Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Francouzský animovaný seriál pro děti o stavbě a funkci jednotlivých orgánů lidského těla... Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomto animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. Byl jednou jeden život je francouzský vzdělávací animovaný televizní seriál z roku 1987, jehož úkolem bylo přístupnou formou zprostředkovat divákům (zejména těm mladším) stavbu a funkce jednotlivých částí lidského těla. Jednotlivé procesy v lidském organizmu představují různé postavičky či mechanismy, plnící mnohé úkoly. Seriál se řadí k nejúspěšnějším dílům tohoto druhu v historii, dočkal se nadabování a odvysílání v desítkách jazyků, včetně češtiny. Má 26 epizod, jeho tvůrcem byl Albert Barillé, který vytvořil rovněž další seriály v podobném stylu, avšak s jinými tématy (například o historii lidstva či o vesmíru a o vynálezech a technice). (Česká televize)

(více)

Recenze (554)

Miany 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál pro děti i mladistvé :) a možná i pro některé dospělé, kteří se chtějí zábavnou formou dovědět o tom, jak naše tělo ve skutečnosti funguje. Najdou se v něm, jak kladné postavy, tak i záporné a tím je děj dynamičtější. Jeden z dílů, který si nejvíce pamatuji je tvorba červených krvinek a tvoření strupu na odřeném koleni. :) Mohu jen dodat - na tyhle typy seriálů by se měli děti dnes dívat, je to mnohem zábavnější a inteligentnější než ty typy seriálů (např. Hanah Montana), které jsou dějově zkrátka o ničem. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoblíbenějších seriálů mého dětství a vlastně i současnosti. Originálně, sugestivně a přitom zábavnou a srozumitelnou formou ztvárněna učebnice biologie. Nejlepší díly jsou samozřejmě ty s častými souboji s viry a bakteriemi (díly bez nich mi připadají o něco slabší). Ale každopádně se jedná o skvělý tvůrčí počin, kterému navíc přidal na kvalitě i velmi vydařený původní ČST dabing z roku 1990. Škoda že oproti slovenské STV tehdy ČST nekoupila 4. díl Kostní dřeň a k dovršení všeho někdy po roce 1997 nenávratně zašantročila 23. díl Hormony, čímž se musel celý seriál pro vydání na DVD předabovat. Ten nový dabing o pěti hlasech je otřesný a požitek ze sledování sráží hodně dolů. Každopádně seriál jako takový a s původním ČST dabingem má ode mě zasloužených 5 * a 90%. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Francouzská,animovaná a naučná klasika,natočená zábavnou a velmi vstřebatelnou formou,o lidském těle a jeho fungování.Neznám nic komplexnějšího a natočeného tak,aby tomu porozuměli úplně všichni a ještě se pobavili.Animace je jednoduchá,ale přesně plní svůj účel a ukazuje,jak je důležitý obsah a jeho vyprávění,nikoliv samotná forma vyprávění.Jasných a životních 100%. ()

filipes.lu 

všechny recenze uživatele

Dokonalost ve všech směrech. Naučí, pobaví a to všechno způsobem, který si člověk zapamatuje i po X letech. Červené krvinky, co prodrbou víc, než pavlačové drbny na balkóně? Neurony, co by v klidu mohli zaskočit za americkou štafetu na olympiádě? Bílé krvinky, kterým by dokonalá éra mohli závidět i účastnici hvězdných válek? Říkáte si, co to je? No tak to prostě bylo, jednou v jednom byl jednou jeden život. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Väčšina akcii sa v tomto kreslenom seriáli odohráva vo vnútri tela a hercami sú vitamíny, vírusy, krvinky atď.nebudem sa snažiť vám to podrobnejšie vysvetliť, musíte to vidieť na vlastne oči: nebudete sklamaný. pamätám si ako som to sledoval v 80. rokoch. Rozprával som sa s pár ľuďmi ktorý, tak isto vyrastali v 80. rokoch a tí to tiež zbožňovali! Musím priznať, že vzdelávacia myšlienka mi vtedy utiekla ale zábava to bola riadna. Nedávno som videl pár epizód, a musím uznať že tento seriál ma humor a srdce ktoré chýbajú dnešným programom pre deti. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama