Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1943 a situace na bojištích druhé světové války se pro nacistické Německo nevyvíjí dobře. Realisté by dokonce řekli, že válka je prakticky prohraná. Admirál Canaris, který stojí v čele německé vojenské zpravodajské služby, proto dostává od samotného Adolfa Hitlera za úkol vypracovat teoretickou studii proveditelnosti únosu britského premiéra Winstona Churchilla do Berlína. Plán ovšem začíná nabývat zcela konkrétních obrysů ve chvíli, kdy si nápad vezme za svůj úskočný Heinrich Himmler a nařídí jeho provedení. Výsadek německých parašutistů převlečených do polských vojenských uniforem pod vedením plukovníka Kurta Steinera přistává na území Velké Británie, kde se pokusí o nemožné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať že tento film som sledoval v aute na mobile. (Nie za volantom). Britská vojnová snímka Orol pristál je trochu streľbou do vlastných radov - alebo aspoň do vlastnej histórie. Hlavnými hrdinami sú nacistickí vojaci, ktorí sa počas druhej svetovej vojny pokúšajú posilniť svoje šance v boji tým, že unesú Winstona Churchilla. A naši nacistickí hrdinovia idú za svojimi cieľmi skutočne veľmi systematicky. Koniec koncov, oni jednoducho musia byť sympatickí, keď im velí Michael Caine v najlepších rokoch, Himmlera hrá Donald Pleasence a ďalšie role vystrihli Donald Sutherland alebo Robert Duvall. Za scenárom navyše stojí rovnaký človek ako za niekoľkými bondovkami a prvými dvoma Supermanmi. A keď si vezmete, že film režíroval John Stuges, tvorca Siedmich statočných a Veľkého úteku, tak si túto žánrovú čerešničku jednoducho nemôžete nechať ujsť. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nebýt výkonu Michaela Cainea, Orel by za svoje přistání dostal tři hvězdy za průměrnou válečnou fikci (vážně jenom fikci?)...jenže on tu je Standartenführer Kurt Steiner, v zásadě záporná postava, ale nemůžete si pomoct a přejete jeho misi úspěch, takový charizmáč to je...další drobné plus za jednookého Roberta Duvalla a hlavně za Heinricha Himmlera Donalda Pleasence. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Kdoví, jak by dopadla 2. sv. válka, kdyby se akce povedla ...:o) Je nesmírným zážitkem a potěšením ( alespoň v mém případě tomu tak bylo ) sledovat takové herecké velikány jako M. Caine, R. Duvall, D. Pleasence, či " posledního světového dobrodruha " :o) D. Sutherlanda ve svých rolích a vidět, jak si to náramně užívají. Po celou dobu snímku jsem měl ten blažený úsměv na rtech, doslova visel pohledem na obrazovce a vychutnával si každičký okamžik. Napomohl tomu ( vyjma hereckých výkonů ) bezesporu kvalitní scénář, vše pod precizním vedením " statečného "Johna Sturgese, vše navíc umocněno silným hudebním doprovodem L. Schifrina. Nebýt lehkého zvolnění v prostřední části, šel bych " do plných". Přesto silných 90% p.s. mrknutí krásné dívky na večírku zřídkakdy vede k jejímu klínu, ale člověk by byl blázen, kdyby se tou cestou nevydal. JÁ DĚKUJI Johnu Sturgesovi za to, že se vydal cestou k uskutečnění ( natočení ) tohoto snímku. ZÁVĚREM mi dovolte jedno krátké ale velké povzdechnutí....ŠKODA, že takovéto snímky se již netočí a točit nebudou a světlo světa jak na běžícím pásu spatřují sladkobolné kýče typu Pearl Harbor aj...... ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Další z řady válečných filmů, které hojně vznikaly v 60ých a 70ých letech. Tentokráte s hvězdným triem Caine, Sutherland, Duvall a dokonce i špetkou romantiky. Na takové Orly, kteří někam nelétají to sice nemá, ale slušná zábava a trocha toho válčení se najde, což je ostatně důvod, proč si jednou za čas rád podobné filmy pustím. 7/10 ()

Mol 

všechny recenze uživatele

COLONEL, MY ONE CONSOLATION IS THAT THANKS TO MY SISTER, YOUR PLOT HAS FAILED! REALLY? I THOUGHT THE PLOT FAILED BECAUSE ONE OF MY MEN DIED SAVING THE LITTLE GIRL OUT THERE!! Naprosto výborný válečný film. Jak to, že jsem o něm až do dnes neslyšel. Naprosto zapamatovatelná scéna hned ze startu, kde Steiner zachraňuje židovskou dívku před SS-Obergruppenfuhrerem a vojáci stejné armády proti sobě míří zbraněmi. Neskutečný. Dále. Robert Duvall je tu naprosto vynikající a nic mu už nikdy nepřistane tak jako německá uniforma s páskou přes oko. Sutherland není můj nejoblíbenější herec a znovu mi to tu dokazoval jak dokáže být slizký, to když balil 18 letou dívku v minovém poli, ale navýšil si u mě kredit, když praštil toho debilního faráře za ty jeho stupidní kecy. Akční scény neskutečné a když Rangeři přijedou ve svých Willysech do malebné anglické vesničky v čele s velícím důstojníkem J. R. Ewingem, tak se začnou dít věci. Chcípají jako kuřata na farmě u Colonela Sanderse a německá výsadková jednotka bez ztráty jediného muže, má kostel i s jeho zajatci pevně pod kontrolou. Ale jak už to tak bývá. I umřít se musí umět se ctí. I HAVE NO INTENTION OF DYING NOW, BUT IF I'M GOING TO, ALLOW ME TO CHOOSE WHERE AND HOW!! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Kvůli přípravě na roli strávil herec Treat Williams týden s americkou jednotkou Rangers. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama