Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Francouzský animovaný seriál pro děti o stavbě a funkci jednotlivých orgánů lidského těla... Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomto animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. Byl jednou jeden život je francouzský vzdělávací animovaný televizní seriál z roku 1987, jehož úkolem bylo přístupnou formou zprostředkovat divákům (zejména těm mladším) stavbu a funkce jednotlivých částí lidského těla. Jednotlivé procesy v lidském organizmu představují různé postavičky či mechanismy, plnící mnohé úkoly. Seriál se řadí k nejúspěšnějším dílům tohoto druhu v historii, dočkal se nadabování a odvysílání v desítkách jazyků, včetně češtiny. Má 26 epizod, jeho tvůrcem byl Albert Barillé, který vytvořil rovněž další seriály v podobném stylu, avšak s jinými tématy (například o historii lidstva či o vesmíru a o vynálezech a technice). (Česká televize)

(více)

Recenze (554)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Většina z nás byla ještě dítě… ale i naši rodičové si jistě vzpomenou na konec osmdesátých let, kdy jsme netrpělivě očekávali další díly v té době nejoblíbenějšího seriálu Byl jednou jeden život. Nejúspěšnější animovaný seriál Alberta Barillé o stavbě a funkci jednotlivých orgánů lidského těla obletěl svět a všude se setkal s příznivým ohlasem. Ostatně když zabrousíte na internet, zjistíte, že dnešní třicátníci na něj dodnes vzpomínají v superlativech. Dokázal je totiž nejen zaujmout a pobavit, ale ještě jim netradiční formou přiblížil to, o čem se učili ve škole – ať už v prvouce nebo v biologii. "Tisíc podob život mívá, kdo ho chce znát, ať se dívá".. . Znělka, kterou musí znát každý. Skvělý, ale hlavně taky velmi poučný seriál z mého dětství. Doporučuji do všech škol místo učitelek:-). Oblibu dokazuje i v dnešní době v podobě vyprodaných DVD v trafikách. Chystám si koupit celou edici za 300 Kč. Pro mě jasných 5 hvězd. ()

filipes.lu 

všechny recenze uživatele

Dokonalost ve všech směrech. Naučí, pobaví a to všechno způsobem, který si člověk zapamatuje i po X letech. Červené krvinky, co prodrbou víc, než pavlačové drbny na balkóně? Neurony, co by v klidu mohli zaskočit za americkou štafetu na olympiádě? Bílé krvinky, kterým by dokonalá éra mohli závidět i účastnici hvězdných válek? Říkáte si, co to je? No tak to prostě bylo, jednou v jednom byl jednou jeden život. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Edukativní charakter tohoto počinu je nezanedbatelný, ale sami nejspíš uznáte, že když vám je něco podobného, dle nejlepší tradice metody Ludovico, nedobrovolně pouštěno kdykoliv nemá kantor (a ne nutně biolog) náladu a sílu vyvíjet vlastní činnost, musí nutně dojít k vypěstování slušné averze. Slovo "základka" a jednoduchá animace Života mi pomalu splývá v jeden celek. Obzvlášť v neoblibě mám epizodu Trávení, viděnou přinejmenším čtyřikrát. Děkuji, už jsem zasycen... do konce života. Zajímavé komentáře: Mr.Pumpkin, Nuf, SharpChick ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Väčšina akcii sa v tomto kreslenom seriáli odohráva vo vnútri tela a hercami sú vitamíny, vírusy, krvinky atď.nebudem sa snažiť vám to podrobnejšie vysvetliť, musíte to vidieť na vlastne oči: nebudete sklamaný. pamätám si ako som to sledoval v 80. rokoch. Rozprával som sa s pár ľuďmi ktorý, tak isto vyrastali v 80. rokoch a tí to tiež zbožňovali! Musím priznať, že vzdelávacia myšlienka mi vtedy utiekla ale zábava to bola riadna. Nedávno som videl pár epizód, a musím uznať že tento seriál ma humor a srdce ktoré chýbajú dnešným programom pre deti. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Albert Barillé bol francúzsky režisér, filmár, scenárista a producent. Svoju tvorbu zasvätil predovšetkým náučným animovaným sériam pre deti a mládež "Bol raz jeden..." (II était une fois...). Začalo to v roku 1978 seriálom "Bol raz jeden... človek", v roku 1982 nasledoval "Bol raz jeden... vesmír", v roku 1987 natočil projekt "Bol raz jeden život", v roku 1994 sa pustil do série "Bol raz jeden... vynálezca", no a v roku 1997 prišiel na rad titul "Bol raz jeden... objaviteľ" a posledná séria, ktorú natočil, nesie názov "Bola raz jedna planéta". Zrejme najznámejší a divácky najpopulárnejší bol seriál "Bol raz jeden život". Prehľadnou, zrozumiteľnou a zábavnou formou ukazoval ako funguje ľudské telo. **** ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama