Reklama

Reklama

Plavkyně

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě sestry to z válkou zničené Sýrie dotáhnou až na olympijské hry v Riu v roce 2016 a na téhle riskantní cestě prokážou pevné odhodlání i skvělou plaveckou techniku. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (36)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že film bude o plavání, abych nakonec během sledování zjistil, že je vlastně o dvou syrských sestrách, které utíkají na západ. A o tom útěku je film především. O tom, jak se žije v Sýrii, jak tam spřádají plány na útěk na západ. Ale i o tom jak přímo utíkají přes Turecko do Evropské Unie. Jak se setkávají s lidskými hyenami, ale i s těmi, kteří chtějí upřímně pomáhat. Ten film je v tomto ohledu hrozně silný a dost sugestivní. Jen si pokládám otázku, zdali jsou všichni, kteří do Evropy utíkají, tak dobří, jako jsou znázorněni v tomto filmu. Jsem přesvědčen, že tomu tak není a tady to dělají všechno hrozně sluníčkové. Nicméně holky to zvládly, přešly ten prvotní pocit nejistoty a podmíněného strachu Evropanů z neznámých národů, aklimatizovali se a zaslouží si tak můj obrovský respekt. V roli a pohledech Matthiase Schweighöfera (který se ve filmu objevil vlastně relativně málo) bylo všechno, co k těmto lidem a k této emigrační vlně cítím. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Obecně jsem v minulosti nepovažoval všeobecnou vítací politiku Angely Merkel za správnou, nicméně v případě uprchlíků ze Sýrie nenamítám a o příběhu The Swimmers mohu jen říci, že jsem jim držel palce a bál se s nimi. Citlivě udělaný "malý" film, který se sice věnuje plavání méně, než by člověk z názvu čekal, ale funguje a je podle skutečného příběhu. ■ Yusra Mardini na olympiádě v Riu porazila čtyři soupeřky, čímž dokázala, že si účast zaslouží. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to moc dlouhé, ale pojednává o silném tématu s pěkným výsledkem. Takový druh filmu, který potěší davy. Kombinuje dva žánry - sportovní film a dojemně migrační drama o přežití. Potěší příznivce multikulturalistické ideologie domnívající se, že i když se někdo narodí se špatnýma kartama v ruce, má právo se přestěhovat kamkoli na světě. A nejvhodnější je bohatá, demograficky vymírající Evropa. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Vizuálny masaker v prvej hodine filmu!!! Kamera tu predvádza tak nádherné peklo, že som pár krát nedýchal a doslova som prežíval so všetkými hrdinami ich útrapy. To čo zažili neprajem nikomu, a dúfam, že tento film otvorí oči mnohým ľudom. Lebo pokiaľ sa nespojíme za spoločne dobro, skončíme veľmi zle. Silný film, s ešte silnejšími momentami!!! ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ešte stále sa mohli aj odpáliť alebo spáliť hangár. Nedokážem ale brať vážne film, ktorý polku svojej ukrutne dlhej a hlavne zbytočnej minutáže venuje nelegálnemu prechodu hraníc, čĺnkovaniu sa a tak ďalej. Do toho samozrejme, všetci sú milučkí, zlatučkí, čakajú na papiere aby mohli pracovať, grcal som. Nebavilo ma to, ich príbeh som mal úplne u piči a hlavne, dostala ponuku na repre a ona že ni, lebo Sýria. Matthias jej tam na šupu mal zlomiť nos. 1 z 5 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Yusra Mardini si zahrála ve filmu samu sebe, když pomohla natočit některé plavecké scény. Našla si čas, přestože současně trénovala na olympiádu v Tokiu. (Jirka_Šč)
  • Natáčelo se ve Velké Británii, Belgii a Turecku. Film se měl natáčet v roce 2020, kvůli pandemii covid-19 bylo natáčení 5 dní před plánovaným začátkem zrušeno a obnoveno až v dubnu 2021. (Zix.)

Reklama

Reklama