Reklama

Reklama

Extraktoři

(seriál)
  • angličtina Extractors (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2023, 6 h (Minutáž: 60 min)

Hrají:

Pavla Gajdošíková, Jakub Štáfek, Jan Révai, Ján Koleník, Jitka Schneiderová, Sofie Anna Švehlíková, Gabriela Heclová, Michaela Petřeková, Jiří Štrébl (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čerstvě vytvořený tým české zpravodajské služby má za úkol pomáhat Čechům, kteří se v zahraničí ocitli v nouzi. Potřebují k tomu nejen špičkový výcvik a fyzickou kondici, ale i jazykové znalosti, kulturní a politický přehled, bystrý úsudek, schopnost rychle se rozhodovat. (Voyo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Vlastně to bylo celkem napínavý a až na pár cringe momentů to nepůsobilo směšně. Bytostně nesnáším hodnocení typu "na český poměry celkem fajn", ale tady se mu asi nevyhnu. Při srovnání s libovolnou zahraniční žánrovou tvorbou máme pořád ještě co dohánět, ale tohle je z hlediska scénáře, relativní uvěřitelnosti postav a celkového vyústění solidní práce. Až by se mi chtělo napsat, že to je krok správným směrem. [60%] ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Na české poměry hodně zajímavá věc, ale nezvládnutá úplně nejlépe... Vynechám spoustu výhrad, jiní jich tady už napsali dost, ale celkově myslím, že to chtělo na 6ti dílný seriál mnohem vic péče o obsah a nebo to sestříhat na dvouhodinový film a úplně vynechat tu domácí bramoračku kolem Gajdošíkové... Takto je to opět nevyužitý potenciál... ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Myslím, že natočeno na vysoký úrovni. I obsazení bylo dobrý. Bohužel mě do série neseděla Pavla Gajdošíková. V Chybách dobrá, tady mě trochu nepasovala. Ale neva. Úplnej problém to není. Bohužel mě trochu mrzí to provedení. Spousty odboček, málo vypjatejch scén. Chápu, že autoři chtěli zachovat civilnost a autencitu příběhu. Jenže můj názor je tokovej, že chci, aby film poskytl takovej průběh a rozuzlení příběhu, který ve skutečnosti není možný. Proto jen tři. Prostor pro slušně odpíchlej děj tady byl. 50%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na koupáku v Kacanovech jsem od pana Štrébla dostal doporučeno pustit si na Voyu Extraktory. Tak jsem tedy učinil a za víkend tuto šestidílnou řadu dal. Téma je super. Je sympatické, že tu máme někoho, kdo se do takového témata chce pustit. Obecně se mi líbí, že Voyo otevírá žánry, ke kterým se tu dlouhá léta nikdo moc neměl. Mám tady ale řadu bodů, které se mi úplně nezdály. Jasný, nemůžu srovnávat s těmi top příběhy v oboru, která za poslední léta vznikly. Nicméně se ale nemůžu zbavit dojmu, že tady jsou místy WTF momenty (které si režisér asi odnesl už od natáčení Všiváků, tam je to totiž podobné), které střídají těžkou naivitu nejenom těch holek, kolem kterých se to celé točí, ale i toho týmu, který ty extraktory řídí. Prostředí ale super, kamera výborná a pořád námět, který i přes všechny ty nedostatky stojí za to vidět. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Výborně zahráno a technicky velmi dobře natočeno. Slabinou je pochopitelně scénář, kde autoři bohužel nabyly dojmu, že samotná krimi zápletka nestačí a je nutné to doplnit vztahovým dramatem. Celé dílo tím bohužel sráží. Zásadně nesouhlasím s textem o pomoci státu vždy a všude, jak je divákovi nuceno v každém díle. Chtít od těch holek omluvu především všem daňovým poplatníkům, které jejich výlet stál takové peníze, by bylo sice na místě, ale chápu, že to tam být nemohlo. Příběh by měl být varováním před podobnými naivními akcemi, ale obávám se, že místo toho nabyde divák dojmu, že stát se o něj vždy postará, tak co řešit. ()

Galerie (222)

Zajímavosti (4)

  • Autor námětu, investigativní novinář Jaroslav Kmenta, se pro děj seriálu inspiroval skutečným případem dvou tuzemských turistek, které byly v Pákistánu uneseny v roce 2013 a zpět do vlasti se dostaly až o dva roky později díky vyčerpávajícímu diplomatickému úsilí a nemalému finančnímu obnosu. (Katka189)
  • Na scénáři se podílel i investigativní reportér Jaroslav Kmenta. (Finále Plzeň)

Reklama

Reklama