Reklama

Reklama

Vidím vás

(seriál)
  • USA The Watcher
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(8)

Zlověstné dopisy, podivní sousedi a děsivé výhrůžky. Rodina se konečně nastěhuje do vysněného domu na předměstí, kde na ně ale čeká hrůzostrašná noční můra. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Sousedi vše vidí, jsou to vůbec lidi?" I já jsem přátelský typ, o sousedy se zajímám a píšu jim dopisy. Manželům Brannockovým jsem jich poslal 7, ke každé epizodě jeden. Zde výcuc: Skromná rodinka si pořídila barák typu Hangár-XXL za výhodných podmínek - friendly neighbors included. Starosta města jim zajistil kontejnery na separovaný odpad, na papír rovnou dva, na vítací dopisy. KVÍZOVÉ OKÉNKO: [][] Psychopati stojí frontu, aby vám mohli čumět do oken. Co uděláte? A) Nic. B) Pořadník pro šmíráky, aby u oken nevznikala tlačenice. C) Roztáhnete záclony, aby líp viděli. D) U oběda zprdnete dceru na tři doby, že jí čouhá ramínko od podprdy, což by mohlo šmíráky zbytečně rozrušit.  [][] Otec rodu samozřejmě zvolil D). Rodina měla ještě fretku a dvě scenáristou zanedbávané děti. Jejich máma k baráku obdržela zdarma i bezva kamarádku. Ta do ní imrvére hučela, že barák MUSÍ hned zase prodat, ideálně hluboko pod cenou a že manžel je blb a MUSÍ se s ním rozvést, ideálně hned. A rovnou jí psala do kalendáře termíny a připravovala lejstra. Nora byla ráda. A do toho rodinku furt někdo strašil, ale jen maličko, aby se strašpytel Omnibus moc nebál. Povedlo se, nebál. Hodnocení epizod i s odkazy na mé dopisy: 3*// 4*// 3*// 5*// 3*// 3*// 3* ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Nemôžem skrývať moje sklamanie. The Watcher je, bohužiaľ, absolútna strata času. Ide v podstate len o partičku postavičiek, ktoré sú posadnuté jedným blbým domom (až mi to už v niektorých chvíľach prišlo priam trápne). A výsledok? Žiaden. Chválim prácu s divákom, lebo osobne som bola maximálne vtiahnutá do deja a o to oklamanejšia som sa cítila na konci. Neprekvapuje ma to, keďže ide o Netflix, ale doráža ma, že je to spojené s Ryanom Murphym. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Pro mne hned jedna nepříjemnost v osobě Jennifer Coolidge, která mi byla krajně nesympatická už v předešlých seriálech (Socky, Lotos) a tady to nikterak nevylepšuje. Naštěstí je tu sice už dost povadlá, ale stále příjemná Naomi Watts, ikdyž ta její role se mi moc nelíbila. Příběh je fajn. Tajuplný dům je krásný a tak v něm chce každý bydlet, ale jen do té doby, než se seznámí se sousedy-podivíny a nedostane zvláštní dopis. Chybělo mi více napětí a ten poslední, chaotický díl je vysloveně špatný. Zase mi pro hodnocení chybí ta půlhvězdička. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Sedmidílná minisérie The Watcher, kterou režíroval Ryan Murphy musí být zákonitě dobrá už jen kvůli jeho jménu - kdo neví tak, Amrican Horor Story, The Ratched, Dahmer... Je to inspirováno skutečnými událostmi - koho zajímá origoš případ, tak doporučuju podcast opravdové zločiny a díl 208, kde se tomu Lucka věnovala a dopodrobna Vás s případem seznámí. Jedná se o případ Stalkera, který psychicky terorizoval všechny, kteří v domě žili - hodně zkráceně. Vše začíná zasíláním dopisů, které jsou směřovány majitelům a končí paranoiou, která donutila majitele svůj vysněný dům prodat. Seriál oproti tomu jede víc na psycho vlně, kdy vlastně celou dobu nevíte na čem jste a buduje si dost pěknou atmosféru, která Vás vtáhne. Je to psychothriller se vším všudy, který se dá velmi lehce sjet na jeden zátah a od kterého se jen těžko odlepuje. Obsazení skvělý, atmosféra více než hutná a celkově si s tím Murphy poradil za mě na jedničku.  Případ do dneška není vyřešený, i když v seriálu je samozřejmě více méně jasné, kdo ten obávaný stalker je.  Zkouknuto za 2 dny.  Moje hodnocení: 9/10 ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Minisérie evidentně cílí na notu zločinožroutů a jiných true crime fans a dělá to dobře. Nejsou zde jen motivy založené na zahadě The Watcher, ale lze zde najít i insporaci z případu John List. Dva v jednom, no neberte to! A jako perlička postava, která byla původně true crime fan a dala se na dráhu soukromého očka! ()

Galerie (96)

Zajímavosti (9)

  • V seriáli nebolo ukázané, že skutočný Derek Broaddus, ktorý je predlohou pre postavu Deana (Bobby Cannavale), si po tom, čo mu nepomohli kamery ani polícia, nechal kňazom dom vysvätiť. (Arsenal83)
  • Seriál vychází ze skutečného příběhu rodiny Broaddusových. Dům koupili v roce 2014 za 1,35 milionu amerických dolarů, následně zažili špehování, výhružky a nakonec byli o pět let později nuceni ho prodat za 959 000 dolarů a milované město opustit. To vše kvůli osobě, která si říkala „Watcher“. Její identita nikdy nebyla odhalena. (bigjames)
  • Manželia Derek a Maria Broaddusoví, ktorí sú predlohou filmových Brannockových, mali na tvorcov seriálu dve požiadavky. Aby neboli použité ich skutočné mená a aby sa rodina v seriáli nepodobala na ich reálnu - v skutočnosti mali nie dve ale tri deti, ktoré všetky boli v mladšom veku oproti seriálovým. (rudeboy)

Reklama

Reklama