Reklama

Reklama

V temnotách

  • Velká Británie Out of Darkness (více)
Trailer 2
Velká Británie, 2022, 87 min (Alternativní 84 min)

Šest lidí hledá nový domov v kruté krajině, ale pronásleduje je děsivý nepřítel. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

majo0007 

všechny recenze uživatele

Niektorí recenzenti ("riči v piči") boli zrejme v lese na "houbičkách" s tampónmi v nohavičkách spolu so štábom. Pripomínalo mi to rozprávku o "Červenej Karkulke". Tlupa nehercov recitujúcich hatlaninu, blúmajúcich po lese... budget 1000€ za benzín do peknej krajiny. Dokonca odkukaná pičovina z Pitch Black - holka má krámy, bu-bu-bubák po nej ide, lebo ju cíti...! Úděsné! Jedna ★ za kameru (aj keď tie 2 "prevracačky" som nepochopil, možno to malo byť kůl... né, nebolo) a hudbu, ktorá asi jediná stála za to. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Celkem realistická odpověď na otázku, proč člověku trvalo tak dlouho, než se přemnožil, kolonizoval předlohu glóbusu a přestal požírat svoje mrtvé kamarády. Zdejší prehistoričtí obyvatelé sice zjevně znají holicí strojky, mluví podezřele moderně a nosí precizně padnoucí kožené oblečky, tvůrci kolem nich ale celkem schopně křešou atmosféru i napětí a postarali se o to, aby závěr filmu byl zajímavější než jeho úvod (což je vždy výhra). Bubákování ve tmě tvoří paradoxně nejnudnější složku filmu (temný les - cosi se pohne - vyděšené tváře - temný les - cosi se pohne - vyděšené tváře), mnohem zajímavější je celkový primal fear koncept (pudový strach z nepoznaného v časech, kdy byl pro člověka nepoznaný téměř celý svět) a jeho zdárné vyjádření. Kořeny všech válek, vyhlazování a emocemi znetvořených dilemat v oblasti poznávání mají kořeny hluboko v pravěku a jejich jednoduchost je pro demonstraci uvedeného ideální. Uvítal bych produkčně i obsahově bohatší remake. P. S. V komentářích k nalezení hotová esence pojmu "papouškování" - o horor tu totiž jde až v poslední řadě a smysl přirovnávání k Predátorovi chápe patrně jen ten, kdo s ním přišel první. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Survivor z Doby kamenné, ve kterém skupinka pralidí před čímsi zdrhá. Exteriéry jsou parádní, o tom žádná. S kostýmy jsem neměl problém, protože vím houby, co se tenkrát nosilo a totéž platí o účesech. A problém jsem neměl ani s herci. Potíž byla v tom, že to bylo monotónní. Pračlověci jsou sice neustále v pohybu dopředu, ale jakoby se točili v kruhu. Běh, řev, běh, řev, oheň, běh, řev. Občas někdo odpadne, sem tam dojde na nějaké pnutí uvnitř skupiny, ale nic z toho na mě neudělalo valný dojem, pokud nepočítám jednu urvanou čelist. No a co se vyústění týče, tak něco podobného se dalo předpokládat a vlastně by mi to nevadilo, ale v kontexu toho, co se dělo předtím, mi to úplně nesedělo. Jako debut slušné a oceňuji odvahu s dobovým zasazením, ale ten tanec kolem toho zase tolik nechápu. 55% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PŘED 45000 LETY…“ V podstatě píčovina. Vidět se to dá, ale nesmíte bejt rozmazlení… Je to nízkorozpočťák, takže nemá smysl řešit třeba…. v podstatě nic! Já teda rozmazlenej jsem, ale za snahu dávám trojku.    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Ve filmu se mluví umělým jazykem jménem Tola, založeným na arabštině a baskičtině. 2.) Thx za titule „Martin Knig“. ///                         PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Jediná věc, která navozovala dobu kamennou (a i to je velké "možná") byla zdejší příroda. Jinak jsme bohužel sledovali partu soudobých lidí navlečených v kožešinách hovořících jakýmsi archaickým pseudo jazykem. Samotný nápad na zasazení hororu do doby kamenná mi přišel hodně zajímavý a navnadil mě, abych si film pustil. Bohužel s hororem nemá tento film nic společného. Bylo to jako objednat si sushi a dostat tři dny staré rybí prsty. Děj tohoto filmu byl asi tak zajímavý, jako když si listujete manuálem k nábytku z IKEA. Vůbec nic se tam neděje. Hodinu sledujete partu Britů jak sedí u táboráku a v dálce se ozývají divné zvuky. Závěrečné finále je taky úplně o ničem. Je mi líto herců, kteří se museli naučit jistě složitý pseudo jazyk a následně ho uplatnit ve filmu, kde je scénář zajímavý jako pročítání smlouvy k pojištění. Úplná ztráta času. [5 %] ()

Zajímavosti (2)

  • Podle slov režiséra Andrewa Cumminga, byl jazyk Talo pro herce extrémně náročný. Jazyk byl kombinací arabštiny a baskičtiny a vypracoval jej lingvista Daniel Andersson. (chaometic)
  • Natáčelo se v okolí Gairloch ve Skotsku a děj se odehrává před 45 000 lety. Film tak odpovídá historii, ve které se první lidé objevili v severozápadní Evropě. (chaometic)

Reklama

Reklama