Reklama

Reklama

Critters se vracejí v supernapínavém sci-fi vesmírném dobrodružství! Tentokrát to ale nejsou obyčejní Critters – jedná se o speciální druh geneticky zkonstruovaných mutantů, kteří byli stvořeni, aby převzali vládu nad vesmírem. Tentokrát jsou lačni dobýt galaxii a zvláštní chuť mají na lidstvo, které je mimo tento svět. Přidejte se k majitelům oscarových nominací Angele Bassett (nejlepší herečka, Tina Turner, 1993) a Bradu Dourifovi (Pán prstenů: Dvě věže, nejlepší herec ve vedlejší roli, Přelet nad kukaččím hnízdem, 1975), Donu Keithovi Opperovi a Terrenci Mannovi, kteří se vracejí ke svým populárním rolím, a bojují o přežití proti Critters, nukleární zkáze a o osud vesmíru! (Magic Box)

(více)

Recenze (107)

folklorman 

všechny recenze uživatele

Hellraiser, Leprechaun, Critters a mnoho dalších filmů skončilo ve vesmíru. Ve většině případů se jednalo o výrazný pokles úrovně a kvality starších dílů. Critters 4 bohužel patří mezi tuto lacinou společnost. Většina lidí považuje tento poslední díl za nejslabší. Ale já rozhodně ne, protože se tento díl (více)přiklání k hororovému žánru -než jeho komediální předchůdci. Herecké výkony, interiéry, dialogy nebo práce s kamerou jsou tak kýčovitě podprůměrné, že jsem si tento film zamiloval. Velké plus je za to, že se stal z Aga kariéristický a chladný hajzl. Udušení crittersákem považuji za nejlepší scénu z tohoto filmu. Celou tuto hereckou sebranku převálcoval (jako vždy) Don Keith Opper. ŽEBŘÍČEK OBLÍBENOSTI: Critters 1 (1), Critters 2 (2), Critters 3 (4), Critters 4 (3). ()

5150 odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh se odvíjí podle osvědčeného schématu z VETŘELCE, ale nenechte se zmást. Žádné napětí se nedostaví a to ostatní (akce, speciální efekty, hlášky, atd.) nestojí za řeč. Z hereckého obsazení je známější snad jen Angela Bassett a ta je zde pouze proto, aby se svlíkla. Škoda tak, že ta její "sprchová scéna" nebyla ještě odvážnější. ()

Reklama

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Televizní sci-fi pro přednáctileté na nedělní dopoledne, které ani nestojí za řeč. Úvodních 35 minut je takřka nekoukatelných, během první hodiny se critters objeví jen na pouhé cca 2 minuty (snad ani to ne) - což je na titulní "postavu" takřka trestuhodný čin. Film samotný se dá shlédnout jen s notnou dávkou sebezapření a silné vůle k tomuto činu. Critters (myslím tím celou sérii) už nikdy více, jednou bylo až moc! ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Poctivé 90s béčko, ktorému sa podarene darí skrývať malý rozpočet za umnú hororovú atmosféru, až tak, že na critters neostane veľa miesta. Je to škoda, pretože efekty a masky sú podarené, critters poctivo rozpohybovaní a je to asi najmenej vtipné z celej série, rozumej najviac hororové. Aj gore by možno stálo za to, ak by ho bolo viac ako tá jedna scéna. Akoby ho producenti nepustili cez strižňu, čo je docela dobre možné. Ale inak nostalgická "podívaná", kričiaca 90s, VHSky, s ako vždy výborným Dourifom a začínajúcou Angelou Bassett. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel. Jak bohužel, bohužel pro ně! To, co jsem předpokládal, se v sérii stalo. Skomírající tetralogie dokonala své dílo zkázy, když se jí chopil neschopný režisér Rupert Harvey. Po třech slabých dílech, kdy se série díl od dílu markantně zhoršovala a v podstatě nikdy nenabrala kvalitu, přišlo tohle úděsné završení odehrávající se ve vesmíru, kdy se ze dvou posledních vajec vylíhnou Critters a napadnou posádku vesmírné lodi. Co následuje potom, netřeba popisovat, protože takovou kravinu jste v životě neviděli. Vše maximálně nepovedené. Scénář, spíše bych napsal scenáristické zvratky a režisérská bezradnost naprosto potopily zbytky kvality ke dnu. Triky i na tehdejší rok vzniku byly hodně naivní a vesmír připomínal studio zatažené tmavou roletou. Ve filmu není jediná scéna, která by filmu přinesla nějaké procento kvality. Je to snůška abnormálního a absurdního hororového blivajzu bez kouska stylovosti. Pohřeb Critters nebyl důstojný. Ti se už po takovém fiasku nikdy nevrátili. Navíc už byl tohle jen video film. 0% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Pouze herci Terrence Mann a Don Keith Opper se objevili ve všech dílech série. (5150)
  • Jediný film zo série, v ktorom príšerky nedisponujú schopnosťou vystreľovať smrteľné ostne. (beso74)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama