Reklama

Reklama

Dětská hra 2

Trailer

Obsahy(1)

Chucky se vrací. Neschvalně proslulá dětská hračka s úsměvem zabijáka ožívá v novém pokračování děsivého souboje mezi chlapcem Andym (Alex Vincent), a démonickou panenkou, která se snaží ovládat jeho duši. Přestože byl Chucky v předchozím díle usmažen zaživa, povstává z popela ve chvíli, kdy ho továrna na hračky znovu sestaví, aby rozptýlila negativní publicitu, která se kolem panenky rozšířila. Chucky - opět v plné síle - objeví svou oběť v dětském domově a nový souboj dvou nesmiřitelných protivníků v ďábelsky povedeném pokračování filmu, který si získal ohromnou popularitu, může začít...
(Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celkem povedené pokračování. Chucky se ani zde s nikým nesere a i když mu trvá trochu déle, než se rozehřeje na provozní teplotu, je na co se dívat. Opět zde máme šanci slyšet několik trefných hlášek, které jsou hlavní ozdobou této dlouhé série. Panenka je tentokrát mnohem agresivnější a svým způsobem i více krvelačnější. Už se nespokojí jen se zabíjením ze zálohy, ale chce vám vidět pěkně do ksichtu. Jistě děj je místy zbytečně moc vláčný a není z něj cítit už taková hustější atmosféra jako tomu bylo v jedničce. Já jsem byl docela spokojený a i proto dám nadprůměrné hodnocení. 70%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ve dvojce už  to Chucky výborně rozjíždí směrem k zábavnému a černočernému slasheru. A je to jízda jak má být, bodycount slušný, vraždy různorodé a byť scénář občas v něčem klopýtne, tak vše vynahrazuje právě Chuckyho úžasná osobnost. Závěrečná bitva v továrně mne pak vede až téměř k absolutnímu hodnocení, kdo ví, v plánu je celá série, tak možná ještě přehodnotím. Prozatím zanechávám čtyři malé krvavé otisky ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Slabší jednička, jinak se jedná prakticky o totožnou kopii. S ničím novým dvojka nepřišla a to jí hodně škodí. Jinak by se totiž nejednalo o špatný film a dokonce bych řekl, že ve druhém pokračování s edá najít o trošku více vtipů než v prvním filmu. Určitě to ale není takový propad, na jaký je člověk u podobných hororů zvyklý. Jsem určitě zvědavý na další pokračování. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Au, tak tohle docela zabolelo. Po výborné jedničce mám sto chutí tomuhle fláknout čistý odpad. Tvůrci se ve snaze překonat jedničku a být akčnější rozhodli dát Chuckymu mnohem více prostoru (což by nijak nevadilo) a udělat ho dokonalejším, a tak tady Chucky normálně chodí a hýbe se (a to už mi vadilo). Tím totiž Chucky ztratil na své děsivosti. Pokaždé, když se objevil na scéně, myslel jsem spíše na to, jak dobře ten trik udělali, než na to – ty vole, to by mě fakt vyděsilo. Chucky tu je tak jen obyčejnou animáckou panenkou, která sice sem tam někoho zabije, ale vůbec jsem z něj neměl ten respekt, jako v jedničce, kde když se najednou pohnul, cítil jsem se nepříjemně. Tady to působilo trochu komicky. Detailní záběry na pohybujícího se Chuckyho fungují v pětce a šetce, které mají komediální nádech a kde je Chucky alfou a omegou, tady tomu ještě není, a tak je tento fakt spíše na škodu, než k užitku. Scénář je navíc hodně slabý a dost často průhledný, během 10-15 minut jsem dokázal odhadnout celý děj a každá další uplynulá minuta filmu mé domněnce jen dávala za pravdu. Kdybych měl vyjmenovat trojici nejhorších sequelů, Child´s play 2 by tam určitě patřila. Hodnocení nad odpad částečně i za hlavně seriálovou herečku Christine Elise, kterou ve filmu vidíme málokdy a kterou jsem si zamiloval již od dob Beverly Hills 902 10. 1.5* ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Andyho matka skončí po událostech v jedničce v blázinci a on se stěhuje k pěstounům. Chucky je mezitím majitelem fabriky opraven kvůli napravení image firmy a po jedné vraždě se vydává najít Andyho. Kdo říká, že dvojka je dost slabší než jednička, ať si... ať se podívá pořádně. Jasně, už to není takové hororové psycho, ale jinak je vše při starém. Andy je vyděšený, Chucky vraždí na koho přijde a přitom stíhá házet hlášky (moc jste zlobila paní učitelko). Vraždy jsou tak akorát, občas brutální, občas naznačené a většinou se stanou někomu, kdo si to beztak zaslouží. A vrcholem filmu je brutální finále v továrně na panenky, kde Chucky opět předvede svoji téměř nesmrtelnost a ty způsoby jeho likvidace stojí za to. Jediný mínus, kterého jsou si všiml až teď prvně je totálně přestárlá herečka, která hraje Andy "teenagerskou" sestru. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (16)

  • Autor scénáře Don Mancini uvedl, že v rané verzi svého scénáře byl film situován do období vánoční sezony, což by vysvětlovalo plný sklad panenek v závěru filmu v tovární hale. (Lajty)
  • Natáčelo se také v Kalifornii, a to od 6. listopadu 1989 do 1. února 1990. (Varan)
  • Pôvodne mal film začínať scénou zo súdneho konania, kde riešia udalosti z predošlej časti série, pričom Catherine Hicks sa mala znova objaviť v úlohe Karen Barclay, no pred začiatkom natáčania sa od toho upustilo. Niektoré prvky tejto scény sa ale neskôr objavili v snímke Curse Of Chucky (2013). (FromHell)

Reklama

Reklama