Reklama

Reklama

VOD (1)

Ona, její láska, jeho opičák... Philo Beddoe (Clint Eastwood) je bezstarostný řidič kamionu a ranař, který bydlí u své milované – a neméně svérázné – maminky (Ruth Gordonová). Se svým huňatým kamarádem, orangutanem Clydem, kterého vyhrál v sázce, se Philo toulá po zapadákově, dopřává si studené pivo, country odrhovačky a příležitostné rvačky. Jednoho dne jej okouzlí country zpěvačka Lynn (Sondra Lockeová), která mu dá vzápětí košem, když zjistí, že ve vztahu dupe příliš na plyn. Do cesty za svou milou se však Philovi připlete motorkářský gang Černých vdov, stejně jako pořádková policie. Vydobyde kamioňák zpět svou lásku? A udělá Philova máti řidičák? (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne pohodovej film, kde vlastne o nic moc nejde, Clint se vydava s brachou a kamosem opici za zenskou a v patach mu je dvojka vymletejch flojdu a parta jeste vymletejsich motorkaru. Film nikam nespecha, ale presto solidne odsejpa, sem tam se povede nejakej ten forek a Clint se kazdou chvily s nekym porve. Navic motorkari a poldove jsou fakt ultra duty a pri kazdy prilezitosti dostanou poradne nalozeno. Jen je skoda, ze se reziser bal pritlacit na pilu, urcite by se dalo vymyslet spousta foru se spojeni Clinta s chlastajici a nutno rict sympatickou opici. I kdyz je film mozna zbytecne dlouhej a ten konec je takovej trochu divnej, ty 4* to da. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Již poměrně "vyšisovaná" sedmdesátková komedie/nekomedie v rytmu country, s uvolněným zamilovaným tvrďákem Clintem, jeho parťákem orangutanem, rvačkami skoro jak od Spencera&Hilla, neschopným motorkářským gangem a nedotaženou, vpravdě ledabylou zápletkou. Je to ve výsledku především slunečně bezstarostný, pohodový výlet, ale že by mne zrovna bavil? 5/10 ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Další důkaz faktu, že Clint komedie prostě neumí.Sázka na přiblblý scénář, bitky bez nápadu, laciné vtípky, nic neříkající záběry, pupkatý moto gang, jejichž největší výkon je padat do kaluže a naprosto šíleně hluché momenty, kterých je až přespříliš. Jedině, co tak tohle filmové neštěstí zachraňuje před odpadním hodnocení, je opičák Clyde a sympaťanda D´Angelo, pro kterou mám od dob Bláznivých dovolených s Chevy Chasem slabost..veliké Eastwoodovské zklamání! ()

DonQ 

všechny recenze uživatele

Philo je dost možná mým prvním filmovým akčním hrdinou vůbec. Někdy si to možná dám znovu, abych zjistil jestli kouzlo nevyprchalo. Minimálně z nostalgie musím za 4. V dětství velmi často opakovaná VHSka. A to v podstatě Clinta jako herce vůbec nemusím, tak tady byl fajn. Ikdyž nejlíp to stejně rozehrál ten opičák :o) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +fain opice, bezva hlášky, pěkné bitky -neudrží si tempo do konce, je to starší snímek/// Pokud tento film měl pobavit, tak to beru. Docela se to i zdařilo a občas jsem se i bavil. Od 7čkového hodnocení jej však dělí to, že mě až tolik nezaujal a v jednu chvíli jsem ho vnímal jen jako kulisu, což jistě není dobře. Ale co, dost věcí se mi líbilo, obsazení je mírně nadprůměrné, hudba je pro tento film vhodná. Jednoduše před 20 lety určitě hodně zábavný film, jen ho samozřejmě nesmím brát vážně./// Celkem 56%/// ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Opičák Clyde se ve svém životě jmenuje Manis. (Terva)
  • Scénář se ke Clintovi dostal přes manažera jedné z jeho sekretářek, který doufal, že bude moci film produkovat a že si hlavní roli zahraje Burt Reynolds, kterému jeho přítel Eastwood snímek doporučí. K tomu však nakonec nedošlo, protože Eastwood si jej uzurpoval pro sebe. (ClintEastwood)
  • Autorem scénáře byl Jeremy Joe Kronsberg, který si ve snímku zahrál malou roli (Bruno). (ClintEastwood)

Reklama

Reklama