Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý pokus o crazy komedii. 1) Párkrát jsem se usmál, ne že ne, takže to snad komedie byla. Vydržel jsem u tohohle přiblblého filmu až do konce, což je samo o sobě z mého pohledu pochvala._____ 2) 38letý Eddie Murphy se ve své dvojroli docela vyblbnul, i když už to není, co to bylo o deset let dříve._____ 3) Dále mě zaujali 29letý Jamie Kennedy (člen štábu Dave) a 25letý Kohl Sudduth (člen štábu Slater)._____ 4) Pobavil mě název filmu Chubby Rain stejně jako český překlad sekty MindHead jako Čistohlavci._____ 5) Alespoň jsem se dozvěděl, co vlastně od nás mimozemšťani chtějí: What did this alien want from you? Kit Ramsey: She wants to inhale my gonads! Gonáda je párová pohlavní žláza, pokud to nevíte. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý rozpráva o nadšencoch filmového umenia, len trocha v iných podmienkach. Trochu mi to splývalo so všednými home-movie pokusmi - a práve to robí tento kúsok milým a zábavným. Keď človek nevie prísť na to, čo je to zázračné plus v nejakom filme, pravdepodobne to bude Terence Stamp... Aj komiksový nepodarok Elektra sa oplatí pozrieť kôli jeho 30 sekundovému billiardovému výstupu :D (mimochodom je to v 38. minúte) ()

Reklama

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Mírnější doladění a byl bych ochotný tam těch 5* klidně nasadit. Originalita rozhodně nejde stranou, možná že námět a základní děj jsou obyčejné, ale průvtipné události obmotané kolem toho jsou geniální. MÍSTY JSEM SE KLÁTIL K ZEMI SMÍCHY!!! Opravdu některé pasáže jsou nesmírně okořeněné. Pár pravdivých faktů+Steve Martin a k tomu mu sekunduje perfektní Eddie Murphy = Trhák pana Bowfingera. -8/10- ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, 65%, to musí byť spôsobené averziou voči Murphymu. Ten tu pritom podáva možno najlepší komický výkon svojej kariéry. Martinovi sa podarilo napísať veľmi vtipný scenár s niekoľkými extra vtipnými momentami. Žeby spolu s Ozom skladali hold aj Edovi Woodovi? Na druhý krát pôsobil film rovnako vtipne, ako prvý raz. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Frank Oz /Spinavi, prohnili Lumpove, kdo s Koho/ je len priemerny reziser, akych po svete behaju cele desiatky. A v roku 1999 uz Eddie Murphy dokonale vyhasol, a tocil len priemerne komedie - to je pripad Bowfingera - ale potom len podpriemerne hrozy. Tu mu nastastie prihrava uspesny komik Steve Martin, ktory ma komedialny talent, takze divak sa obcas dobre zasmeje. Namet je dobry, scenar slape naplno, a hoci je Oz len rutiner, toto sa praveze podarilo. 69 % ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v Pasadeně, v Santa Monice, v Burbanku, v Hollywoodu, v Ingelwoodu, v Beverly Hills a v Long Beach v Kalifornii. (rafix)
  • Steve Martin prohlásil, že inspirací pro postavu Daisy (Heather Graham) mu byla herečka Anne Heche, s kterou měl předešlý rok aféru. Vtip na konci filmu, kdy Daisy prohlásí, že se stala "jednou z nejmocnějších lesbiček v Hollywoodu", je narážka na fakt, že ihned poté, co Steve a Anne přestali randit, vyšel najevo vztah Anne s Ellen DeGeneres. (viperblade)

Reklama

Reklama