Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celková myšlenka se mi i po letech líbí a je hezké, že je možné udělat něco takového, funkčního, natočit film s hercem, aniž by věděl, že je hlavní postavou. Jenže si myslím, že bylo možné z tohohle vytřískat trochu víc než jen dvojroli pro Eddieho Murphyho, který se v té druhé v podstatě jen pitvoří. Potenciál to mělo větší. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, 65%, to musí byť spôsobené averziou voči Murphymu. Ten tu pritom podáva možno najlepší komický výkon svojej kariéry. Martinovi sa podarilo napísať veľmi vtipný scenár s niekoľkými extra vtipnými momentami. Žeby spolu s Ozom skladali hold aj Edovi Woodovi? Na druhý krát pôsobil film rovnako vtipne, ako prvý raz. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výborná oldschool situačná komédia o láske k filmu. A nakrútená s rovnakou láskou! Skvelé vypointované gagy, výborné dialógy, bohovskí herci (Eddie Murphy podáva životný výkon!), originálny dej a hlavne dokonalá réžia, ktorá precízne časuje vyvrcholenie každého vtipu. Steve Martin z času na čas dokáže napísať absolútne brilantný scenár. Jedna z najlepších komédií, aké som videl. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Steve Martin odved slušnou práci jako scénárista i herec a dvojrole Eddieho Murphyho je spolu s děvkoidní rolí Heather Graham výborná. Kromě několika povedenejch gagů (rasistický narážky, mimozemšťani, scénář fiktivního snímku) nabízí příběh i několik hlášek. Je ale škoda, že se narážky na konkrétní herce objevujou jen v úvodu - v týhle hollywoodsko parodický rovině se moh Steve Martin ještě víc vyřádit. Dovedu si představit, že při natáčení Bowfingera musela být ještě větší zábava, než při jeho sledování, zejména při znalosti Hollywoodskýho zákulisí. Čtvrtá slabší hvězda za "vyděračský" záběry s mažoretkama Lakers a tečku v podobě trháku "Padělané kabelky a ninjové". ()

Vitex26 

všechny recenze uživatele

66%? Spím či bdím? Jsem na správné stránce, viděl jsem stejný film? Totiž co já zhlédl, to byla dějově i umělecky plochá a koncentrovaná nuda přímo k uzoufání. Vlastně se sám sebe ptám, proč to rovnou nepošlu do odpadu. Snad jen za Heather Grahamovou a její rozverné poskakování. A opěvovaná poslední scéna? Samoúčelná snaha být rádoby vtipný za každou cenu na mne působí navýsost vypočítavě a trapně! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)
  • Původně se film měl jmenovat Bowfinger's Big Thing. (viperblade)

Reklama

Reklama