Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (174)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to až do té doby než to začalo vyúsťovat v rozuzlení, paradoxně. Do té doby jsem chtěla říct, že to bylo lepší než Searching, ale ta pointa to z nějakého důvodu strašně potopila na holý průměr. Jinak je to režijně zvládnuté ještě líp než onen zmiňovaný předchůdce. Scénář toho ale naopak moc nového zplodit nedokázal, škoda. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Tento film si uzije, resp. mu uveri, zrejme mladsie publikum zijuce a dychajuce na socialnych sietach a vobec internete. Zaujimalo ma, nakolko su uvedene stranky a sluzby autenticke a nakolko boli vytvorene len pre ucely filmu samotneho. Samozrejme, niektore mena stranok, live-cam nesedeli, ani nazov mostu Love Lock Bridge v Cartagene. Zaujimave, ze na nom v skutocnosti ani ziadne zamky nemozu byt umiestnene. :) Kto by patral po stopach ako ja, spominany most z videa je cca 500m severozapadne od toho, ktory ukazal June vyhladavac v google-maps, kde si mava s Javi-m live. Mensi twist influencerky v zavere a predtym za 2 odvedenia pozornosti a klamania telom. Neohurilo, ale nie je to uplne marne. Priemer. Mali sme tu i lepsie "desktop" kusky, s ktorymi sa pocas, ale uz i kratko pred Covidom roztrhlo vrece. ()

Reklama

SidneyP 

všechny recenze uživatele

V poslední době je čím dál tím více vzácné najít pokračovaní, které by bylo min. stejně dobré jako jeho starší bráška. Řeknu to jinak - prvních 90 minut je za 5 hvězd a kdyby se tvůrci vytasili v závěru s něčím... já nevím, trochu jiným, tak to tak i zůstane. Neříkám, že ten konec byl špatný, ale myslím si, že kvalita šla trošku dolů a to je škoda. Nicméně i tak - na film, co se odehrává jen na chytrých zařízeních je toto úctyhodný výkon. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Šipka kurzoru počítače opět v akci. Pro matku (Nia Long) mladé June (Storm Reid) se odjezd na dovolenou se svým novým přítelem (Ken Leung) do exotické Kolumbie stane osudným. Její dcera ji po plánovaném návratu domů marně vyhlíží na letišti. Po matce (i jejím příteli) se slehla zem. Nyní se počítač a veškeré dostupné technologie denní potřeby stanou pro mladou dívku pomocníky při vyhledávání a střádání stop velmi záhadného zmizení. Obdobný až mimořádně stejný koncept užila tvůrčí dvojice Nicholas D. Johnson a Will Merrick už ve své prvotině Pátrání. Vznikl tehdy zajímavě rafinovaný desktopový thriller. Veškeré atributy rafinované spletitosti byly použity i tentokrát. Jen ten požadovaný moment překvapení už se nedostavil v takovém rozpětí a napětí. Co by vlastně mělo být napodruhé tak strašně napínavého na pohybujícím se kurzoru po ploše počítače, neustálém klikání na všemožné aplikace zaheslovaných a náhle zpřístupněných uživatelských účtů a iPhone komunikaci. Pochopitelně se to neobejde bez zásadního zvratu, co vrhne hlavní stín podezření na milence máti. To filmu ale nestačí a v závěru přijde s ještě větším šokujícím odhalením osoby, která měla na starost realizaci celého záludného plánu záhadného zmizení. Vymyšlené to není nikterak pitomě, má to své nápady a invenci, ale ani za mák to není napínavé. A thriller, i ten odehrávající se prostřednictvím plochy počítače, by alespoň měl být trošku napínavý. A ještě bych měl výtku stran herců. Bez výjimky byli naprosto všichni pramálo zajímaví. Vypadalo to, že byli obsazeni, aby se dodržela rasová vyváženost, takže v hlavních rolích dvě černošky, pak hned následuje Asiat, kamarádka hispánského původu (Megan Suri) a nově do komunikace z daleké Kolumbie při pátrání přibyl i Portugalec (Joaquim de Almeida). Docela mě pobavilo, že Ken Leung je viditelně starý, je ročník 1970, ve filmu je ale o deset let mladší. Drastických scén se nedočkáme. Film je mládeži přístupný. Finále je tak trošičku, opravdu jen malinko, akčnější. Opakovaný vtip přestává být vtipem stejně tak opakovaný koncept přestává mít efekt působivosti. A to se právě přihodilo tomuto filmu. 6/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po vynikajúcom filme Searching tu máme ďalší screenlife thriller v podobe Missing. Tento krát však pátra drzá dcéra po nezvestnej matke, ktorá odišla na dovolenku s nedôveryhodným priateľom do Kolumbie. Už som z toho nemal taký waw pocit ako pri Searching, kde bolo všetko také originálne a popravde, malo to aj lepšiu zápletku. Missing je proste iné a hlavná "hrdinka" June mi pripadala ako poriadne drzá puberťáčka, ktorá sa správala nanajvýš nerozvážne. Navyše, bolo to celé už príliš prekombinované, a niektoré veci boli tak trochu pritiahnuté za vlasy. Ale výsledok bol napokon celkom vydarený a aj keď to vyzerá, že som až príliš kritický, tak vo svojej podstate sa mi to páčilo nadpriemerne (ale keď človek porovnáva so Searching, tak to proste zaostáva). 4* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)
  • V polovině filmu dostane hlavní hrdinka sms od producenta filmu Seva Ohaniana, který prozradí celý zbytek filmu. (mikki089)
  • Na začátku filmu jsou vidět záběry z filmu Pátrání (2018), který se v mnoha ohledech podobá filmu Nezvěstná. (Osiris_o.O)

Související novinky

Reklama

Reklama