Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I lovec lidí má svoje zásady. Pytlák, rváč a bývalý lovec lidí Joe Kidd (Clint Eastwood) se dá od bohatého majitele pozemků Franka Harlana (Robert Duvall) najmout k pronásledování Mexičana Luise Chamy (John Saxon). Ten je totiž vůdcem povstalců, kteří stále důrazněji prosazují svá práva na rodnou půdu. Frank Harlan se rozhodl problém vyřešit jednou provždy a sprovodit Chamu ze světa. Kromě Joea Kidda má k dispozici celou bandu zabijáků. Když Joe pozná, že Harlan je schopen bez okolků vraždit i nevinné lidi, přejde na stranu utlačovaných Mexičanů a postaví se sám proti přesile dobře vyzbrojených a všeho schopných vrahů... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (91)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Znáte ten vtip, jak Clint Eastwood vjede na lokomotivě do saloonu a povídá...No, vlastně toho jako obvykle až zas tak moc nenapovídá, hlavně se střílí, přičemž odstřelovačský souboj patří k vrcholům filmu. A tu zmíněnou lokomotivu do finále údajně vymyslel režisérský veterán Sturges, aby měl film, jehož scénář se neustále přepisoval, aspoň nějaký konec. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha neprávem opomíjených / podceňovaných filmů, tentokrát se skvělými Eastwoodem, Saxonem a Duvallem v hlavních rolích. Čím si to vysvětlit? Asi tím, že to prostě není trilogie s Neznámým ani Drsný Harry. Přesto je to ale dobrý anti western s výborným hudebním doprovodem hitmakera Schifrina. V úvodu Joe Kidd působí spíš jako druhořadý womanizer, z kterého se Harlanově milence podlamují kolena, ale na konci v soudní síni už je to drsnej Clint, před jehož pohledem by utekla i slavná Klausova osobní ochranka. Což sice nemusí znít moc přesvědčivě, ale je to tak. Solidních 85%. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Aroma Divokého západu tu sice není tak výrazné, ale potenciál byl vcelku uspokojivě využit. Poutavá zápletka spolu s charismatickým obsazením (Eastwood-Duvall), které představuje kovboje ve správném obraze. Kladné postavy tu v podstatě nejsou a žádné z nich nelze věřit ani rypák mezi očima, což v tomto případě bylo k dobru. Sniperský souboj je ve své podobě nejsilnějším trumfem pro akční stránku filmu, totéž bohužel nelze říci o závěrečné přestřelce, která je nejen průměrná, ale v podobném provedení ji lze shlédnout v desítkách jiných westernů. Polozapomenutý snímek, který však stojí za pozornost jak fanouškům Eastwooda, tak fandům tohoto žánru. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ani tu sa nejedná o najlepší western s Clintom Eastwoodom, ale je to jeden z tých lepších. Film dosť vyzdvihuje Robert Duvall v nezvyčajne zápornej roli, ktorá mu poriadne sadla. Vo filme máme jeden krátky súboj sniperov čo mi vždy vo westernoch chýba. Vždy je to len o koltoch. Strieľa sa tu pomerne často, no nie je to to pravé. Príbeh, respektíve dej je dosť hlúpy, ale viete pri ňom ostať v pozore a až tak nenudí. Hudba opäť nič extra, len väčšinou westernové tóny. Stopáž je tak akurát. Škoda že ženské osadenstvo nie je atraktívnejšie. Clint tu nemá najlepšie napísanú postavu, a nemá priestor vyniknúť, na druhej strane postava Duvalla je skvelá a uvažujem, či sa nejedná o jeho najlepšiu rolu vo westerne. Silno mu však konkuruje tá  v Open Range (2003) s Kevinom Costnerom. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Spojením Sturgese s Eastwoodem by člověk čekal nějakou pecku, navíc hudbu obstaral Lalo Schifrin. Takže kde je tedy problém? Zcela určitě v příběhu, sledujeme jakousi báchorku o nějakém mexickém hrdinovi, kterého chce nějaký bohatý pán zabít. Společně se svou malou armádou si najme i Clinta. Tomu zhruba v polovině dojde, že stojí na špatné straně a po celou dobu šikanuje nějakého Lamarra. Což považuji snad alespoň za nějaký světlý bod filmu. Jinak je to velmi slabé. Joe Kidd rozhodně filmografii největšího amerického drsňáka nevylepšil. 50% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • První z pouhých dvou westernů s Eastwoodem, které byly před rokem 1990 uvedeny i v čs. kinech. Tento měl premiéru v roce 1975, druhý (Bledý jezdec, 1985) až v roce 1989. (charles3)
  • Účinkováním v tomto filmu Eastwood splnil své závazky vůči studiu Universal, vyplývající z předešlé dohody k jeho režijnímu debutu Zahrajte mi MISTY (1971). Měl pro studio natočit dva westerny, Joe Kidd byl prvním z nich. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Alabama Hills v Kalifornii. (reich)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama