Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Říše ledu

  • USA Ghostbusters: Frozen Empire (více)
Trailer 17

Obsahy(1)

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 17

Recenze (204)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Předešlý díl byl fajn nostalgickou záležitostí, ve které nový tým předával lovecké řemeslo další generaci. Tvůrci tu šikovně dokázali prolnout staré s novým a celkově se na to koukalo dobře. Tady to se stejnou sestavou nefungovalo ani náhodou. Frozen Empire je jen další instantní snahou vytřískat peníze z úspěšného titulu, ale výsledkem je jen další digitální bordel s řadou trapných hlášek a nulovým důvodem k smíchu. Ušel začátek, solidní byl hlavní záporák a jakž takž ušli i herci, ale to je sakra málo. Další díl by byl jen mrháním penězi. 30% ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Na plátna kin přilétlo volné pokračování ještě volnějšího pokračování Krotitelů duchů, kteří světlo světa spatřili v roce 1984 a stali se nesmrtelnou klasikou jenž byla následována v roce 1989 skvělým druhým dílem, v obou případech se jedná o zlatá léta Ghostbusters. V roce 2016 někdo s chybějícím mozkem nechal vzniknout něco co vzniknout ani nemělo a spousta fanoušků se snaží nemyslet na to, že něco takového vůbec v rámci duchařské klasiky vzniklo a byli by rádi kdyby to bleskurychle zaniklo. Zachránil to rok 2021 s podtitulem Odkaz, který si zaslouží být tím volným pokračováním klasického díla a na něj nyní lehce navazuje Říše ledu, která není nejlepší, ale rozhodně je fajn se na ní dívat. Z klasické party se tu pár jedinců objeví, což samozřejmě filmu, nejen díky nostalgickým vzpomínkám, velmi prospěje. Snímek se brodí nedobrými kritikami, ale já bych to tak černě neviděl, neb jsem si při něm příjemně odpočinul. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Family Friendly dobrodrůžo, které překvapivě není tak otravné, jak jsem před zhlédnutím tušil. Kumail Nanjani dává komediální podtón filmu a celá ta apokalypsa se zamrznutím mi přišla fajn, vlastně i ten samotný záporák z koule vypadal velmi příjemně, takový mix mumie. Dětem se to bude líbit hodně a rodiče alespoň při sledování nebudou úplně otráveni. Jako Teen Fantasy pohádka s duchama je to vlastně fajn. 6/10. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase opäť v kine a osvedčenej zostave a dokonca za zvýhodnenú Johny cenu kinonedeľe sme si pozreli ďalší comeback Krotiteľov duchov, ktorý mal síce niekoľko slabších momentov ale záverečná polhodina určite stála zato aby ju divák videl na veľkom plátne. Kvalita oproti predchádzajúcemu pokračovaniu išla predsa len o niečo dole to však nič nemení na tom že táto séria má ešte stále čo ponúknuť. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, ale mé očekávání nebylo naplněno. Na začátku pěkná jízda, ale nějak mne ten humor neoslovil - buď jsem -jako pamětník premiéry v osmdesátkách- starej nebo... nevím. Prostě jsem se nebavil, jak bych asi měl. Pár mrknutí a návratu duchů z prvních dílů jako nápad nestačilo. Docela to trvá než se vůbec něco kolem hlavního záporáka ze záhrobí bude dít ... a když už nastává konec světa, tak je to tako takové pfu, šup, šup, hotovo a nic se vlastně nikomu i přes tu nastalou ledovou apokalypsu, nestalo. Prostě to zaostalo za mým větším očekáváním zábavy filmového veterána. No, možná i dojem srážel, dle mého pohledu slabší český dabing a zvuk v němž jsem to viděl :) 69% (viděl jsem 1x cz) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Gil Kenan potvrdil, že zosnulý Ivan Reitman bol informovaný o plánoch filmu ešte pred svojou smrťou vo februári 2022 a všetky schválil. (Arsenal83)
  • Mckenna Grace povedala, že jej bolo zaťažko pracovať s pôvodným obsadením v porovnaní s Krotitelia duchov: Dedičstvo (2021), kde pôvodní herci prišli neskoro do filmu a boli na natáčaní len 2 týždne. V tomto prípade však pôvodní herci boli na pľaci 90% času a Grace priznala, že aj keď bola zábava s nimi pracovať a počúvať ich príbehy, cítila sa aj trochu vystrašená a znepokojená tým, že niečo pokazí pred chlapíkmi, ktorí to celé začali pred 40 rokmi. (Arsenal83)
  • Keď Gary (Paul Rudd) povie, že si vybral film na filmový večer, zdvihne VHS kópiu Cannibal Girls (1973). Toto bol druhý celovečerný film režiséra Ivana Reitmana, ktorý režíroval prvé dva filmy Krotiteľov duchov. (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Reklama

Reklama