Reklama

Reklama

Kleo

(seriál)
  • Německo Kleo
Trailer
Německo, (2022–2024), 11 h 36 min (Minutáž: 41–56 min)

Kamera:

Martin Langer

Hudba:

Johnny Klimek

Hrají:

Jella Haase, Dimitrij Schaad, Julius Feldmeier, Vincent Redetzki, Vladimir Burlakov, Thandi Sebe, Marta Sroka, Yun Huang, Alessija Lause, Rodrigo Rojo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Po pádu Berlínské zdi se bývalá východoněmecká špiónka rozhodne vypátrat ty, kdo ji zradili, odhalit jejich motiv a krutě se jim pomstít. (Netflix)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (16)

Season 1 (2022) (S01) 

Tak se mé výsledné hodnocení této podivnosti plné "fantastického" německého humoru vyšplhalo až na upocené tři pěticípé, což mě dokonale překvapilo. Mě tato záležitost zklamala, protože jsem doufal, že Němci natočí něco ve stylu The Americans, k tomu ale, bohužel, nedošlo. Tvůrci se vydali cestou pochybného humoru, o nějaké serióznosti a napětí už pak nemohla být řeč a zbyla jen taková bizarní podívaná. / Poučení: Není nad kvalitně vymytý mozek. 3*- ()

Big Eden (2022) (S01E01) 

Po první epizodě jsem sáhl po svém tradičním, neutrálním, seriálovém otvíráku, přestože bych neměl problém jít do dvou pěticípých. Což o to, návštěva u Stasi by mě neměla nebavit, jenže ona to vlastně návštěva u Stasi nebyla. Šlo spíše o seznamovací setkání se soudružkou agentkou Vnučkou, která byla zjevně schopná, měla tělo, na jaké se mi fajn dívalo, ale nad jejími rameny, bohužel, začínalo Německo. Děj byl částečně dramatický, částečně německy komický, šlo vlastně o takový mišmaš. No, uvidím, co přijde dál. / Poučení: V případě nutnosti nešetři betonem. ()

Shledání (2022) (S01E02) 

Německé porno a německá komedie byly vždy nositeli kvality podobně jako sovětské parfémy. No, a na můj vkus se tvůrci seriálu neustále snaží o jakési humorování, čímž svému výtvoru nemálo škodí. Z mého úhlu pohledu tedy zcela jistě. Na některé nesmírně vtipné pasáže se prostě nechytám, například sumó jsem vůbec nepochopil. Já jsem asi očekával od této série něco úplně jiného. / Poučení: Dostatečně silný úder měnil karosérii Trabanta v trsátka. ()

Sníh v Sólleru (2022) (S01E03) 

Třetí epizodě jsem jednu pěticípou přihodil, protože se mi zdála být ujetým způsobem zábavná. Soudružka agentka Vnučka v. v. mi zase s každým dalším dílem přijde odpudivější a odpudivější, ale zas na druhou stranu má ty schopnosti, že jo. MacGyver hadra. Je to zvláštní seriál; chvílemi sleduji vcelku zábavný děj, aby mi o chvilku později došlo, jaká je to hrozná hovadina. / Poučení: Psychopati nejsou zrovna vyhledávanými společníky, pokud zrovna neprovozujete tajnou službu a nehledáte nové zaměstnance. ()

Ministr (2022) (S01E04) 

Svůj vztah k německému humoru jsem už na čsfd nejednou ventiloval, takže epizoda, v níž se to zmíněnými žertíky hemžilo stejně jako červy v dobře uleželé mršině, ode mě mnoho pěticípých věru získat nemohla. Je fakt škoda, že němečtí soudruzi nevsadili spíše na pořádné drama a thriller, které slibovali v žánru seriálu, protože tohle je fakt ulítlý bizár prolezlý snahou o to, aby bylo veselo. Hmmm... A přece mě něco pobavilo: "Pomóóóc! Napadl mě protisocialistický živel!" / Poučení: Kašli na auto a radši se projdi, prospěješ tak sobě i planetě. ()

Uwe (2022) (S01E05) 

Opatrně za tři kousky, protože jsem měl pocit, že tvůrci mírně ubrali na tom svém zvláštním humoru (i když Sven Petzold...) a jednoznačně vládla akce, což mě potěšilo. No, netvrdím, že jsem byl s pátou epizodou přehnaně spokojen, ale alespoň jsem nebyl tradičně otrávený ze všeho toho ksichtění a divného pochichtávání. / Poučení: Doba ledová je doba ledová, ale SVD je SVD. ()

Projekt Else (2022) (S01E06) 

Na šestou epizodu jsem se opravdu netěšil, jelikož bylo finále předchozího dílu až brutálně průhledné, protože byl podobný postup použit v seriálech už fakt mnohokrát. No, nakonec to nebylo až tak špatné; výlet do minulosti soudružky agentky Vnučky a NDR byl vcelku výživnou zkušeností, občas mi to připomínalo Alenku, protože tu byla spousta trhlých postav i událostí, zároveň šlo ale i o poučnou záležitost. Pokud máte ovšem zájem se poučit. / Poučení: Socialismus byl podobně zářivý ve všech zemích Varšavské smlouvy. I v mnohých jiných. ()

Sluka a škeble (2022) (S01E07) 

Tak nevím; buď už mi ze všeho hrabe, nebo se němečtí soudruzi začali více snažit, ale já jsem se u předposlední epizody docela bavil, a to mě stejné pocity postihly i u sledování předchozího dílu. Dederónská Scaramanga potěšila i pobavila, příběh se výrazně pohnul kupředu (vzhledem k blížícímu se závěru se není čemu divit) a já jsem se chvílemi fakt bavil a chvílemi mě tvůrci vraceli zpátky na zem. / Poučení: Uč se čínská přísloví. ()

Rudá čarodějnice (2022) (S01E08) 

K oběma předchozím dílům jsem zaujal opatrně kladné stanovisko, ale finální epizodou se tvůrci vrátili k těm svým německy vtipným nablblostem, čímž to zase jednou poslali do kopru. No, nevadí, hlavně že už je konec, tedy evidentně konec první série, jak jsem z těch závěrečných scének pochopil. Druhá řada bude pravděpodobně o boji proti nemrtvým, bo Uwe Mittig... / Poučení: Příliš se netěš, zklamání číhá na vhodnou příležitost. ()

Season 2 (2024) (S02) 

Přestože jsem druhou sezónu ocenil shodným počtem pěticípých jako první řadu, můj dojem z ní byl přece jen odlišný. Bylo to způsobeno hlavně tím, že jsem na rozdíl od minula neočekával špionážní retro thriller, jelikož jsem už věděl do čeho jdu. Byl jsem tedy připraven na nepříliš sofistikovanou záležitost plnou pochybného, německého humoru a dostal jsem nepříliš sofistikovanou záležitost plnou pochybného, německého humoru, u které jsem se k mému vlastnímu překvapení vcelku slušně bavil. / Poučení: Sovětský svaz pro mě byl zemí plnou tajemství, k níž jsem si nedokázal vytvořit hezký vztah. 3*+ ()

Mořský koník (2024) (S02E01) 

Abych pravdu řekl, na návrat soudružky agentky Vnučky jsem se příliš netěšil, dalo by se vlastně říct, že jsem na ni zapomněl. Když mi tedy Netflix nabídl druhou sérii, chvíli jsem zvažoval, zda do toho půjdu i podruhé, a nakonec mě přesvědčil přijatelný počet dílů a podobně snesitelná stopáž. Úvodní epizoda ukázala, že tvůrci zůstali věrni svým postupům z první řady, a k mému nezměrnému překvapení jsem zjistil, že mě docela těší setkání s některými známými figurkami. / Poučení: Když si nejsi jistý, hoď granát. ()

Objekt Moni (2024) (S02E02) 

I druhá epizoda druhé řady pokračovala v kurzu, který nasadila předchozí série, takže šlo i tentokrát o často bizarní děj důkladně proložený tím, co Němci pokládají za humor, ale navzdory tomu i všem dalším záležitostem, které se mi tak úplně netrefily do chuti, musím uznat, že jsem se za celou dobu ani na chvíli nenudil. Tím pádem ponechávám lehký nadprůměr stejně jako u předchozího dílu. / Poučení: Chceš si užít zábavu? Naštvi KGB. ()

Medvěd (2024) (S02E03) 

Ale jo, na to, že jde o německou záležitost s použitím tamního humoru, to vlastně zatím není až tak špatné. S první řadou jsem měl větší problém, protože jsem od ní přece jen očekával napínavou špionážní záležitost, a výsledek mě proto silně zklamal. Tentokrát jsem už věděl, do čeho jdu, zklamání se tudíž nedostavilo, a já si tu pošahanost vlastně docela užívám. A jak tak soudružka agentka Vnučka cestuje po zemích Varšavské smlouvy, začínám doufat v nějakou československou stopu. / Poučení: Profesionál nepoužívá k zabití medvěda střelnou zbraň. 3*+ ()

Pivo a pálenka (2024) (S02E04) 

Ano, čtvrtá epizoda druhé série se nelišila od dosud viděného, stále je to převeliká hovadina, v níž se zvysoka dlabe na logiku, humor je poplatný místu původu a převelice mě štve zdejší vstávání z mrtvých, ale na druhou stranu mohu vypnout mozek (alespoň jeho analytickou část) a uznávám, že se určitým zvráceným způsobem bavím. / Poučení: Pistole je pistole, ale jeřáb je jeřáb. 3*+ ()

Srdečné pozdravy z Ruska (2024) (S02E05) 

Páté epizodě jsem přihodil i slabší čtvrtou pěticípou, protože nemohu popřít, že mě děj opravdu pobavil. V jednu chvíli jsem si vzpomněl na to, jak Tarantino zlikvidoval čelní představitele Třetí říše ve francouzském kině, a ještě teď se tiše pochechtávám. Kromě správňáka Svena Petzolda se to tu jen hemží všemožnými magory a já snad budu muset přiznat, že se i Němcům tu a tam podaří spáchat snesitelný humor. / "Freiheit!" / Poučení: Zkušený bojový pilot umí vyslat i střelu vzduch- země s chirurgickou přesností. 4*- ()

Harald (2024) (S02E06) 

Co jsem u finální epizody druhé série najisto očekával, to jsem i dostal. Závěr byl stejně jako v předchozí řadě záležitostí zcela otevřenou dalšímu pokračování a opět se vstávalo z mrtvých, což mě tradičně nepotěšilo (zvlášť v případě figury, která reprezentuje kvintesenci německého humoru). Jinak je ovšem pravdou, že jsem se u té hovadinky opět vcelku pobavil, takže pokud dojde na třetí pokračování, s velkou pravděpodobností se zúčastním. / Poučení: Není nad obětavého spolupracovníka. ()

Reklama

Reklama