Reklama

Reklama

Extraktoři

(seriál)
  • angličtina Extractors (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2023, 6 h (Minutáž: 60 min)

Hrají:

Pavla Gajdošíková, Jakub Štáfek, Jan Révai, Ján Koleník, Jitka Schneiderová, Sofie Anna Švehlíková, Gabriela Heclová, Michaela Petřeková, Jiří Štrébl (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čerstvě vytvořený tým české zpravodajské služby má za úkol pomáhat Čechům, kteří se v zahraničí ocitli v nouzi. Potřebují k tomu nejen špičkový výcvik a fyzickou kondici, ale i jazykové znalosti, kulturní a politický přehled, bystrý úsudek, schopnost rychle se rozhodovat. (Voyo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Docela nuda se slabým Štáfkem a Reváiem, kterým akce přes u jednoho zločineckou a u druhého zápasnickou minulost fakt nejde. Vypíchnul bych slabý scénář/námět, za kterým stojí slavný novinář Kmenta. Fungovalo to ještě hůře, než u 7 schodů k moci od podle skutečných událostí podobně pojatému námětu novináře Klímy. Ten projekt byl proti tomuto zlatý.  Ale.... má to na české seriálové poměry naprosto skvělou výpravu. A ještě lepší Pavlu Gajdošíkovou, která je tu úplně zjevení proti všem těm Dancingerovým a Fialovým, herecky úplně jinde.  Škoda, že je její role napsaná dost na hovno. :-D 6/10 Jsem kritický vzhledem k ambicím a námětu, ale jinak asi ok. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Voyo pokus posunout laťku v české seriálové tvorbě se povedl v ambiciózní produkci a ve výběru tématu unesených děvčat v Pakistánu a jejich záchrany, pozitivem je herecky stoprocentní Révai a v malé roli politika Plesl, ale pak to sráží to, že se to snaží rozjíždět dějově do více linek, přičemž ty vztahový věci jako souložník Koleník (snaha o erotiku jaksi vyšla naprázdno s pocitem, že na ty série ze západu nemáme) nebo sestra, která je dcerou apod, jsou často úplně zbytečné a debilní. Jako největší fail vidím v tom, že k tématu autentické drama dle skutečnosti se mixují scény alá béčkový akční film a místama nevěrohodná groteska. Mám rád Gajdošíkovou, ale tuhle roli jsem jí vůbec nevěřil. Nakonec dávám tři hvězdy za turecké lokace, solidní výpravu, protože jediný co jsem bral vážně byly scény s děvčaty nebo politiky a jejich myšlenkový pochody o výkupném. ()

Reklama

bidja 

všechny recenze uživatele

Škoda mohlo se to jmenovat Dementoři. Dementně vyhozené peníze do Turecka. Demetně vykreslení agenti. Dementní rodinná hra na mami a babi. Kdysi neokoukaná Gajdošíková si koleduje o nálepku "více šukat, méně hrát", nemluvě, že postava je dementně napsaná a hůře zahraná. Pak je tu příčina příběhu, ta je taky dementní rozhodnutí, ale to se v životě stává. Děláme blbé rozhodnutí, ale v tomto případě bych je tu Darwinu cenu nechal získat. Jinak, ale o 2 hvězdičky lepší než běžná tvorba producenta. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Naprosto irelevantní vedlejší dějové linie a rozplizlost. Toť za mě dvě hlavní negativa, která srážejí hodnotu tohoto počinu s atraktivním tématem založeným na skutečných událostech. Ne, mě fakt absolutně nezajímá, jak patnáctiletá sestra hlavní postavy pátrá po svém otci. Mě nezajímá, jak ti dva zpravodajci spolu hrajou šachy, nezajímá mě sexuální život jednoho z nich ani to, jak si maluje kamínky. Přesně tyhle zbytečné scény vkládané mezi ty dramatické a napínavé ruinují ono drama a napínavost. To drama a napínavost, které mě třeba v případě Teheránu přimělo dát 5*. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Na české poměry hodně zajímavá věc, ale nezvládnutá úplně nejlépe... Vynechám spoustu výhrad, jiní jich tady už napsali dost, ale celkově myslím, že to chtělo na 6ti dílný seriál mnohem vic péče o obsah a nebo to sestříhat na dvouhodinový film a úplně vynechat tu domácí bramoračku kolem Gajdošíkové... Takto je to opět nevyužitý potenciál... ()

Galerie (222)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se točil mimo jiné v Turecku na hranici s Íránem. (Finále Plzeň)
  • Na scénáři se podílel i investigativní reportér Jaroslav Kmenta. (Finále Plzeň)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno