Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Laosu je z amerických letadel shazována humanitární pomoc, ale i zbraně. Jedno letadlo dostane zásah a zřítí se. V televizi zatím prezident Nixon vysvětluje přítomnost amerických sil ve Vietnamu, ale nikoliv v Laosu. Tam se totiž snaží Američani tajně zabránit převzetí země komunistickým Vietnamem... Ve Státech je právě z místa pilota vrtulníku vyhozen Billy Covington. Naverbuje ho muž pro společnost zvanou Air America – američtí civilní piloti v Laosu převážejí uprchlíky a zásoby. Billy nastoupí, přijímá ho Rob Diehl a pilot Gene ho vezme na ukázkový let. Přistanou u malé vesnice, kde Gene koupí od domorodců bedny zbraní, které tam nechali Rusové. Večer se v hospodě Billy seznámí s Corine, která pracuje pro humanitární organizaci. Na kontrolu přijíždí senátor USA. Rob s majorem Lemondem varují laoského generála Soonga, aby zavřel laboratoř na heroin, kterou má ve staré továrně, alespoň než odjede senátor. To ale generál odmítá, protože peníze z drog potřebuje na financování války. Gene vyzvedá senátora a má ho odvést na misii. Cestou chce senátor pořád vědět, kde jsou tajné základny, ale Gene předstírá, že žádné nejsou. Na misii Corine řekne senátorovi, že CIA nechá generála Soonga obchodovat s drogami a on jim za to půjčuje své vojáky. Major Lemond senátorovi řekne, že někteří piloti při svých letech pašují opium, ale že on je pochytá. Billy při rozvozu zásilek dostane zásah a Gene ho rádiem navede na starou dráhu. Tam nakonec dokáže přistát a on i kolegové to přežijí. Za nimi přistane generál Soong, přeloží si z vraku letadla část balíků, ve kterých je opium, a zase odletí. Trosečníky tam nechá, ale těm na pomoc přiletí Gene a vyzvedne je. Nepřátelské jednotky však sestřelí i jeho vrtulník a Gene s Billym opět havarují. Ostatní piloti je hned hledají a oni zůstanou přes noc v džungli... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Povedená oddychová komedie s vážnějšími chvilkami, které dávám 3,5 hvězdy zaokrouhlené nahoru za dvě dokonalé scény nouzového přistání (hlavně za tu s letadlem) a za závěrečnou schovávanou. Gibson a Downey jsou ve svých rolích výborní, Spottiswoode si s nimi i s letadýlky a vrtulníky rozumí dobře... Kdyby scenáristé přidali více humoru a rýpání do válečné politiky USA a vynechali zbytečné postavy (Nancy Travis, Gibsonova rodina), mohly ty čtyři hvězdy klidně být i čisté.__P.S. Air America je nutno (!) vidět v původním znění a neořezaném obrazu. Český dabing je neskutečně zprasený (především co do zvuku), a tak se není proč divit všem, kteří film sledovali v TV a nudou či vzteky skoro zemřeli. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Základna volá Vlka, vraťte se! - Vlk volá základnu, nasrat!" Z neexistující americké základny v Laosu nevzlétávají několikrát denně americkou vládou nenajatí piloti a nepřevážejí drogy pro největšího distributora heroinu na světě - CIA. To je dobře, protože jinak by to byl skandál. Nikoli to, že se to děje, ale to, že se to ví. Tady zkrátka někdo příběhem o užívajících si pilotech dupnul na kuří oko americké vládě a já jsem za to rád. Nebyl to sice žádný velký zázrak, ale čtvrtou hvězdu za odvahu tomu rozhodně dám. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Videl som v telke ukážku, ktorá vyzeralo celkom dobre. Lepšie ako tento film, hmm, asi to bol iný film. Mladí Gibson a ešte mladší Downey lietajú po Vietname a sú celkom dobrá dvojka. Problém je, že to nie je ani poriadne akčné a ani poriadne zábavné, takže výsledok je slabý nadpriemer a nezachráni to ani pár dobrých hlášok. Škoda. 60% - 3* ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,, Vlk základně: Nasrat!" Celkem příjemný, komediálně laděný dobrodružný snímek, kde je hlavní hrdina Mela Gibsona totálně nevýrazný a odsunutý do pozadí díky skvělému Robertu Downeyu, který si svojí roli vysloveně užívá. Kromě hvězdného dua film nabízí zajímavou hudbu a několik povedených leteckých záběrů (nejlepší je asi Downeyho let nad dopravní nehodou). Jenže dál kromě ještě slušného tempa, pár vtípků a varovného prstu, který autoři vztyčili směrem k politice Bílého domu už nemá tenhle slabší, letecký odvar z Mashe (i tady se Amíci snaží uniknout z válečné reality různými blbostmi), co nabídnout. Přesto si za krátkou stopáž a slušné tempo minimálně tři americké hvězdy zaslouží. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Problém je v tom, kámo, že když my dva tu vlastně nejsme, tenhle rozhovor nikdy neproběhl, takže si nemůžu pamatovat, co jsi vlastně neřekl.." ;) Slušná Spottiswoodova akční zábava, která však zaujímá dost zvláštní tvůrčí postoj k americké politice v Laosu, s překvapivě nešíleným Maxem Gibsonem hádajícím se o pastelky a překvapivě ještě nesjetým Downeyem Jr., oba v dost nečekaných úlohách i polohách.. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (19)

  • Filmovanie prebiehalo medzi októbrom 1989 a Februárom 1990. (Da_reba)
  • Film je natočen podle stejnojmenné knihy Christophera Robbinse. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama