Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předlohou filmu je skutečný příběh o splněném přání dospívajícího hráče videoherní závodní série „Gran Turismo“ Janna Mardenborougha, jehož herní dovednosti a výhry ho dovedly až na dráhu skutečného profesionálního závodního jezdce. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (342)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To je tak když skrytě tušíte dopředu, že něco bude skvělý hráli jste to a třeba by jste si taky chtěli splnit svoje sny a když ne, tak to aspoň vidět v pěkným feel good filmu a pak dostanete na plátně zhmotnělý sen každého kdo byl aspoň někdy v životě pařanem. Díky Neille a vítej zpátky v kinolize kam patříš. Moc jsi mi chyběl.90% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Kino mi uniklo … No, nevadí, i tak jsem si to v pohodlí domova užil do syta! Tohle téma je možná už trochu ohrané, ale zde jsem po celou dobu sledování měl úsměv na tváře. Dle traileru mě ústřední klučina, co miluje závodění na konzoli moc nezaujal, bál jsem se, že bude moc otravný a nafoukaný. Naštěstí se to nestalo a ve filmu si mě neskutečně získal. K tomu mu sekundoval jako trenér David Harbour, který mě bavil snad ještě více! Zato takový Orlando Bloom mě zde moc nebavil, resp. jeho arogantní postava, ale sehrál to asi dobře, to zas jo. Technická stránka filmu je dokonalá, skvělé závody … Mělo to i velké napětí, a i jsem tu zažil pár dojemných chvil. Na toto téma tu máme spousty jiných filmů viz Rivalové apod., které jsou asi objektivně lepší, ale mě tohle sedlo jak ulité a nemůžu hodnotit jinak než plným počtem hvězd. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Režisér milovaného DISTRICT 9 nebo ELYSIA, přináší do kin adrenalinem nabitou jízdu, která se opírá o zajímavý příběh a hlavně boží vizuál s kamerou. Pro mě osobně jedno z nejhezčích překvapení v kině. Příběh o klukovi, který přesedlal z gamepadu za volant auta, jenž v zatáčkách nemá problém jet přes 200 km v hodině. Já jsem vlastně dost spokojený. Precizně zvládnutá žánrovka, která dokáže ze šablonovitého schématu vytěžit maximum. Herecky děsně sympatické (Harbour je bůh), vizuálně nápadité, hravé, natočeno s takovou až dravostí a některé záběry jsou menším orgasmem pro oko. Cením při adaptaci hry, že vzali skutečný příběh se hrou spojený a natočili poctivou sportovní chuťovku. Samotné závody pak udělají radost nejednomu milovníkovi závodních aut, stejně tak jako hráčům. Kamera je precizní a každý závod je napínavý jak trenky. Highlighty filmu jsou pak závod v Německu a finále, u kterého jsem ani nedýchal. Jestli nevíte na co vyrazit do kina, GRAN TURISMO je ta správná volba, protože si to užije úplně každý. + kamera, nápaditý příběh, sympatické obsazení, plno vizuálních nápadů, hravá kamera, funkční práce s emocemi i napětím. - Lehká předvídatelnost děje ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍME VŠEM DOKÁZAT, ŽE SEM PATŘÍME!… “ Nepatřím k „obejvákovejm“ závodníkům. Vlastně ani motosport mě nijak nerajcuje. O to víc jsem nadšenej, když mě někdo dokáže tímhle tématem pobavit! A tenhle film je o sportu, o lidech s vůlí a ctižádostí… a ty závody jsou udělaný fakt dobře. Je v nich všechno – rivalita, vítězství, porážky, smrt i Le Mans. Patří k tomu i kus toho patosu, ale vážení…. vono je to (tak nějak) podle skutečnosti! /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film má základ ve stejnojmenném videoherním simulátoru a vypráví skutečný příběh Janna Mardenborougha, který se stal profesionálním závodním jezdcem. 2.) Tvůrci sklidili kritiku za časové posunutí nehody na okruhu v Nürburgringu. Ta se totiž stala před závodem v Le Mans. 3.) Thx za titule „Petr Zenkl“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Motoršport mám rád už od detstva, takže na Gran Turismo som bol celkom zvedavý. Scenáristicky sa mi to viacmenej pozdávalo, no predovšetkým musím určite pochváliť parádny vizuál, ktorý sa niesol naprieč celým filmom. Inšpirácia v skutočných udalostiach a príbehu Janna Mardenborougha bola fajn, ale čo mi dosť prekážalo (tak ako aj vo väčšine športových filmov), je tá prehnaná dramatizácia. Jann má v aute za každým nejaké tajné turbo, vďaka ktorému všetkých bez problémov v kľúčových okamihoch predbehne, a rozhodujúci výsledok získa vždy o pár centimetrov priamo na cieľovej čiare. Chápem, že pre filmový účel je dramatizácia nevyhnutná, ale toto je predsa len úplne mimo akejkoľvek reality. Škoda toho, lebo inak by sa mi film ako celok pozdával o dosť viac (takéto hlúpe dramatizácie mi to dokážu väčšinou dosť sprotiviť). ()

Galerie (35)

Zajímavosti (35)

  • Film měl mít premiéru 11. srpna 2023, ale kvůli stávce SAG-AFTRA bylo uvedení do kin posunuto na 25. srpna, přičemž 11. srpna proběhly předpremiéry. Mluvčí společnosti Sony uvedl: „Hvězdy nemohou film propagovat, ale diváci ano.“ (Johnny.ARN)
  • Postava Antonia Cruze (Pepe Barroso) je volně inspirována skutečným Lucasem Ordoñezem. Byl to španělský závodník a vítěz prvního ročníku GT Academy, který se v roce 2009 zúčastnil nezapomenutelného závodu 24 hodin Dubaje a Nissan ho poté angažoval jako profesionálního závodníka. (Johnny.ARN)
  • Postava Dannyho Moora (Orlando Bloom) je inspirována Darrenem Coxem. Cox byl bývalý manažer společnosti Nissan Europe, který v roce 2008 založil GT Academy, aby pomohl Sony PlayStation a umožnil hráčům závodních her stát se profesionálními závodními jezdci. (Johnny.ARN)

Související novinky

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

29.07.2023

Máme dva týdny od začátku herecké stávky a místo nějakých pozitivních zpráv nebo náznaků, že si chtějí zástupci studií sednout s odbory a domluvit se na férových kompenzacích tak, aby se celý byznys… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Gran Turismo nabírá obsazení

Gran Turismo nabírá obsazení

17.09.2022

PlayStation produkce filmů podle her se pomalu ale jistě rozjíždí na plné obrátky a jeden projekt, který nyní studio Sony prioritně tlačí před kamery, je závodní Gran Turismo. To před několika týdny… (více)

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Reklama

Reklama