Reklama

Reklama

V temnotách

  • Velká Británie Out of Darkness (více)
Trailer 1
Velká Británie, 2022, 87 min (Alternativní 84 min)

Šest lidí hledá nový domov v kruté krajině, ale pronásleduje je děsivý nepřítel. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (94)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ramba: První krev.. Vypadá to, že premiérový menses přivolává predátory zvířecí i sexuální, ale žánrový zlom do pojídačů mrtvých a kostěných tomahawků ty útočníky protřídí. Způsoby nasnímání skotské krajiny i hudební podkres by si určitě zasloužily více vyprávění obrazem na úkor mluveného slova, ale to už by se paleolitický horor o slabošství mužského pokolení posunul k nejednoznačnosti a nedůvěře v divácký důvtip. Pozorný divák si v 64. minutě může povšimnout, že při úpatí skalisek se na konci vřesoviště nachází menší budova s nápisem Dentální klinika.. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Prijemne vlhke a nehostinne prekvapenie. :) Umocnil ho nielen strach z neznameho v tme, lese, ci jaskyni, ale hlavne samotny zaver a vysvetlenie. Verim, ze rychlost pohybu sme tak vnimali len kvoli vyssiemu poctu "entit" za hranicou svetla ohna...a tiez "premiestnenie tela". Inak fajn..nadherne zabery, kamera a obcas velmi slusna atmosfera. Nadpriemer, odporucam. 60% ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Survival z doby praveku. Minimalistický, lacný, ale s peknou gradáciou a funkčným napätím. Určite to nie je zásadný miľník v žánri, ale komu sa páčil nový Predátor: Korisť (Prey), resp. má rád podobne jednoduché zápletky, tomu odporúčam skúsiť. To čo som očakával som totiž aj dostal. S hodnotením je to tak na 3,5*. 65% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zrůda vrčí v kapradí, snad nás svěrač nezradí.“ Chválím noční les a skřeky ve tmě, husí kůži jsem měl jak Kopčem u skomírajícího ohníčku, který mu právě pochcal šavlozubý tygr. Ovšem humanistické finále se Stockholmským syndromem („Ty jsi zlá, oni mě krmili!“), to si strčte do... SKALNÍ OKÉNKO: [][] Členové tlupy: plesnivý dědek Prudakmet, náčelník Mrdoštěp (nazdařbůh do tmy), synáček Jefuč, bratrošvagr Mrmulík, těhule Rodízhladu a ošklivá čtyřicetiletá dvanáctka Mensesuž. [] Majetek: žádný. Co měli, zahodili, při WTF běhu za Mrdoštěpem, honícím zrůdu. [] Domácí zvířectvo: Prapsa ani praprase neměli, jen pravlka, z posedávání na studených balvanech. [][] Coby tlupa metrosexuálů s účesy od kadeřníka, moderními kalhotami a vaťáky typu gulag, provandrovali bez mapy půl paleolitické Evropy, aby ve finále neuměli trefit z lesa ven. Hlad neřešili lovem, ale cimrmanovsky: „Sníme psy.“ Místo pterodaktylů nad nimi kroužil dron s kamerou, která se občas převracela vzhůru nohama, aby ukojila Cummingovy umělecké ambice a nasrala Omnibuse. Povedlo se. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře vystavěný a režijně pečlivě vedený film s pointou, která mě naprosto nenapadla, ale přitom je při znalosti evoluce člověka velmi logická. Musím ocenit taky jazyk, který byl speciálně pro film vytvořen, a to, jak se s ním herci popasovali. Podtrženo sečteno, bylo to mnohem lepší než jsem čekal. ()

Zajímavosti (2)

  • Podle slov režiséra Andrewa Cumminga, byl jazyk Talo pro herce extrémně náročný. Jazyk byl kombinací arabštiny a baskičtiny a vypracoval jej lingvista Daniel Andersson. (chaometic)
  • Natáčelo se v okolí Gairloch ve Skotsku a děj se odehrává před 45 000 lety. Film tak odpovídá historii, ve které se první lidé objevili v severozápadní Evropě. (chaometic)

Reklama

Reklama