Reklama

Reklama

Vymítač ďábla III

  • USA The Exorcist III (více)
Trailer

VOD (1)

Pekelná brána se opět otevírá! George C. Scott jako policejní vyšetřovatel Lt. Kinderman pátrá po vrahovi záhadných a brutálních vražd. Nevěří na démony a jejich nadpřirozenou moc. Ještě ne. Nevysvětlitelné úkazy v nemocnici pro choromyslné nezanechávají žádné stopy k rozluštění děsivého tajemství. Jaká síla však vede nemocnou ženu, aby se plazila po stropu zcela obratně a neslyšně jako moucha? A snad i vraždila? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Film příliš nepokračuje v tradicích předchozích dílů, ale není nutné mu to mít za zlé. Je to obyčejný, průměrný horor, ze kterého dělá podprůměrný zbytečné natahování jednotlivých scén a děje, to zřejmě jen z důvodu, aby šel ve stejných kolejích jako první a druhý díl. Klasická stopáž 80 nebo 90 minut by tu slušela mnohem více a zřejmě by se také dalo uvažovat o 3 hvězdách. 50% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Do temné kriminálky 'Legie', vyšetřující brutální rituální sériové vraždy (v blázinci), se na sílu roubuje návaznost na prvního Exorcistu (vedoucí až k "zmrtvýchvstání" jedné postavy) a nepřekvapivě to k sobě úplně nesedí. Nezkušenost spisovatele (vynikající dialogy mezi přáteli v úvodu) jako režiséra se projeví zejména v nepovedené konfrontaci s (okatě přidaným) vymítáním ve finále; přes jistou unylost a nucenou žánrovou béčkovost ale scénář se skvělými hereckými výkony (Scott, Dourif, Flanders) zaujme a nepostrádá atmosféru (vražda sestřičky!). Slabší 3*, ovšem rozhodně lepší než beztvará dvojka. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

The Exorcist z roku 1973 je jedním z nejlepších hororů a musel ho vidět každej hororovej fanoušek. Dvojka je téměř odpadová záležitost a možná i proto jsem se do trojky nikdy nepuustil. O víkendu jsem ale na internetu četl článek. Cituji ,, Hororová streamovací platforma Shudder momentálně vydává dokumentární sérii 101 Scariest Horror Movie Moments. U této příležitosti padla na twitterovém účtu Shudder otázka, který jump-scare je podle uživatelů tím nejlepším. Přes dvě stovky lidí z řad hororových fanoušků a fanynek přispěly do diskuze, v níž se některé tituly – a především pak jeden konkrétní – opakovaly dost často na vyvození jasných závěrů. Lidé vyděšeně nadskakovali například u Čelistí, konkrétně u slavné scény, kdy se v děravém lodním trupu zjeví hlava zesnulého rybáře. Velmi účinnými lekačkami podle hlasujících disponují také první Vetřelec, Pátek třináctého, Věc, Kruh, found footage horor REC, Sinister, Insidious či seriál The Haunting – Dům na kopci. Všechna tato díla, jejichž názvy se zmiňovaly opakovaně, se ale musí sklonit před Vymítačem ďábla 3. Zde se odehraje legendární a po právu oceňovaná lekačka, která ve zmíněné diskuzi ukořistila více než čtvrtinu hlasů a v cinefilních kruzích jí rovněž náleží výsadní postavení".  Samozřejmě tam bylo i video té konkrétní scény (lekačky). A tak jsem se rozhodl, že třetího exorcistu risknu. Navíc i zdejší hodnocení naznačovalo, že by to nemusel být takovej průser jako dvojka. Teď už k filmu. Kdybych nevěděl že jde o The Exorcist 3 tak si myslím, že koukám na nějakou detektivku. Až na tu zmiňovanou lekačku a posledních pár minut to nemělo s hororem skoro nic společnýho. Hodně slabý 2 hvězdy. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Hned po 2.díle (*) jsem si pustil tohle pokračování, které mě příjemně překvapilo. (1.díl - prvotřídní Horor, 2.díl - drama, 3.díl - krimi). Vrah zabíjí lidi různými způsoby, ale není to obyčejný vrah.. To se bude snažit vyřešit Policejní vyšetřovatel Kinderman...Nechyběla tu atmosféra, napětí, lekačky a taky granduózní zakončení :)) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z mála filmov, ktoré neviem ohodnotiť, respektíve mám zmiešané pocity, preto to dávam kompromisne nas tri hviezdičky: Ako horor to bolo dosť mizerné (akr taká klasická kriminálka kde je akurát páchateľom temná sila) a dialógy a scény týkajúce sa pátrania po démonovi boli občas nezmyselné, chaotické či mierne nelogické ALE niektoré režisérove nápady a réžia v niektorých scénach je (neviem, či zámerne, nechtiac alebo vďaka prirodezenému talentu) až prekvapivo nekonvenčná na to, že sa jdná o tretie pokračovanie komerčne úspešného horroru, navyše - dialógy medzi kňazom a jeho kamarátom detektívom či niektoré detektívové hlášky sú perly slova hodné možno aj do allenových či coenovských komédií. Naozaj zvláštny úkaz na filmovej scéne ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Příběh byl částečně inspirován skutečným řáděním vraha s přezdívkou Zodiac. (Karlos80)
  • Fínska skupina "Children of Bodom",  hrajúca melodický death metal, využila krátky úryvok z filmu vo svojej piesni "Taste Of My Scythe" z albumu "Follow The Reaper" (2000). (Kusko.t2)
  • Rakouská metalová kapela Belphegor použila krátký úryvek z tohoto filmu na začátku písně „Swinefever - Regent of Pigs“ (z alba „Totenritual“). Jedná se o finální scénu vymítání v cele. (Seabeast)

Reklama

Reklama