Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film poodkrývá tajemství roztroušená po New York City, od střešních bytů na Páté avenue až po temná zákoutí Queens. Podezřelé motivy a očekávání jsou postaveny na hlavu, když nic není takové, jak se na první pohled zdá. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

castor 

všechny recenze uživatele

Pocitově je to asi spíš na tři hvězdy (protože se mi to záhy vykouří z hlavy), ale prostě ten příběh neměl úplně nepevné švy. A jednoduše si dokázal díky několika slušným zvratům udržet náskok před svými diváky. Startujeme u knihovníka, který se zakouká do půvabné studentky. Brzy jsou z nich dvě hrdličky a rozjíždí se příjemná newyorská romance. Vážně jde o thriller/drama? Jde. Protože jemu ono knihkupectví patří, a když se její bratr dostane do finančních potíží, vyjde najevo, že 350 tisíc dolarů pro něj nepředstavuje problém. A protože ona není tak úplně postgraduální studentkou. Přitom je to teprve začátek, postav, které se zdají být někým, bude přibývat. Takže se na scéně záhy objeví empatická a milá zlatokopka Julianne Moore nebo charismatický manipulátor Sebastian Stan (úchvatně neurvalý v sérii Pam & Tommy) s pokerovým výrazem a jasně nalajnovanými plány. Některým fandíte, jiným méně (za mě třeba zhrzený synek miliardáře), nicméně nějaký ten podvod má v rukávu nakonec každý. Kachní žaludek má zelenou. Finále už to má s pravděpodobností hodně nahnuté, ale dá se to tvůrcům odpustit. Určitě bych uvítal víc opravdu silných zapamatovatelných scén, ale přesto jde o elegantní kus, který divákovu inteligenci neuráží. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že SHARPER by mě mnohem víc bavil jako psychologický thriller ve stylu Woody Allena. Film mění žánr v klasické "money-gangster" drama, které končí tak, jako končí všechny filmy tohoto žánru. Kdo viděl pár filmů o podvodnících, může si tenhle nechat ujít, protože s ničím novým nepřichází. První polovina filmu velmi dobrá. ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele

AppleTV+ je opravdu nenápadná platforma, která (zatím) neinvestuje do propagace jako jiné streamovací stanice, ale když už do jejich knihovny zavítáte, najdete tam spoustu skrytých pecek. A jednou z nich je „Sharper“. Nenechte se ošálit hodnocením ostatních. Film má tolik promyšlených a vkusných zvratů, že nebudete litovat. Já asi neviděl lepší film o podvodnících a to jsem si prvních patnáct minut říkal, na jakou romantickou slátaninu se to koukám. Pět kapitol o pěti postavách, jejichž osudy jsou účelně propojeny. S každým dalším úsekem odhalujete další část příběhového úseku. A já se nestačil divit až do samotného konce. A ten závěr? Ještě teď z toho nemůžu a vůbec nerozumím, proč tahle petelice se Sebastianem Stanem, Julianne Moore a Justicem Smithem nelítá někde u 90%. Každý má jiný vkus, no. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejdokonaleších zamotanců co sem zřel. Nejdřív nás vtáhne film do prodejny, kde multi bohatej spratek, dýluje knížky a hraje si na romantickýho chudáka. Vetře se k němu černá romantická zdělankyně, jakože hnedlě láska, no a pak se to kapitolově seká dál a mění hloubš, až se to celý zakuklí, a vylítne ptáček, a naplní to duši štěstím a radostí ze skutečnosti, že i v nešní ovnem amazaný obě se tvořej takovídlejakože sqwosti. ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Vždy sa teším, že midbudget ešte úplne neumrel a je to aj vďaka Applu, ktorý má od roku 2018 kontrakt s arthousovým A24, v rámci ktorého sa zrodil aj Sharper. Jeho príbeh začína pozvoľna priam romantickou idylkou, ale plynule anachronicky prerastá do Grooming: The Movie, kde si každý podvodník trpezlivo pestuje svoju obeť. Natočené to je s precíznosťou Davida Mameta a mal som v úmysle pôvodne spomenúť aj to, že sa s tým tvorcovia zvládli vyhrať aj bez lákadla v podobe full-mesh premetov, kde stihne ísť úplne každý po každom. Záver to ale taktrochu poprel, hoci scenár v podstate ani nemal kam inam vyústiť. Veľmi príjemný a dobre obsadený počin (Julianne Moore je aj v šesťdesiatke sexy redheadka) a áno, A24 má ešte stále dobrý nos na indie kúsky. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Speváčkou na párty scéne je držiteľka ceny Grammy Samara Joy. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v New Yorku (New York, USA), v mestskej štvrti Long Island City, od 13. septembra 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama