Reklama

Reklama

Critters se vracejí v supernapínavém sci-fi vesmírném dobrodružství! Tentokrát to ale nejsou obyčejní Critters – jedná se o speciální druh geneticky zkonstruovaných mutantů, kteří byli stvořeni, aby převzali vládu nad vesmírem. Tentokrát jsou lačni dobýt galaxii a zvláštní chuť mají na lidstvo, které je mimo tento svět. Přidejte se k majitelům oscarových nominací Angele Bassett (nejlepší herečka, Tina Turner, 1993) a Bradu Dourifovi (Pán prstenů: Dvě věže, nejlepší herec ve vedlejší roli, Přelet nad kukaččím hnízdem, 1975), Donu Keithovi Opperovi a Terrenci Mannovi, kteří se vracejí ke svým populárním rolím, a bojují o přežití proti Critters, nukleární zkáze a o osud vesmíru! (Magic Box)

(více)

Recenze (107)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel. Jak bohužel, bohužel pro ně! To, co jsem předpokládal, se v sérii stalo. Skomírající tetralogie dokonala své dílo zkázy, když se jí chopil neschopný režisér Rupert Harvey. Po třech slabých dílech, kdy se série díl od dílu markantně zhoršovala a v podstatě nikdy nenabrala kvalitu, přišlo tohle úděsné završení odehrávající se ve vesmíru, kdy se ze dvou posledních vajec vylíhnou Critters a napadnou posádku vesmírné lodi. Co následuje potom, netřeba popisovat, protože takovou kravinu jste v životě neviděli. Vše maximálně nepovedené. Scénář, spíše bych napsal scenáristické zvratky a režisérská bezradnost naprosto potopily zbytky kvality ke dnu. Triky i na tehdejší rok vzniku byly hodně naivní a vesmír připomínal studio zatažené tmavou roletou. Ve filmu není jediná scéna, která by filmu přinesla nějaké procento kvality. Je to snůška abnormálního a absurdního hororového blivajzu bez kouska stylovosti. Pohřeb Critters nebyl důstojný. Ti se už po takovém fiasku nikdy nevrátili. Navíc už byl tohle jen video film. 0% ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak dalo se to čekat, že když ve vesmíru pohořel Leprechaun, Pinhead i Jason, tak ani tyhle všežravé potvory taky nedopadnou kdovíjak slavně a taky, že ne. Jednou acne nejhorší díl série a to dost nudný. Málo critters, hodně nudy. Navíc naprosto debilní postavy a Ugga neskutečně dojebali, fakt hnus. Zábavnost prvních dvou dílů je nenávratně pryč. Špatný, moc špatný, navíc Jena každém záběru viděta, že ani rozpočet nebyl kdovíjaký a je to sakra znát. Obrovské zklamání. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na filmu jasně vidíte, jak moc se snaží o to, aby byl vtipný, aby si udržel nějaké to kouzlo předchozích dílů, ale to se mu prostě nedaří. Je zde snaha o nějaké ty efekty, ale s prvními dvěma díly to nejde srovnávat. Je to hodně slabé. Celkově tak čtvrtý díl rozhodně vyznívá nejhůř ve srovnání s ostatními, a to hlavně proto, že už u třetího nebylo moc co říct. Tvůrci někdy prostě neví, kdy mají skončit. Ten správný moment velmi často minou, a to o pořádný kus. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Spíše nostalgie, než objektivní hodnocení, ale tenhle film pochází z období mého dětství / puberty, kdy jsem nekriticky sjížděl vše, co mělo byť jen z dálky nálepku horor. Druhý díl této série byl vlastně můj první horor v kině, pokud nepočítám Vetřelce v těhotenství mé matky :D, takže prosím omluvte sentimentální pohled. Na druhou stranu film spíše těží z odkazu prvních dvou dílů, než ze samostatné životaschopnosti, ale už jednička naznačila, že tady nemůžeme brát všechno zcela vážně, což se u čtyřky dodržuje více než hojně :). ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Na začátku je to jasné a přímé pokračování předešlého filmu. Dokonce začíná stejnými scénami jako ten předtím končí. Tím to však zvadlo a děj jde naprosto jinam. Myslel jsem, že to bude krávovina, ale mýlil jsem se. Je mi jedno, že je to vykradené a v béčkových kulisách. Mělo to spád a to takový, že jsem se ani jednou nepodíval na čas. Už z tohoto důvodu musím dát čtyřicet, jako základ. A navíc, prostředí, tak jak to mám rád, co bych chtěl více, že jo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Všechny externí záběry z vesmíru jsou z filmu Android (1982). (HellFire)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Pouze herci Terrence Mann a Don Keith Opper se objevili ve všech dílech série. (5150)

Reklama

Reklama