Reklama

Reklama

V temnotách

  • Velká Británie Out of Darkness (více)
Trailer 2
Velká Británie, 2022, 87 min (Alternativní 84 min)

Šest lidí hledá nový domov v kruté krajině, ale pronásleduje je děsivý nepřítel. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

majo0007 

všechny recenze uživatele

Niektorí recenzenti ("riči v piči") boli zrejme v lese na "houbičkách" s tampónmi v nohavičkách spolu so štábom. Pripomínalo mi to rozprávku o "Červenej Karkulke". Tlupa nehercov recitujúcich hatlaninu, blúmajúcich po lese... budget 1000€ za benzín do peknej krajiny. Dokonca odkukaná pičovina z Pitch Black - holka má krámy, bu-bu-bubák po nej ide, lebo ju cíti...! Úděsné! Jedna ★ za kameru (aj keď tie 2 "prevracačky" som nepochopil, možno to malo byť kůl... né, nebolo) a hudbu, ktorá asi jediná stála za to. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře vystavěný a režijně pečlivě vedený film s pointou, která mě naprosto nenapadla, ale přitom je při znalosti evoluce člověka velmi logická. Musím ocenit taky jazyk, který byl speciálně pro film vytvořen, a to, jak se s ním herci popasovali. Podtrženo sečteno, bylo to mnohem lepší než jsem čekal. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Prijemne vlhke a nehostinne prekvapenie. :) Umocnil ho nielen strach z neznameho v tme, lese, ci jaskyni, ale hlavne samotny zaver a vysvetlenie. Verim, ze rychlost pohybu sme tak vnimali len kvoli vyssiemu poctu "entit" za hranicou svetla ohna...a tiez "premiestnenie tela". Inak fajn..nadherne zabery, kamera a obcas velmi slusna atmosfera. Nadpriemer, odporucam. 60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Survivor z Doby kamenné, ve kterém skupinka pralidí před čímsi zdrhá. Exteriéry jsou parádní, o tom žádná. S kostýmy jsem neměl problém, protože vím houby, co se tenkrát nosilo a totéž platí o účesech. A problém jsem neměl ani s herci. Potíž byla v tom, že to bylo monotónní. Pračlověci jsou sice neustále v pohybu dopředu, ale jakoby se točili v kruhu. Běh, řev, běh, řev, oheň, běh, řev. Občas někdo odpadne, sem tam dojde na nějaké pnutí uvnitř skupiny, ale nic z toho na mě neudělalo valný dojem, pokud nepočítám jednu urvanou čelist. No a co se vyústění týče, tak něco podobného se dalo předpokládat a vlastně by mi to nevadilo, ale v kontexu toho, co se dělo předtím, mi to úplně nesedělo. Jako debut slušné a oceňuji odvahu s dobovým zasazením, ale ten tanec kolem toho zase tolik nechápu. 55% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Príjemný, malý prírodný survival, nakrútený v podobnom duchu ako vynikajúci nórsky Flukt. Skupinka neandrtálcov sa snaží prežiť v neúrodnej krajine a musí bojovať o život proti neznámemu monštru, takže jeden po druhom umierajú. Krásna kamera, pútavé prostredie aj hudba. Samotná zápletka je síce banálna, ale ja takéto filmy proste milujem - naháňačka po horách, lesoch, kopcoch, jaskyniach. Dobre sa na to pozerá a keby to bolo ešte brutálnejšie, neváhal by som ani nad plným hodnotením. (majo0007 - je mi fakt cťou, že ma vo svojich zakomplexovaných "recenziách" riešiš každú chvíľu a k tomu prikladáš aj svoje tampóny, nohavičky, kabelky a všetko možné, lenže smola, panicovia a onanisti s oidipovským komplexom ma nepriťahujú, takže sa obávam, že by nám to spolu neklapalo. Chápem, že to bolí, ale nafukovacia bábika ti bude musieť stačiť). ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v okolí Gairloch ve Skotsku a děj se odehrává před 45 000 lety. Film tak odpovídá historii, ve které se první lidé objevili v severozápadní Evropě. (chaometic)
  • Podle slov režiséra Andrewa Cumminga, byl jazyk Talo pro herce extrémně náročný. Jazyk byl kombinací arabštiny a baskičtiny a vypracoval jej lingvista Daniel Andersson. (chaometic)

Reklama

Reklama