Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nevrlá samotářka si poklidně žije jenom se svým psem. Když ale za bouře sousedům někdo unese dcerku, pustí se do boje proti přírodním živlům i vlastní temné minulosti. (Netflix)

Zajímavosti (7)

  • Únosci mají na hlavě noční vidění, které je sice v roce 1986 možné, ale velmi vzácné, a bylo by obtížné jej získat. Do poloviny osmdesátých let se jich moc nevyrábělo. Zobrazený model je verze PVS-7, která se vyráběla až v 90. letech. Ačkoli sdílí název modelu, PVS-7A, který existoval od roku 1982, vypadal zcela jinak, měl mnohem větší objektiv, jiné spínače, jiné baterie a bateriové pouzdro atd. Vyobrazené „brýle“ (ve skutečnosti „dvouoké“ noční pozorovací přístroje neboli NOD) v té době neexistovaly. (Johnny.ARN)
  • Kamna, na kterých se vařila polévka v první chatě nohsledů, nebyla v polovině 80. let komerčně dostupná. (Johnny.ARN)
  • Během prvních pěti minut filmu se ozve strašidelné ptačí volání. Je to křikloun Piha, který by se v této oblasti nikdy nevyskytoval. Jeho areálem jsou především amazonské deštné pralesy ve Střední a Jižní Americe, je to pták džungle. (Johnny.ARN)
  • Lou (Allison Janney) a Hannah (Jurnee Smollett) přejdou řeku po částečně visutém laně s dřevěnými schůdky, když Lou a poté Hannah ztratí rovnováhu, spadnou a sklouznou po bahnitém náspu. Později jdou až na břeh vody a ani jeden z nich nemá na džínách, bundách, botách ani ve vlasech bláto, přestože Lou do něj dopadne obličejem dolů. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama