Reklama

Reklama

Hlad po pravdě

  • Kanada Hunger for Truth
všechny plakáty
Kanada / Ukrajina / Velká Británie, 2020, 79 min (Alternativní 52 min)

Obsahy(1)

Falešné pozlátko Stalinovy říše se odvážila poodhrnout jedna smělá žena... Mladá kanadská novinářka se bez povolení vydala na sovětskou Sibiř a jako jedna z prvních popsala tábory Gulagu. Jmenovala se Rhea Clymanová a toto je příběh vyprávěný jejími vlastními slovy. Její články sovětské vedení popuzovaly. Na základě nařízení politbyra ze 17. září 1932 byla korespondentka Clymanová za údajně vykonstruované články o povstání a hladových nepokojích vyhoštěna. Mezi novináři měla jako první na 10 let zakázaný vstup do Sovětského svazu. Před svým zatčením navštívila jižní Ukrajinu, kde odhalila jeden z největších zločinů století. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Marze 

všechny recenze uživatele

Jediný takto podrobně popisující hladomor na Ukrajině který znám vyvolaný Stalinem. To, že dělnická třída chtěla zlikvidovat tu rolnickou, vypadá z dnešního pohledu bizarně. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Spomienky kanadskej novinárky Rhea Clyman, ktorá chcela zistiť pravdu o štáte s diktatúrou proletariátu a ako sa tam robotníci vlastne majú. Zvlášť o situácii na Ukrajine v čase utajovaného hladomoru po Stalinových experimentoch s kolchozmi a zničení triedy kulakov. Bola by to len história, keby sa nový ruský diktátor nepokúšal opakovane zničiť ukrajinských ľudí. Filmových záberov z obdobia 1932-33 je minimum, takže pre umocnenie atmosféry sú kombinované so súčasnosťou a použité sú zaujímavo pohybovo oživené dobové fotografie. –––– Stalin budoval komunismus a za brány socialistických měst jedli děti rolníkú trávu. –––– Budování socialismu založeného na hrůzách, hladomoru a krveprolití nepřineslo lidem žádné trvalé hodnoty. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Zpitomělá část našeho národa rozhořčeně, ze sledování dezinformačních večerníčků, nadává nad tlačenkou televizních dokumentů o ukrajinském utrpení v minulém či současném století. My ostatní máme všech pět pohromadě a koukáme na to jako na nucenou výchovu stavu naší historické minulosti, které je jako Kyjevská Rus či dnešní suverénní stát Ukrajina napadená Ruskou federací, součástí. Zajímavá grafika rozpohybovaných starých fotek. PS: smutné, že všichni tihle ovlivnění flastenci na Václaváku ještě skutečně neměli hlad..někteří dokonce přiletěli zrovna z Malediv a tak si jdem jen tak pro legraci zademonstrovat pod hlavičkou 5.kolony, komunistů a nejrůznějších individuií z internetových přenosů, kteří našli způsob jak vylákat z věřících ovcí peníze na umoření svých dluhů.. :/ ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Ešteže sa vždy nájde nejaký odvážlivec, ktorý pomôže zachovať svedectvo o hrôzach totality. A ľudia sa ako vždy nepoučia.. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Odvážná kandská novinářka odhalila hladomor na Ukrajině i na Kubáni, zadržena v Tbilisi a vypovězena. A pak jela zjišťovat, jak to vypadá v nacistickém Německu (max.70%) ()

muti 

všechny recenze uživatele

Peklo na zemi, inak to neviem nazvať. Strašná strašná doba, keď ľudia ešte nevedeli čo sa vlastne deje a kam to všetko bude spiet. O to zrudnejsie sú dnešné chcimirovske manifestácie na podporu reinkarnácie diabla menom Putin (obrazne povedané). Takéto dokumenty by mali pustiť televízie v pravidelných intervaloch. Palec hore za zanimovanelé dobové fotografie, ktoré ukazujú výjavy ako z iného sveta. Je až neuveriteľné koľko zla môže napáchať jeden človek menom Stalin. A to sme ešte dobrých pár rokov od vojny. Existovala snáď horšia doba ako táto? Klobúk dole našim predkom, ktorí ju prežili, muselo to byť mission impossible. ()

Reklama

Reklama