Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Smok 

všechny recenze uživatele

Harry "Dirty" Callahan nekompromisne ruluje aj v treťom pokračovaní a ja som si s nim užil zase raz dobrú porciu akcie. Slabším článkom je tu však parťáčka Moorová. Vytiahnutá z kancelárie na ulicu sa zrejme mala postarať o nejaké komické momenty, no nestalo sa tak. Našťastie to Klinto utiahol aj sám a zase dal partičke teroristov jasne pocítiť, kto je zákon :) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Treti diel o drsnom policajtovi Harry Callahanovi je opat slabsi ako predchadzajuce dva diely. Scenar je slaby a predvidatelny, reziserskej stolicky sa zmocnil zas novy reziser, tentokrat James Fargo, ktory nema reziserske schopnosti Dona Siegla a Ted Posta. K tomu vsetkemu Callahan uz nie je sam, ale dostal partaka, teda vlastne partacku Tyne Daly. A este jedna zmena tu je, pokial jednicka a dvojka boli kriminalky/detektivky, Nasilnik je cistokrvny akcnak. S nahanackou po strechach a finalnou prestrelkou, k akcnemu nadychu filmu pomaha aj dost drsna autonahanacka. Drsny Harry uz taktiez nehlaskuje tak, ako mal v dobrom zvyku v jednicke, pripadne dvojke. To vsak vyvazuje zaverecna scena. Napriek vsetkym nedostatkom stale kvalitna nadpriemerna podivana : 86 % ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tretie pokračovanie o inšpektorovi Callahanovi je najslabšie z tých troch, ale aj tak stále ma dosť slušnú úroveň. C.Eastwood aj po tretíkrát je veľmi presvedčivý, nič nestratil zo svojej charizmy, tá sa dala krájať, taká bola hustá. Bolo tu aj veľa hlášok a Clint aj v tomto ohľade bodoval a v niekoľkých scenách som sa poriadne nasmial. A keď Callahan dostal partačku, už len to bolo úsmevné. Hudba bola strašná, tie tóny mi pripadali ako z Marsu, nech sa nikto nehnevá. Len tej akcie tu mohlo byť aj oveľa viacej, ale aj tak spokojnosť. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Třetí část série o nekompromisním policajtovi Callahanovi se sice od prvních dvou dílů série neliší v kvalitě propastným způsobem, přesto slízne "za odměnu" jedinou hvězdičku, protože i jen relativně mírný pokles kvality scénáře zřetelně obnažuje problematickou konstrukci celé série. Vedle drsné detektivky je to i snaha o kritiku změkčilé liberální administrativy, byrokracie a rozbujelé ochrany lidských práv, která se později vyvinula v tzv. politiku korektnosti. Racionální (byť mě neoslovující) základ pro podobné názory by tu byl, jenže je to celé podané tak prvoplánově, polopatisticky a až naivně, že je to téměř nestravitelné. Scénář obsahuje celou řadu logických děr a nedostatků, viz jediný dědoušek v uniformě, který hlídá skladiště plné nebezpečných zbraní a jehož existence uprostřed města vlastně nemá žádnou logiku, logiku ostatně nemá ani chování zločinců nebo policistů, kteří se chovají jako banda idiotů, a jedině proto, že tak činí obě strany, děj jakž takž funguje. A právě proto, že se většina postav chová jako parta ťulpasů, postrádají taky nezbytné charisma, takže film už stojí jedině na tradičně machistickém Eastwoodovi. Ten ale nemá tolik hlášek, které jsou kořením série, a jeho výkon je spíš rutinní. Celkový dojem: 25 %. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Inspektor má právo vědět, za co byl chválen." Než se však mistr světa ve ztrácení parťáků prostřílí k písemné pochvale od starosty, tak ukáže světu, jak se léčí simulantův infarkt, proč není vhodné stát při výstřelu za tarasnicí nebo jak se zatýká v kostele. Mě to tedy bavilo, ale pokud bude Harry někdy potřebovat pomoci s nějakými teroristy, tak mu nepomůžu, protože se ještě necítím na státní pohřeb. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Clint Eastwood si pročítal spoustu scénářů, ale nemohl najít "ten pravý". (ClintEastwood)
  • Snímek byl uveden do kin těsně před Štědrým dnem jako alternativa k rodinným filmům, které se v té době promítají. (ClintEastwood)
  • Jedná sa o deviaty najziskovejší film roku 1976 na svete. (westerns)

Reklama

Reklama