Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předlohou filmu je skutečný příběh o splněném přání dospívajícího hráče videoherní závodní série „Gran Turismo“ Janna Mardenborougha, jehož herní dovednosti a výhry ho dovedly až na dráhu skutečného profesionálního závodního jezdce. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (350)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Režisér milovaného DISTRICT 9 nebo ELYSIA, přináší do kin adrenalinem nabitou jízdu, která se opírá o zajímavý příběh a hlavně boží vizuál s kamerou. Pro mě osobně jedno z nejhezčích překvapení v kině. Příběh o klukovi, který přesedlal z gamepadu za volant auta, jenž v zatáčkách nemá problém jet přes 200 km v hodině. Já jsem vlastně dost spokojený. Precizně zvládnutá žánrovka, která dokáže ze šablonovitého schématu vytěžit maximum. Herecky děsně sympatické (Harbour je bůh), vizuálně nápadité, hravé, natočeno s takovou až dravostí a některé záběry jsou menším orgasmem pro oko. Cením při adaptaci hry, že vzali skutečný příběh se hrou spojený a natočili poctivou sportovní chuťovku. Samotné závody pak udělají radost nejednomu milovníkovi závodních aut, stejně tak jako hráčům. Kamera je precizní a každý závod je napínavý jak trenky. Highlighty filmu jsou pak závod v Německu a finále, u kterého jsem ani nedýchal. Jestli nevíte na co vyrazit do kina, GRAN TURISMO je ta správná volba, protože si to užije úplně každý. + kamera, nápaditý příběh, sympatické obsazení, plno vizuálních nápadů, hravá kamera, funkční práce s emocemi i napětím. - Lehká předvídatelnost děje ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Gran Turismo bola hra ktorou som dokázal zabaviť zároveň aj neter aj synovca napriek tomu že bol medzi nimi v detskom veku takmer priepastný 4 ročný rozdiel čo sa záujmou týka, takže z tohto pohľadu film celkom potešil. Avšak ako spomína Arsenal83 celé to vyzerá skôr ako reklama na ďalšie vidanie tejto hry, dej je pri týchto filmoch presne ako spomína klišoidný a predvídateľný, človek nemal pocit ako pri LeMans či Rivaloch že benzín doslova cíti, strašne mi vadil aj hlas hlavného protagonistu ale aj tak som sa nakoniec rozhodol pre slabšie 4*. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvakrát ma ten nápad posadiť hráča videohier do auta a nechať ho závodiť s profíkmi, nenadchol, napriek tomu, že to je podľa skutočnosti. Technická stránka filmu je vymazlená. Ale mne to pripadalo ako keby som sledoval na youtube niekoho ako hrá hru. To ma nebaví a sledovať ako polovicu filmu hrá hru hlavný hrdina je rovnako nezáživné. Našťastie potom sa začne aj závodiť. A to je hlavná devíza tohto filmu. Na rozdiel od väčšiny závodných filmov je tento o  závodení a nie o neustálom búraní. Hlavne za to dávam tretiu hviezdu. 5/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

točit film podle hry, kde jde čistě jen o závody mi přišlo jako docela nesmysl a na úplném začátku sem se bál co s tím Blomkamp a spol. provedou. K velkému překvapení a spokojenosti pak musím konstatovat, že z toho nakonec vybruslili asi nejlépe jak šlo a přišli s odsýpajícím filmem, který je povinností nejen pro fanoušky Sony a Gran Tursima, ale také pro všechny příznivce aut a závodů. Samozřejmě to není taková bomba jako Rush, Le Mans nebo Ford vs. Ferrari, ale zase je podstatně lepší než třeba Need For Speed a ono to tak nějak stačí. Plusové body nahání opření o skutečnosti, díky kterému Gran Tursimo překvapivě slušně funguje i po emoční stránce. Dalo by se sice tvůrcům vyčíst, že si v zájmu větší dramatičnosti dost hrají s časovou osou (třeba Jannova nehoda se stala až 2 roky po Le Mans), ale upřímně to ničemu moc nevadí a nejde o první ani poslední případ...70% + 10% protože sem fanda jak GT tak PS ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Závodné scény vtiahnu, Neill Blomkamp je v nich macher. Zvyšok však ide už len na pol plynu a aj keď je to podľa skutočných udalostí, príde mi príbeh až príliš ako jedno veľké, ničím prevratné klišé. A ešte zbytočne natiahnuté. Strihač sa tu mohol trošku viac pobaviť a bol by z toho rýchly a zbesilý biják. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (36)

  • Jann (Archie Madekwe) ve filmu často poslouchá hudbu, aby se před závody uvolnil. Dvě písně, které poslouchá stále dokola, jsou „Songbird“ od Kennyho G. a „Orinoco Flow“ od Enya. (Johnny.ARN)
  • Rozdíl mezi 3. a 9. místem v Le Mans v roce 2013 činil 13 kol, takže chyba v zastávce v boxech by je nepoložila tak hluboko a nebylo by možné ho dohnat. (Johnny.ARN)
  • Finálne preteky sa natáčali na Slovakia Ringu, najmä nočné a upršané scény. Pre potreby filmu bol tiež Slovakiaring premaľovaný na žlto-modro. (Ingtar2)

Související novinky

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

29.07.2023

Máme dva týdny od začátku herecké stávky a místo nějakých pozitivních zpráv nebo náznaků, že si chtějí zástupci studií sednout s odbory a domluvit se na férových kompenzacích tak, aby se celý byznys… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Gran Turismo nabírá obsazení

Gran Turismo nabírá obsazení

17.09.2022

PlayStation produkce filmů podle her se pomalu ale jistě rozjíždí na plné obrátky a jeden projekt, který nyní studio Sony prioritně tlačí před kamery, je závodní Gran Turismo. To před několika týdny… (více)

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Reklama

Reklama