Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve devítiletý Hogarth zachrání obrovského robota, který na Zemi přiletěl z vesmíru. Hogarth se snaží svého nového geniálního kamaráda ubránit před vládním agentem a vojáky. Ve zdánlivě klidném městečku Rockwell ve státě Maine žije v roce 1957 devítiletý chlapec Hogarth, který sní o invazi vetřelců a bitvách s komunistickými agenty. Jednoho dne se mu jeho sen splní - do nedalekého jezera prý spadl obrovský robot z vesmíru. Hogarthovi se podaří robota vylovit a navzdory protestům své matky Annie ho schová u kamaráda Deana. O robotově přítomnosti se brzy dozví vládní agent Kent Mansley, který chce vetřelce zničit za každou cenu. A bude jen na Hogathovi, jestli se mu to podaří. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (378)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Trestuhodně podceňované dílko. Iron Giant začíná jako klasický sentimentální příběh pro drobotinu, ale již záhy se promění spíše na film pro odrostlejší, nebo přímo dospělé děti. Vlídný obr, krásně propracované postavy, citlivý, ale jemně rebelský humor ... Ten, kdo na závěr neměl v krku knedlík, by se měl jít vyšetřit. Doufám, že Brad Bird je zdravý jako řípa a my se můžeme těšit na desítky dalších stejně krásných příběhu, jako je tento. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jakkoli se dá pokrok posledních desetiletí v úrovni animace spíše kvitovat, je velice osvěžující podívat se na animovaný film, u kterého si divák může být na první pohled jistý, že se vskutku o animák jedná. Příběh je prostinký, až triviální, ale co naplat, aplikuji moje železné pravidlo - když mne film dojme k slzám, nemůžu jinak než dát plný počet. You stay. I fix. No following... 100% ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Něco z E.T., něco z čísla pět, něco z Buratina. A protože všechny předobrazy jsou milé a mám je ráda, líbil se mi i železný obr. A ano, i se svou výškou jsem mu odpustila trestuhodný fakt, že je tak strašně velký. Kdyby byl jen tak akorát, mohl by sice být pořád ze železa ale už by to nebyl obr, tudíž by se z tohoto příjemného animáku stal nehorázný blábol. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Predtým ako vznikli Incredibles a Ratatouille, kedy sa nevedelo o Bradom Birdovi (okrem pár častí Simpsonovcov) vznikol Iron Giant. V kine síce prepadol, ale potom sa z neho stal kult. Ja som sa k nemu dostal až teraz, a hovorím nemohol som byť sklamaný. Kúzelnosť bola vidieť už pri tomto filme, je určené skôr pre tie dospelejšie deti, ale to nikomu nevadí. Z filmu je trochu cítiť ako bola asi vnímaná studená vojna, ale nikto nenamieta. Tvorcova genialita ma opäť očarila a teším čo vymyslí nabudúce... P.S. To video s atómovým výbuchom pripomína kraťasy v Simpsonovcoch, ktoré moderoval Troy McCluire ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Klasika, na ktorej som vyrastal... Príbeh jedného chlapca a jedného opusteného gigantického robota, ktorý si získal mnoho fanúšikov a som skalopevne presvedčený, že nikdy nezostarne a stále bude patriť medzi najobľúbenejšie animované rozprávky. ako sa vraví, stará láska nehrdzavie... Pre tých, čo nevedia, jedná sa o famózny celovečerný debut režiséra Brada Birda (na Amazing Stories spolupracoval so Zemeckisom), na ktorý sa jednoducho nedá zabudnúť... Ako píše Tsunami_X, je to jednoducho masterpiece. A vždy ma emocionálne roztrhá. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (26)

  • Aby počítačově generovaný robot vypadal jako kreslený, technici vyvinuli program, který nepatrně "třásl" konturami robota. Dosáhli tak stejného efektu jako u přirozeně nedokonalých rukou kreslených animací a obraz robota tak dokonale splynul s kresleným okolím. (D3VIL)
  • Vlak, jenž narazí do robota, je poháněn lokomotivou Alco 4-6-4 Streamlined Hudson. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Reklama

Reklama