Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Janny Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Recenze uživatele William_ k tomuto seriálu (7)

Metoda Markovič: Hojer (2024) 

To že Petr Lněnička je prvotřídní dabér už víme, ale že umí zandat přesvědčivě hlavní roli v hraném seriálu? S Petrem Uhlíkem si oba zaslouží všechna ta kladná hodnocení, to oni jsou tím hlavním důvodem, proč má tato minisérie tak skvělé ohlasy. Zmínit musím i skvělou kameru, kulisy, ale i vedlejší postavy, především v posledním díle bravurního Vojtu Kotka. Menší problém shledávám v počtu epizod, kterých mohlo být méně, nebo alespoň osekané o pár zbytečnějších a zdlouhavějších scén. Myslím že by této minisérii slušely spíše 4 epizody místo současných šesti, bylo by to ještě více údernější. I přes to si troufám tvrdit, že takto se mají tvořit detektivní seriály, tak by nebylo od věci něco takového pouštět i do televize, a ne jen na "vojo". ()

Možnost léčby (2024) (E01) 

Perfektní úvod, perfektní casting, perfektní kulisy, perfektní kamera a perfektní atmosféra. Toto si necháme líbit. ()

Ženská oběť (2024) (E02) 

Opravdu skvělý kus seriálové kriminalistiky. Při výslechu místy ztrácím dech. ()

Poslední facka (2024) (E03) 

Mám malý problém s tím, že seriál je zatím z větší části převážně jen o výslechu, který je proveden mimořádně dobře, ale čeho je moc, toho je příliš. V této epizodě jsme se naštěstí  podívali i mimo něj. Vsuvka o Vildovi "zlatým člověku" byla zajímavá, ale nic převratného nepřinesla. ()

Reklama

Rodinná záležitost (2024) (E04) 

LH: "Je divnej, divně mluví". JM: "No jo no, je to Slovák". Troufám si tvrdit, že Petr Lněnička hraje svou životní roli a doposud nehrál v pamětnější roli, jako tady. Velký palec nahoru pro něj. Díl, který trošku šlape na brzdu a dává prostor majorovi, aby se na chvíli stal dobrým a pečujícím otcem, než se opět vrhne na objasňování dalších zvrácených smrtí. Klid před bouří. Potěšila mě i přítomnost M. Šteindlera, kurde ten chlap vypadá snad 40 let furt stejně. ()

Chyba systému (2024) (E05) 

Předposlední díl a výlet na východ za účasti černého humoru našeho zabijáka Ládi. A tuhle písničku miluji už od dětství, jsem rád že jsem jí mohl slyšet i v nejlepším českém seriálu roku 2024. ()

Cesta ke světlu (2024) (E06) 

Po celou dobu se tu (zaslouženě) chválí Lněnička i Uhlík, já bych za tuto epizodu pochválil i Vojtu Kotka, kterému ty dramatické role prostě svědčí a je vidět, že si je užívá. Jeho linka mě paradoxně na finále bavila nejvíce. Uzavření a usmrcení Hojera dopadlo prostě podle očekávání, slzičku jsem opravdu neuronil a líto mi ho není, Markviče už ano. Skvělé a poctivé zakončení této minisérie. ()

Reklama

Reklama