zas to není taková pecka jako Le Mans 66. Musím ale pochválit několik věcí - volba herců, zpracování závodů - divák má dokonalý přehled co se děje, skvělá kamera. Hlavní je ale to, že jde o skutečný příběh, který je docela inspirativní a ukazuje, že sny se někdy můžou vyplnit. Filmy podle hry většinou dopadnou při nejlepším průměrně, zde se to ale naštěstí nestalo takže všem hráčům a příznivcům rychlých kol určitě doporučuji - 7/10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Blomkamp byl svého času největší talentem široko daleko. Jenže diváci na jeho filmy jaksi přestali chodit. Tady bych jeho rukopis prakticky v ničem nepoznal. Kdyby mě někdo řekl že tohle točil režisér Districtu 9, skoro bych nevěřil. Takže co tady máme. Máme tady charismatického Davida Harboura, úlohu takového vlastně malinkého záporáka si zde střihnul Orlando a v hlavní roli účinkuje úplně neznámý kluk. Vůbec to nedopadlo špatně, ač se to zpočátku nezdálo. Ke konci mě to rozhodně chytalo. Na nejlepší kousky v žánru jako jsou Rivalové to samozřejmě nemá, ale určitě je to docela v pohodě. Taková ta klasická záležitost dnešního Hollywoodu. Nadšení nebudete, zklamaní taky ne a za týden si už na film nevzpomenete. 70% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (37)

  • Když Jann (Archie Madekwe) na začátku běží na kvalifikační závod, sundá si boty a hodí je za herní židli. Během závodu, když je nad ním překryté auto, stojí jedna z jeho bot vedle něj před křeslem. (Johnny.ARN)
  • Postava Mattyho Davise v podání Darrena Barneta je volně inspirována Brianem Heitkotterem, který v roce 2011 vyhrál spolu s Jannem Mardenboroughem GT Academy. (Johnny.ARN)

Související novinky

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

29.07.2023

Máme dva týdny od začátku herecké stávky a místo nějakých pozitivních zpráv nebo náznaků, že si chtějí zástupci studií sednout s odbory a domluvit se na férových kompenzacích tak, aby se celý byznys… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Gran Turismo nabírá obsazení

Gran Turismo nabírá obsazení

17.09.2022

PlayStation produkce filmů podle her se pomalu ale jistě rozjíždí na plné obrátky a jeden projekt, který nyní studio Sony prioritně tlačí před kamery, je závodní Gran Turismo. To před několika týdny… (více)

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Reklama

Reklama