Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nutně potřebuje práci, aby se mohla postarat o dceru. Nastoupí proto do farmaceutického start-upu, kterému se moc nedaří, a zaplete se tam do nebezpečného spiknutí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (137)

Juto 

všechny recenze uživatele

Je tak pekné vidieť režiséra Davida Yatesa, ktorý sa konečne oslobodil od franšízy Harryho Pottera s niečím tak odlišným, aj keď ten novoobjavený štýl je odvodený a je to kombinácia la ,,Vlk z Wall Street" a ,,Stávka na neistotu", tak isto sa  príbeh preplieta medzi svetmi sviežej satiry a tvrdej pravdy. Emily Blunt a Chris Evans sú skvelí. Filmu sa darí rozbaliť surový hnev a vykorisťovanie obchodu s farmaceutickými výrobkami a širšiu dysfunkciu amerického zdravotníctva a právnych systémov, ktoré mu umožňujú zostať bez kontroly. Ide o zábavný príbeh s jasným zámerom, ale je tiež naozaj ťažké poprieť, že to bol najbezpečnejší prístup k rozprávaniu takéhoto príbehu. 6,5/10 ()

formelin 

všechny recenze uživatele

Slabší 2 / Další přírůstek k důležitému tématu farmaceutik, jenže ke skvělému Dopesick či slabšímu Painkiller to má daleko, velmi daleko. Mimochodem, ve zmíněných seriálech byla linka bezpáteřních/chamtivých prodejců kvalitně zpracována. David Yates je sice zkušený filmař, ale rovněž rutinér, což je ve výsledku znát, protože natočil jen generický film, bez invence a herci vlastně neměli moc co hrát, protože scénář je takový nijaký/nedotažený, kde mi ani jedna linka – prodejci/rodina – nefungovala. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Každý druhý zmiňuje Vlka z Wall street, ale tento film je tak leda kuna, nebo spíš krysa z Wall-Martu. Bezskrupulóznost, dravost, štěstí i chycení příležitosti za pačesy...to vše podané dynamicky a jaksi oslavně....hele, tohle je Amerika, šupáci! Proč ne, ale tvůrci pak vzali zpátečku a přišli s tuctovým sdělením. Takže další obsahově prázdná exhibice o vzestupu z bláta do nebe a zpět. A že je to podle skutečných událostí? Nic z toho pro mě nebylo šokujícím zjištěním...o praktikách farmaceutických firem i lékařů jsem nikdy iluze neměl. Tohle může překvapit jen ovce. Takže i když je Bluntka vysoce koukatelna ženská, byl mi osud všech postav u zádi. Lítost jedné z nich, po mě sklouzla jako bláto po galusce; svět je plný těch, které živí smrt, bolest, bezpráví a chudoba. Když film na tohle téma, tak ať to diváka zbourá a třeba na chvíli rozbrečí. Obchodníci se smrtí, jsou jen další americký polokýč. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

slušně šlapající jednohubka, která ovšem přišla s křížkem po funuse a stylizace do jakéhosi farmaceutického Wlka z Wall Street jí spíš ubližuje než pomáhá. Naštěstí je tu ale skvělá Emily Blunt, která to s přehledem táhne i ve slabších momentech. Víc jak na jedno podívání to každopádně není. Na to aby Pain Hustlers opravdu chytli za srdce jsou totiž až moc povrchní a nejdou nijak extra do hloubky. To platí jak o příběhu, tak o postavách, které jsou až na Emily celkem jednorozměrné...70% ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Total democrasy plná neomezených možností. Z nenápadného start-upu vybudujete impérium na závislých pacientech, kteří jsou tradiční bolestí samotné Ameriky. Úspěch brzo přichází, když jedete 90tkou na 80tce a s tím přichází i život jako  na krocaní farmě. Pěkně se vykrmujete dokud nedorazí Den díkůvzdání, jak bylo ve filmu patřičně glosováno. 65% ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v Savannah a Atlante (Georgia, USA) a v štáte Florida (USA). Obdobie natáčania trvalo od 22. augusta do 25. októbra 2022. (Arsenal83)
  • Snímek je volným zpracováním skutečného příběhu, který odhalil novinář New York Times, Evan Hughes. (Olík)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

Reklama

Reklama