Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ctižádostivý umělec Jabari lavíruje mezi úspěchem a láskou. Přestěhoval se totiž do vysněného bytu na Manhattanu, kde mu do oka padla holka odvedle. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Velmi klasická romanťárna o dvou afroamerických umělcích z New York, avšak solidně a poctivě napsaná, avšak pozvedá to hlavně forma. Spider-Verse být zásadní pro animační svět a tohle je další důkaz. Vizuálně hravý a opojný dílo, které jen nekopíruje styl, ale inspiruje se ním a jde si i svou cestou. Postavy umělci tomu jen napomáhají, tyhle hravé animační hrátky sedí do pohodové hudby režiséra Kida Cudiho. Ve výsledku je to velmi pohodový romantický animák, který má cenu vidět hlavně kvůli té animaci. Avšak k dokonalosti tomu chyběl inovativnější a hlavně upjatější scénář, který by více zhodnotil jednotlivé sub-ploty a postavy a také lepší framerate animace, která je dost sekaná, dá se na to zvyknout i přes vyrušující plynulý pohyb aut. Je škoda, že to není plynuleší, pak bych možná dal i o bodík navíc, takto 7/10!  Ps.: Někomu by mohlo vadit, že film obsahuje netabuizované hulení trávy, rapovou hudbu a dost optimistický pohled na svět a život v New Yorku. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to vysoké hodnotenie som čakal niečo fakt super. Ale keď sa tak nad tým zamyslím, tak ten scenár vyniká jedine tým, že je to prenesené do animovanej kompozície. Príbeh má rovnakú schému ako drvivá väčšina romantických komédií, takže toto rozhodne nebola prednosť tohto filmu. Animácia vo svojej vizuálnej podobe nebola tiež môj šálok kávy. Jediné, čím ma to zaujalo bol ten 18+ feeling, ktorý v animákoch (tých ktoré nespadajú do pornopriemyslu) nie je až tak bežný. A ešte by som rád pochválil aj dialógy, ktoré boli tiež celkom fajn. No ako celok je to tak na hrane 2 a 3 hviezd, avšak za tú romcom schému sa prikláňam k 2*. ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Čím jsem starší (ano, v mých 23 letech mi důchod prakticky klepe na dveře), tím více se dojímám a tenhle film se mi z tohoto hlediska naprosto přesně trefil do noty. Kvalitně napsaných vztahovek, které se na toto téma snaží nahlížet novou optikou, či co nejvíce postihnout autentičnost zobrazovaných situací se všemi strastmi i bolestmi vzniká hodně a mám je rád. O to víc se však rád nechám pohltit romantikou, v níž se využívají ta nejklasičtější schémata, která si s tímto žánrem dokážeme spojit, ale zároveň nespadnout pod pomyslnou hranici dobrého vkusu do propasti laciných červených knihoven. A právě takovou romantikou je i Entergalactic, animovaný film řadící se svou výtvarnou stránkou do fronty za Spider-Verse sérii ve vešekré své barevnosti a stylizovanosti, které si s tímto stylem jako diváci asociujeme. Tento film je ještě příhodnější označovat za audiovizuální zážitek, protože mimo jiné slouží jako transmediální projekt hudebníka Kida Cudiho, který složil originální skladby plníci funkci dalšího prvku vyprvávění, kdy svým obsahem dotahují nevyrčené emoce a pocity, které postavy ve filmu zrovna dané scéně prožívají. Jak jsem zmínil, příběhová kostra je vlastně strašně obyčejná, hází po divákovi jedno klišé za druhým, jenže to je přesně ten důvod, proč to tak skvěle funguje. Entergalactic je díky tomu velmi příjemně civilní, postavy jsou obyčejní lidé, kteří se chovají, prožívají emoce a jednají stejně, jako bychom to dělali my, tím získavají na opravdovosti a hlavně možnosti, jak se nám dostat pod kůži, což se jim v mém případě povadlo na všech frontách. Tento mix oku libující animace, citlivých písniček (zařaditelné více do žánru rnb než čistě rapu) a prostého, avšak chytlavého příběhu mi neskutečně sednul, vyhlašuje totiž do světa zprávu, že láska nemusí vždy bolet, že může i v této pesmistické době být tím majákem něčeho krásného, co by v životě měl mít ideálně každý. To jsou přesně ty hodnoty, které bych dříve cynicky zavrhoval, včera večer mě při sledování naopak chytly za srdíčko tak jak už dlouho nic, proto Entergalactic velmi doporučuji nejen těm, kdo má rád romantické filmy, ale i těm, kteří v ně tolik nevěří, jelikož to dokáže otevřít oči a aspoň na chvíli i srdce <3 ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh o romantickém vztahu dvou umělců, kteří si k sobě našli cestu přes zeď a skvělý burger. Ačkoliv mám osobní problém s animací, která se inspirovala u mé nejoblíbenější, je film vizuálně poutavý a pěkně doprovázeni hudbou. Je zajímavé si všímat i detailů (STUSH!), které se ukazují na pozadí skrz celou stopáž filmu a pěkně doplňují příběh. Je zde i vidět zkreslený pohled na svět, který je podpořen kouření mariuhany a celkově užíváním drog, což doplňuje prokreslení postav i příběhu. Super romanťárna, kterou můžu jedině doporučit. 8/10 ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Krásny film s krásnym dejom a krás... peknou animáciou. Jednoduchý ale super príbeh o láske. Ja romantické filmy fakt nemusím lebo už teraz vám viem povedať ako to skončí. A tento film nie je výnimka. Vedel som ako to skončí, ale, proste si ma to chytilo viac. Neviem povedať presne čím lebo je tu viac vecí čo sa mi ľúbili. Či už ta animácia, postavy, estetika, hudba ktorej žáner fakt nemusím ale album pre tento film sa mi neskutočne ľúbi. A to už je čo povedať keď sa mne zaľúbi moderná rapová hudba. A tiež scény kedy nás film dá do "kozmického" stavu, kde ta hudba tiež dosť udiera... no bomba! Jedine čo mi vadí je úpadok v 3/4 filmu, kedy sa dej dostane do stavu "na dne". Tam upadlo tempo čo je pochopiteľné ale mne to proste nejak vadilo. Ale inak jeden z najlepších filmov roku 2022 a keby ho mám charakterizovať tak len poviem... Krásny ()

Galerie (163)

Reklama

Reklama