Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (174)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno tenhle formát není úplně mým šálkem kávy a tady je navíc to pátrání vyhnané do extrému. Především mi lezla na nervy skutečnost, že prakticky všechno, co kdo kdy kde udělal či řekl, se dá dohledat na síti. Stačí jen vydedukovat správné heslo a v některých případech i uživatelské jméno. A v tom je hlavní hrdinka odbornice. A když si neví rady, najde řešení zase na síti. To se to pak píše scénář, když si můžete vypomoct podobnou berličkou. Ale filmu musím přiznat, že mu celkem vychází nutit diváka k pozornosti a to i přes hovadiny, které se mu snaží s vážnou tváří podat. Storm Reid sice není žádná velká sympaťanda, ale když člověk uváží, že víc než hodinu a půl musela odehrát na židli, zaslouží si za svůj výkon klobouček. Nic, k čemu bych se vracel, ale nadšené ohlasy chápu. 60% ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Až na trochu aklimatické finále je Nezvěstná filmem s osobitým provedením, které šikovně drží svůj styl po celou stopáž filmu. Jedná se o snímek, který je předurčen k domácímu sledování na notebooku, jelikož díky svému vizuálu je pohled do počítačové obrazovky vtahující a organicky působící. Mimo to nabízí film zajímavý příběh plný zvratů a zápletek, které vám správně dávkuje a příběh tak dobře graduje. Velice originální detektivní příběh, který mohu jen doporučit. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Úžasné zpracování. Filmů s podobným formátem zpracování jsem již pár viděl. Byly zajímavé, ale na konci klasicky hlavní hrdinka zemře pod "rukou" nějakýho bubáka. Ryze kriminální verze tohoto zpracování se mi zamlouvala více. Krásně to budovalo atmosféru, včetně všelijakých dějových zvratů, kterých tu bylo více než dost. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Oproti Searching síce omnoho viac vykalkulovaná hra s divákom ohľadom jedného značne vykonštruovaného a v závere až za vlasy pritiahnutého únosu, ale musím uznať, že tá hra s divákom, postupným dávkovaním informácií a neustálym vodením ho za nos funguje perfektne. Takmer dvojhodinová stopáž ubehne úplne hravo, forma komunikácie cez obrazovku laptopu je využitá až na dreň a aj hlavná hrdinka značne sympatická. Vo výsledku tak slučná thrillerová jednohubka, ktorá chce byť však možno až príliš prekombinovaná, čím stratila oproti predchodcovi to kúzlo typu "toto by sa mohlo stať aj v skutočnom živote". CELKOVO: 7/10 ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Obdivujem, čo sa tu s filmom snažia urobiť, ale celé mi to príde skôr ako veľmi dlhé video z TikToku než ako film. Snažia sa vás vtiahnuť krátkymi dávkami pútavého obsahu, pričom v skutočnosti všetko pôsobí plocho a nikdy nezasiahnu moje emócie. Na postavách mi vôbec nezáležalo, čo nie je dobré. Po hereckej stránke je to veľmi slabé. Dej je až moc nepravdepodobný. 5,5/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)
  • V polovině filmu dostane hlavní hrdinka sms od producenta filmu Seva Ohaniana, který prozradí celý zbytek filmu. (mikki089)
  • Natáčanie prebiehalo od 30. marca do 30. mája 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama