Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Minisérie, natočená podle románu oceněného Pulitzerovou cenou, sleduje příběh Marie-Laure, slepé francouzské dívky a jejího otce Daniela LeBlanca, kteří prchají z Němci okupované Paříže ve snaze uchránit vzácný diamant. Marie-Laure a Daniel jsou pronásledovaní krutým gestapákem, který se snaží získat kámen pro své vlastní sobecké cíle. Oba najdou útočiště v St. Malo, kde se usadí u samotářského strýce, jenž v rámci odboje vysílá tajné rozhlasové vysílání. V tomto kdysi idylickém přímořském městě se však Marie-Laure střetává se spřízněnou duší Wernerem, geniálním teenagerem, kterého Hitlerův režim naverboval, aby sledoval ilegální vysílání. Spolu s Marie-Laure sdílí tajné pouto a její víru v lidskost a naději v neúprosné době. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (63)

nineweh 

všechny recenze uživatele

Aria Mia Loberti je objev a její herecký výkon na jedničku, ale zbytek byl klišé na klišé, což byl problém už v knize (takhle to dopadá, když američtí spisovatelé píšou o evropské historii). Je tu všechno včetně pološíleného zlého nácka v koženém kabátě, hodného modrookého nácka se zlatým srdcem, který je vojákem jen proti své vůli, hromady těžko uvěřitelných shod, náhod a nelogičností, francouzské malebnosti (barety i bagety included) a konce, který svou absolutní melodramatickou klišovitostí vyvolá akorát tak nevěřícný smích. Tohle se dalo udělat o hodně líp, ale bohužel... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nevýrazné, to je to hlavní co mě při sledování napadalo. Téma není úplně špatné a v šikovných rukách by to 4 hodiny utáhlo naprosto bez problému, ale Shawn Levy určitě není dobrá volba pro smrtelně vážné, historické drama z 2. sv. války. Nuda s velice slabým vyprávěním a nevýraznými hereckými výkony. ()

Reklama

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Dvěma slovy: válečný kýč.  Třemi slovy: válečný trapný kýč. Mnoha slovy: krásná slepá dívka pronásledovaná osudem, bombami a umanutým náckem si v sutinách francouzského městečka hledá cestu k pohlednému vojáčkovi Wehrmachtu, který nevěří v Říši, zato věří v dívčin sladký hlas, který k němu promlouvá skrz ukryté rádio a pomáhá mu přežít poslední zběsilé dny války.  A do toho jsou ještě zapletené nějaké magické diamanty a kostra dinosaura..... ?! To jako vážně? To se nikdo z tvůrců nezastyděl, že vzal válečné téma a udělal z něj přeslazenou a přiblblou fantasy se zápletkou jak od Rosamunde Pilcher? Bylo to tak ulepené sentimentem, jak krajkový límeček starpanenské pratety, co zemřela na cukrovku. SHRNUTÍ: Když se válka změní v cukroví, které ti vyžere díru do zubů. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Válečné drama nemůže být pohádkou v teplých podzimních barvách...Nefunguje základní logika, kdy děvče noc co noc vysílá moudra i kódy éterem ve stylu Šeherezády bez jakékoliv hmatatelné hrozby smrti a popravy celého Saint-Malo...Diamant je zápletka jak z Titaniku a gestapák marně pokukuje po postavě plukovníka Hanse Landy...Posledním šumem je pak nulová práce s jazykem, kdy všechny postavy mluví anglicky napříč národnostmi a vysvětluje se to jejich lingvistickými schopnostmi... ()

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistila, že moje oblíbená kniha bude zpracována jako minisérie, byla jsem nadšená. Po prvotním nadšení se ozvaly obavy, jak to dopadne... jelikož v drtivé většině případů to tvůrci zpackají a nestojí to pak za nic. Po všech zkušenostech se proto snažím neporovnávat knihy vs filmy a nesnažím se "napasovat" do knížky, protože to nelze udělat na 100%. Snažím se to tedy vždy brát jako dvě samostatné tvorby a podle toho je i hodnotit. Kniha byla úžasná, je jednou z mých nejoblíbenějších. Minisérie od Netflixu se povedla! Samozřejmě že mám nějaké výhrady (proto jen 4*), ale celkově se jim podařilo příběh smysluplně zpracovat a dát mu nějakou hloubku. Neřeší se zde jazyková bariéra a to nejspíš proto, aby příběh byl plynulejší, což je možná škoda, ale kdo ví, jak by to dopadlo obráceně. MALÝ SPOILER ALERT: Nečekejte stejný konec jako v knížce. Filmový konec se mi ale také líbil, hlavně ten "poslední souboj". Úžasně využitá slepota a nadání pro rádia. Já jsem s celkovým výsledkem spokojená a fakt jsem si to užila :) ()

Galerie (220)

Zajímavosti (7)

  • Pro hlavní ženskou roli nevidomé Marie-Laure tvůrci hledali herečku, která bude doopravdy nevidomá nebo slabozraká. Po celosvětovém castingu roli získala Aria Mia Loberti, která je kvůli genetickému onemocnění nevidomá od narození. Při natáčení v Budapešti ji doprovázel její služební pes. (Jolinar)
  • Aria Mia Loberti sa pre Vanity Fair vyjadrila, že mnoho ľudí malo skreslenú predstavu o tom, ako sa slepý človek pohybuje. S nevidiacimi ľuďmi majú vo filmovom priemysle málo skúseností, preto niektorých zaskočilo, ako málo je z jej pohybov a prejavu evidentné, že je slepá. Hovorila tiež o tom, že by nebola rada, aby ju definovala jej slepota. Doslova hovorí: "Nenávidím túto nálepku. Som herec a chcem, aby každý, kto príde po mne, bol akceptovaný ako herec.." (lemonova)
  • Herečka Nell Sutton, která hraje mladou Marii, je ve skutečném životě nevidomá. Trpí onemocněním zvaným „vrozený glaukom“. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama