Reklama

Reklama

Dětská hra 2

Trailer

Obsahy(1)

Chucky se vrací. Neschvalně proslulá dětská hračka s úsměvem zabijáka ožívá v novém pokračování děsivého souboje mezi chlapcem Andym (Alex Vincent), a démonickou panenkou, která se snaží ovládat jeho duši. Přestože byl Chucky v předchozím díle usmažen zaživa, povstává z popela ve chvíli, kdy ho továrna na hračky znovu sestaví, aby rozptýlila negativní publicitu, která se kolem panenky rozšířila. Chucky - opět v plné síle - objeví svou oběť v dětském domově a nový souboj dvou nesmiřitelných protivníků v ďábelsky povedeném pokračování filmu, který si získal ohromnou popularitu, může začít...
(Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne taková pohroma, jakou jsem po brilantním prvním díle čekala. Samozřejmě už to nemá tak zlověstnou atmosféru, ale pobavit to pořád dokáže. Nevím, jestli se mi to zdálo nebo tomu bylo opravdu tak, ale malý hlavní hrdina hrál podstatně hůř než v jedničce. Příběh byl ale v pořádku a líbila se mi i konečná scéna v továrně. Pod tři bych nešla. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

„Dreams can‘t hurt you.“ Keby to len počul Freddy. Ešteže je to film o Chuckym. Úvod nie je vizuálne príťažlivý, ani na horor, je len nudný. Fanúšikov filmu Blade Runner z roku 1982 prvý záber filmu na nehybné, umelé oko bábiky nezaujme. Rovnako je to aj so zobrazovaním cesty luxusným autom kovovým mestom a čakanie na prejdenie vlaku. Chucky dostal nové časti tela, oceľovú lebku a dokonca aj baterky. Vývoj deja od poslednej udalosti originálu sa vyvinul logicky, až na Chuckyho. Vo firme Godd Guys sa ho rozhodli opraviť a nejakým elektrickým výbojom kvôli tomu zomrie tvorca hračiek, z čoho sa dá vytušiť Chuckyho oživenie. A táto domnienka sa prirodzene potvrdzuje a Andy nemá chvíľu pokoja, nikto mu neverí, navyše jeho učiteľka sa dá z duše neznášať. Tu sa však treba zastaviť. Pravítkom? Ozaj pravítkom? V tomto pokračovaní sa prehĺbi jeho psychológia ako obviňovaného outsidera. Napätie funguje tiež dobre, Chucky tu dokonca využíva survival metódu Asha z Evil Dead. Zase jeden desivý Toy Story s pár hluchými miestami. Nevidím rozdiel v kvalite oproti originálu. Logické nezrovnalosti: no naschvál prejdem cez klbko nití, aby som sa neskôr potkol. 54. minúta: filmové držanie noža = čepeľou z ruky dolu. 75. minúta: kamera kráča hladko, rovnakou rýchlosťou cez pás v továrni, na ktorom sú bábiky, bez ohľadu na to, koľko bábik prejde na každom metri. Na jednom metri je to jedna, o meter ďalej tri a je to rôzne. Má to symbolizovať chod postavy cez tieto bábiky, avšak je nemožné, aby oživená bábika cez ne v hladkých podrážkach chodila tak rýchlo. Jazykové okienko: spin and span; snap out of it. ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Musím změnit, po proležení v hlavě, hodnocení ze 4 na 5. I když je začátek Child's Play 2 všelijaký a svým způsobem i nelogický, tak byla hlavní jedna věc. Chuckie je zpět v plné síle! Někdo pochopil, že Chuckie je moc velká postava na to, aby z ní nešlo vytřískat více, než jeden film. Proto jsem se bál, že dvojka bude mít bezduchý příběh založený jen na dalších vraždách. Naštěstí se to nepotvrdilo a vyklubal se z toho děj mající hlavu a patu. Děj místy dosti napínavý (scéna ve sklepě byla skvělá), hudba sice klasická na starší snímky ale nerušila, naopak a v neposlední řadě skvělé herecké výkony. Oproti jedničce zde dostal Andy daleko více prostoru, díky tomu že nyní je příběh založen jen na Andy vs. Chuckie, a to je jen a jen dobře. Jak Alex Vincent zahrál dobře jedničku, tak ve dvojce až zářil. Moc pěkně zahraná role a škoda, že po Child's Play 2 už vlastně nic nenatočil. Chuckie zde také dostal více prostoru a utvrdil mě, že je to skvělá postava, nehledě na snad až lepší provedení panenky než v prvním díle, což jsem skoro pokládal na tu dobu za nemožné. Chuckie vládne filmu, jde z něj strach a má skvělý smysl pro černý humor ("Ty prokletý ženský za volantem."). Sice na konci už skoro připomíná Jasona X, kterému se také nechtělo moc umírat, ale to vůbec nevadí, jelikož člověk si ho i tak oblíbí a až mu skoro fandí (pak se ale ocitá v těžké situaci, protože fandí i Andymu). Nemohu ale opomenout moc dobrosrdečnou postavu paní Joanne Simpson a už vůbec ne postavu Kyle, kterou jsem si v průběhu filmu moc oblíbil. Celkově, nesouhlasím že dvojka je slabší než jednička. Dvojka je podle mě dobrým pokračováním, s moc dobrou atmosférou a hereckými výkony, kde na Andyho a Chuckieho diváci již znají a mají k nim nějaký vztah, což filmu dodává daleko větší náboj. Jen. Jednička Child's Play byla něco nového, svým způsobem jedinečného, a chápu, že některým se pokračování zdá zbytečné, i když takový pocit osobně nemám. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Na moje velke prekvapenie sa mi dvojka pacila o trochu viac ako jednotka. Chucky pusta genialne hlasky a klaje ako pohan:) Ale to nieje jediny dovod preco dava vyzsie hodntenie ako som dal jednotke. Uz spominane oci boli velmi vydarene aj ked boli pre mna dost predvidatelne:) A nakonies si zahrame hru Chucky says.......CHucky says...move your ass:)) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Doposud jediný díl, který jsem z hororové série o Chuckym viděl. Poměrně zajímavé. Ta panenka je určitě jeden z nejrafinovanějších filmových vrahů. Film jako celek mě bavil hodně - trochu jsem se bál, trochu jsem se smál. Jenom konec v tý továrně je docela dost blbej... Jistě si nenechám ujít další Chuckyho zabíjačku a černohumorné hlášky. Jako horor to je zcela průměrný film, ale pobaví a trochu bát se budete. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (16)

  • Jediný film série, v ktorom Chucky nepoužije skutočnú strelnú zbraň. (FromHell)
  • Autor scénáře Don Mancini uvedl, že v rané verzi svého scénáře byl film situován do období vánoční sezony, což by vysvětlovalo plný sklad panenek v závěru filmu v tovární hale. (Lajty)
  • Film sa nakrúcal v Chicagu. (Darkage)

Reklama

Reklama