Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (174)

Warhorr 

všechny recenze uživatele

No hurá. Konečně můžu letos poprvé naplno bodovat a kinonávštěva se vyplatila na výbornou. Miluji tyhle atypický thrillery, přesně dle mého gusta. Podobně jako v dřívějším snímku Pátrání, se i zde ponoříme do záhadného zmizení rodinné osoby. Ze startu začneme zvolna, pak se ale matka mladičké June náhle ztratí na dovolené v Kolumbii i se svým přítelem a začne to nabírat dobře na tenzi. Dcera se tak může ponořit do drásajícího pátrání a zjistit, co se vlastně stalo. Používá přitom všemožné aplikace ( tady je snad všechno - facetime, whatsapp, instagram, twitter, google maps apod. ). Vše je opět čistě představováno stylem, nazval bych jej ''screen found footage'' ( laptop, mobil, security kamery, městské kamery a mihne se tu i zadní kamera auta ). Příběh a zápletka je naprostá bomba. Vůbec nic není jak se zdá a to už od samého začátku až po konec. Upřímně si nepamatuji, kdy naposled jsem viděl tolik otazníků, neznámých a taky zvratů jako tady. Asi v půlce filmu přichází totální šok, kdy to vypadá, že vše se může zahodit a začít od znova. Jenže !!! Pro překvápko nemusí člověk čekat dlouho ( jsou tady cca 2-3, které obracejí snímek vzhůru nohama ). Potom už divák netuší, komu může věřit nebo kdo je ještě podezřelý. Prostě paráda, já jsem maximálně spokojen. Myslím si, že Nezvěstná asi nebude tak divácky úspěšná jako Pátrání, ale mě se toto prostě líbilo ještě o chlup více a musím naplno bodovat. Výborný drama-thriller-mysteriozní-krimi snímek. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Velmi podobné schéma jako prvotina. Missing je thriller odehrávající se na obrazovkách všemožných zařízení. Oproti Searching je to tady dotažené do ještě větší míry a jestli si vybavuji, tak tam není jediný záběr mimo obrazovky zařízení a to je možná trošku škoda. Searching se mi v tomto ohledu zdálo o trošku více vyváženější. Jak zpracováním, tak i zápletkou, protože ta mi přišla už příliš překombinovaná. Twist střídá twist a všechno se na sebe vrství. Neříkám, že ne překvapivě, ale trošku se vytrácí síla konce. Dobré desktopové drama. Poprvé se jim to ale dle mého povedlo více. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po vynikajúcom filme Searching tu máme ďalší screenlife thriller v podobe Missing. Tento krát však pátra drzá dcéra po nezvestnej matke, ktorá odišla na dovolenku s nedôveryhodným priateľom do Kolumbie. Už som z toho nemal taký waw pocit ako pri Searching, kde bolo všetko také originálne a popravde, malo to aj lepšiu zápletku. Missing je proste iné a hlavná "hrdinka" June mi pripadala ako poriadne drzá puberťáčka, ktorá sa správala nanajvýš nerozvážne. Navyše, bolo to celé už príliš prekombinované, a niektoré veci boli tak trochu pritiahnuté za vlasy. Ale výsledok bol napokon celkom vydarený a aj keď to vyzerá, že som až príliš kritický, tak vo svojej podstate sa mi to páčilo nadpriemerne (ale keď človek porovnáva so Searching, tak to proste zaostáva). 4* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Žánrový milník v Computer screen Thrilleru a unikátní masterpiece s okamžitým adeptem na Thriller Roku. Už Searching byla trefa do černého, ale Missing tenhle subžánr obohacuje ještě více a vytváří filmu jasný kultovní potenciál. Zkombinujte ty nejlepší true crime documenty z Netflixu, dejte tomu nálož zvratů s nádechem Oriola Paula, nepříjemnou a tísnivou atmosféru těch nejlepších Thrillerů, všechny moderní appky dnešního světa a vyjde Vám chutnéj Thrillerovéj koktejl, při kterém Vám bude běhat mráz v zádech a zatajovat se dech jak nikdy předtím. Mladá dívka začne pátrat po své matce, která se nevrátí z Kolumbie a rozjede investigativní a inteligentní SHOW, kde se kupí jeden zvrat za druhým. Vaše teorie se budou překrucovat každých 5 minut, tomuhle říkám slušná vyjebávka s divákem, takhle chytře tahat za nos se v Hollywoodu dnes už moc nevidí. Každý nový zvrat je bizárnější než ten předtím ( Místy mi bylo až fyzicky nepříjemně, při představě, co se opravdu děje). Autentičnost z toho stříká velmi věrohodně a opravdu při sledování máte pocit, že tohle se opravdu stalo, což je výborná vizitka. Hlavní hrdinka hraje velmi dobře a PC ovládá na jedničku, takže vše je na správném místě. Film má i výborné tempo, dokáže udržet divákovou pozornost na maximum, atmosféra je strhující a nekompromisní, tady se tvůrci s divákem nemazlí ( Je to natočeno stylem, že je tvůrcům jedno, jestli v obýváku omdlíte nebo dostanete infarkt, zkrátka Vás šetřit nebudou)!!. Film, který po skončení okamžitě začne rezonovat v hlavě a dostanete chuť si jej pustit znova, abyste všechny detaily vychytali a užili si zážitek ještě více. Letos s Babylonem a Creedem 3 nejsilnější pětihvězda. Doporučení maximální. 10/10. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Oproti Searching síce omnoho viac vykalkulovaná hra s divákom ohľadom jedného značne vykonštruovaného a v závere až za vlasy pritiahnutého únosu, ale musím uznať, že tá hra s divákom, postupným dávkovaním informácií a neustálym vodením ho za nos funguje perfektne. Takmer dvojhodinová stopáž ubehne úplne hravo, forma komunikácie cez obrazovku laptopu je využitá až na dreň a aj hlavná hrdinka značne sympatická. Vo výsledku tak slučná thrillerová jednohubka, ktorá chce byť však možno až príliš prekombinovaná, čím stratila oproti predchodcovi to kúzlo typu "toto by sa mohlo stať aj v skutočnom živote". CELKOVO: 7/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • V polovině filmu dostane hlavní hrdinka sms od producenta filmu Seva Ohaniana, který prozradí celý zbytek filmu. (mikki089)
  • Natáčanie prebiehalo od 30. marca do 30. mája 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)
  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)

Související novinky

Reklama

Reklama