Reklama

Reklama

Chucky jednoho dne dospěl a zjistil, že je načase najít si nevěstu. Vybral si dobře. Tiffany jeho lásku opětovala, ale to mu nestačilo. Chtěl být nesmrtelný. Dobrý nápad. Právě byla na silnici havárie a leží tam spousty těl. Stačí si jen vybrat. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Matty 

všechny recenze uživatele

Dvě pošahané loutky s vražednými sklony putují z bodu A do bodu B. Během cesty brutálním způsobem zabijí několik lidí (kteří si smrt vyslouží většinou svou nesympatičností) utrousí hromadu proklatě černých hlášek a taky spolu mají sex (není tak explicitní jako v Team America, ale přinejmenším stejně vtipný). Tento film není normální, již samotný nápad na jeho natočení musel vzejít z nehezky chorého mozku, díky režii neméně pošahaného jedince však výsledek působí relativně konzistentně. Když masakr, tak masakr, když sranda, tak sranda. Oceňuji, že se Ronny Yu dokáže nebrat tak docela vážně, zklamáni budou asi hlavně ti, kteří čekají atmosférickou lekačku. Film je prosycen odkazy na jiné hororové snímky, nejvíce pochopitelně na Frankensteinovu nevěstu a třeba hláška, kterou Chucky pronese při pohledu na tvář policisty prošpikovanou dlouhými hřebíky – „Tohle už jsem určitě někde viděl“ – dává vědět, že je to film od fanoušků pro fanoušky. Yunův režisérský styl připomíná přístup Roba Zombieho (který se postaral o úvodní píseň), je to krvavá jízda nezdržující se dovysvětlujícími zastávkami – ty totiž nejsou třeba. Na rozdíl od později vzniknuvších Zombieho filmů není násilí v Nevěstě tolik a hlavně tolik nezavání samoúčelnou brutalitou. Mnohem samoúčelnější je herecká účast Jennifer Tilly, kterou pokud jste viděli v Pasti, je těžké nemilovat. :-) Po předchozím textu je mi až trapné napsat, že to je stejně jenom laciné Béčko nezasluhující více než dvě hvězdičky, ale pokud chci být alespoň trochu objektivní, nemohu jinak, každopádně, bavil jsem se. 50% Zajímavé komentáře: Marius, Visáč, JohnnyD, Luki.V ()

cityman 

všechny recenze uživatele

Další pokračování poměrně uspěšné hororové série, není zas až tak špatné jak by se od tak pokročilého dílu (myslím, že je čtvrtý) dalo očekávat. Sice to již není nic převratného, tak jako byla třeba jednička, ale rozhodně se ještě stále drží v nadprůměru, ikdyž je to místy spíš už komedie než horor. :o) ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Obsahuje menší spoilery. Tom Holland udělal parádní Child's Play. John Lafia navazoval skvělou Child's Play 2. Jack Bender se chtěl na Chuckym přiživit a Child's Play 3 sérii podělal. Ronny Yu se chtěl také přiživit na známé značce. Oživil proto Chuckyho naprosto nepochopitelným způsobem, jelikož byl ve trojce rozmetán na malé kousky a proto opravdu nemohla mít policie v doličných předmětech Chuckyho skoro zachovalého, ale čert to vem. Oživení Chuckyho bylo na hlavu už ve dvojce, natož ve trojce. Aby to dávalo aspoň trochu logiku, přihodil do filmu jeho dávnou přítelkyni se silikonovýma pětkama, která ho oživí pomocí voodoo rituálu kdy řekne pár vět a děsivě při tom mává svíčkou. Její true gothic "přítel" je již jen karikatura do počtu. Do toho všeho přimícháme děj se zamilovaným párem a tak se stane, že je 35minuta a já zjišťuji něco, co mi přijde na hlavu. 1/3 filmu se vlastně nic zajímavého vůbec neděje, až na jednu vraždu, ale ta se snad ani nemůže počítat. Zbývající 2/3 filmu je o cestování z bodu A do bodu B, kde hodíme pár mrtvolek a externí příběh zamilovaného páru, aby to nebyla úplná nuda. Komu tohle ještě nestačilo, tak pro něj je tu sex panenek, kam hodíme asi až kultovní otázku Tiffany "Chucky, máš gumu?" a Chuckyho odpověď. "Vždyť já jsem celý z gumy", jelikož je to vlastně od trojky spíše komedie, tak aby na to divák nezapomněl. Zbývají minuty s kocourem již s prosbou vyhlížíme konec, protože filmy nevypínáme a dokoukáme je, i když nás moc nebaví. Po menší akci, při níž si pánové vymění slečny, lekce házení kudlou a scénou, kdy si můžeme říci "Hoří, má panenka!" s nostalgickou vzpomínkou na film Miloše Formana z roku 1967, se dozvíme šokující věc. Panenky mohou býti těhotné a dítě přivedou na svět již po pár hodinách. Titulky a výdech nad tím, že již je konec, i když musíme uznat že pár povedených hlášek tam bylo. Nejhorší na tom je, že to co jsem na Chuckym v prvních 2 dílech miloval, je zde naprosto pryč. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Chucky se vrátil... hezky se nám vrátil: s moderním faceliftem a novou přítulkyní po svém boku. Kromě několika krvavých mordů, suchých hlášek a manželských hádek se tu ale taky souloží a hulí tráva. Nadhled tvůrců tím ale nekončí, jelikož fanoušky potěší i spousta odkazů na jiné hororové ikony jako jsou Freddy, Jason nebo Pinhead. Po Andym naštěstí už ani stopy. Místo něho je tu hollywoodská krasotinka Katherine Heigl, která sice bradavky neukáže, ale kulisa je to pěkná. Slušností bude zmínit metalový soundtrack, v němž našly prostor kapely jako White Zombie, Slayer, Motorhead, Judas Priest nebo Coal Chamber a Static-X. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Od nízkého očekávání se po zhlédnutí zrodilo příjemné překvapení. Od předchozích dílů je dost podstatný rozdíl a to ten, že zde se sází na komediální prvek, který musím říct opravdu funguje. Já se příjemně bavil a nebýt těch několik slabších sekvencí, tak bych dal vyšší hodnocení. A tak tuto béčkovou černou komedii hodnotím 3 hvězdičky... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (24)

  • Domácim maznáčikom Tiffany (Jennifer Tilly) je tarantula menom Charlie. Patrí k druhu Avicularia Minatrix. (beso74)
  • Hlídkové auto policisty Nortona (Michael Louis Johnson) je Chevrolet Caprice 9C1 z roku 1993. S ním souvisí i chyba ve filmu. Když Chucky nacpe tričko do palivové nádrže na pravé straně vozu, tak je to nemožné, Chevrolety Caprice měli dvířka palivové nádrže ukryté za zadní poznávací značkou. (biker)
  • V úvodní scéně lze spatřit masku Jasona Vorheese z filmové série Pátek třináctého a Michaela Meyerse ze série Halloween. Dále motorovou pilu Leatherface z filmů Texaský masakr motorovou pilou a také rukavice Freddyho Kruegera ze série Noční můra v Elm Street. (Caelos)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama