Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (269)

Skip 

všechny recenze uživatele

Začátek byl celkem dobrý, ale pak se to zvrtlo v sled nezajímavých až zmatených scén, které v žádném případě nemlohly v divácích navodit napětí ze skvělého Uprchlíka. Tommy Lee Jones je sice tím správně rázným a morousovitým Samem Gerardem, ale bohužel mu nebylo umožněno pořádně to rozbalit jako v honbě za doktorem Kimbelem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání s filmem A.Davise, který je ve všech aspektech alespoň o třídu výš. Vidím to asi tak. Zatímco v jedničce Chief Deputy Marshal Samuel Gerard zahajuje akci slovy: „Poslouchejte, vážení! Uprchlík je na útěku asi 90 minut. Průměrná pěší rychlost v terénu bez zranění je 4 míle za hodinu. Tím vzniká rádius 6 mil. Od každého z vás chci, abyste prozkoumali centimetr po centimetru všechny čerpací stanice, sklady, farmy, kurníky, chlívky a psí boudy v daném okolí..“, tak v U.S. Marshals mohl klidně pronést prosté: „Nechte ho jít..“ ()

Reklama

Seag 

všechny recenze uživatele

Ked to mam porovnat s utečencom tak je tento výtvor lepší. Poviem prečo: Viac akce, viac vzrušenia, scénar je o vela nápaditejší a dobrá zápletka Len ma štve že nikto neocenil Tom Wooda (Newman) . Ani ho tu nemajú. Tommy lee je skvelý. Vyzerá namyslene, ale to sa mi na nom páči. časť v ktorej zabili Newmana ma pravdu povediac dojala a zároven aj mrzela. Dávam ***** hviezd ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Partička maršálů si zasloužila víc pozornosti, než měli v Uprchlíkovi, což je fajn. Co už není tak fajn, tak ta podezřelá podobnost - falešné obvinění, převoz vězňů, pokus o útěk a následná nehoda, očištění jména, odvážnej skok z budovy na vlak (jak odvážnej skok z přehrady). Zajímavé bylo, že Wesley Snipes nebyl obyčejnej občan, ale postupně zjištujeme jeho roli v nějaké konspiraci a taky dlouho nevíme, jestli není opravdu hajzl, protože se s tím moc nesere. Bohužel když se pak objevil v převleku s parukou, kterou jakoby ukradl Vincentu Vegovi, zůstal jsem na něj v šoku hledět, chch. Přesto mě to ale docela bavilo... je to takovej průměrnej akční snímek. Možná bych se nezlobil i za další pokračování, ale přežiju i bez něj. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Snipesovi povedlo. Klobouk dolů. Na Uprchlíka Šerifové sice zdaleka nemají, ale pobaví a to nemálo. Tommy Lee Jones si asi řekl, že opakování je matka moudrosti a střihl si stejnou roli z Uprchlíka. Paradoxně nejlepší postavou je hlavní záporák, jehož jméno zde z určitých spoilerových důvodů zveřejnit nehodlám. Vynikající kamera, slušná hudba, holohlavý Snipes a Tommy Lee "Uprchlík" Jones. No řekněte, není to skvělý? ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Všetky autá na cintoríne majú kalifornské poznávacie značky, aj keď scéna je natočená v New Yorku. (Arsenal83)
  • Robert Downey Jr. nemal rád prácu na produkcii a v rozhovore krátko po uvedení o filme povedal: „Je to možno najhorší akčný film všetkých čias, a to jednoducho nie je dobré na udržanie dobrej duchovnej kondície." (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Chicagu, West Vienna a Bay City (Illinois, USA), New Yorku (New York, USA), Bentone (Kentucky, USA) a Reelfoot Lake (Tennessee, USA) od 7. júna do 26. septembra 1997. (Arsenal83)

Reklama

Reklama