Reklama

Reklama

I Saw the TV Glow

  • Kanada I Saw the TV Glow
Trailer

Obsahy(1)

Dva teenagery sblíží láska k nadpřirozenému televiznímu pořadu, který je však záhadně zrušen. (tribican)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úvodní nájezd po krvi lačnících hororových fans je důvodem převládajících velmi nízkých hodnocení, no z dosavadních komentářů je patrné, že moc lidí ani nenavstřebalo, o čem I Saw the TV Glow vůbec je. Taky jsem asi očekával něco přímočařeji žánrového třeba ve stylu Candle Cove, ale musím říct, že alespoň trochu mnou tohle mučivé artové coming-of-age drama o "klukovi", který si nechce přiznat své pravé já, zarezonovat dokázalo. A v těch pár vzácných chvílích, kdy režisérka zabrnká i na hororové struny, to za mne bylo velmi funkční. ()

gulista 

všechny recenze uživatele

Podivnosť, ktorá ale na rozdiel od iných podivností príliš nefunguje. Pritom ide o zaujímavý koncept vnútornej zovretosti, vplyvu média a okolia, úniku z reality, alebo potemnenosti dospievania; stratený však v nejasnom smerovaní a húfnom nabaľovaní nesúdržne rušiacich scén. Možno zámer, neviem, za mňa ale veľmi nie. Nie takto. Škoda... 50% ()

Reklama

ink flo 

všechny recenze uživatele

Když to začíná trackem od Broken Social Scene (jeden z tracků, který jsou lepší naživo, za všechny třeba tahle https://www.youtube.com/watch?v=6eZpjIb_mSM a tahle https://www.youtube.com/watch?v=Ty_LAi0dleU) tak to nemůže být špatný :-). Veze se to na vlně 90s neon retra, ujetější části vypadají jako z klipu Oneohtrix Point Never. Jinak prostě takovej A24 artovej náladovej skoro-horror, kterej se snaží celkem originální mytologii míchat témata jako transgender, nerdi žijící více ve světě svých oblíbených seriálů než v realitě atd. No, zatím je to celý takový varchlatý a moc to nedrží pohromadě, ale každopádně velký potenciál do budoucna. Pro některé současné teenagery by to každopádně mohl být silný osudový film. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

I Saw the TV Glow má veľký potenciál a mohol byť skvelým filmom, keby realizácia nezaostávala za očakávaním. Nebinárna režisérka Jane Schoenbrun má zaujímavú víziu príbehu a v celom filme je niekoľko skvelých tém. Všetky zaujímavé témy však nie sú dostatočne rozpracované a keď film náhle skončí zdá sa že to neviedlo k ničomu, čo by stálo za to. Toto je film o nájdení svojho pravého ja a o tom, kým skutočnosti vo svojom vnútri ste. No všetko sa stráca v zamotanom príbehu. Sú tu záblesky skutočne skvelého filmu, všetko je to pekne natočené. Niektoré scény vynikajú spôsobom akým sú natočené a spracované a tieto momenty pomáhajú pozdvihnúť film z podpriemernej  úrovne. Bohužiaľ týchto momentov nie je dosť na to aby všetko držalo pokope. Celkovo vzaté je to skôr premárnená príležitosť. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Uf, tak takto sme sa už dlho so žiadnym filmom neminuli a tie nadšené recenzie na RottenTomatoes fakt nechápem. I Saw the TV Glow je priam definícia do seba zahľadenej indie vyhoneniny, ktorá absolútne nefunguje ako horor, ani ako dráma. Občas sa síce vyskytne náznak nejakej podivnej mystery atmosféry, ale Jane Schoenbrun to celé, podobne ako v jej predošlom nefunkčnom filme, nevie vôbec ukočírovať. Pre mňa je len najmenej zaujímavejšou súčasnou "hororovou" režisérkou, ktorej režíjnu kariéru nemienim ďalej viac sledovať. Neucelené, nezaujímavé, rozhádzané vo svojom rozprávaní, v tom čo chce filmom vlastne povedať, s množstvom odbočiek a tém, ktoré nikam poriadne nevedú iba naťahujú stopáž, ale celé sa to pritom po celý čas tvári strašne dôležito, ako keby Schoenbrun točila ten najkultovejší film za tento rok. 100 minút utrpenia a to inak indie tvorbu preferujem. CELKOVO: 3/10 ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Škola vo filme sa volá Void High School (VHS), čo je odkaz na to, že VHS kazety hrajú vo filme významnú úlohu. (Arsenal83)
  • Jane Schoenbrun si objednala 16 originálnych piesní od jej obľúbených skupín pre soundtrack k filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno