Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 17

Recenze (48)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Běží to 15 minut a já vlastně nevím proč na to koukám… #1 se mi nelíbilo, je to z dílny současné největší neofašistické organizace (krycí jméno Disney), která samozřejmě musí nacpat propagandu všude (samozřejmě že Riley musí mít kamarádky různých barev) a hraje hokej… No… a já se v té záplavě vyváženosti a korektnosti snažím vzpomenout jestli ke tohle horší než #1 nebo ne. Děj je vlastně tak nechutně primitivní a závěr idiotský, že musí. A teď schválně jaké jsou šance, že v potitulkové scéně se propálí, že “temným tajemstvím” je její sexuální orientace nebo zmatek v pohlaví? No vyžerte si to až do konce jako já… nic neřeknu. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Geniálně terapeutickej animák, který perfektně ukazuje, jaké je to býti teenagerem - a dokonce ani ne tak zjednodušeně (vzhledem k cílovce). Osobně na tom miluju všechno, od celého příběhu až po detaily (Strach mající padák, akné Riley na bradě). Jestli někomu za poslední dobu přeju onen komerční úspěch, tak určitě Inside Out 2. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Za mňa nie až tak dobré ako prvý diel, ale v rámci Pixaru najsilnejšia vec od Coco. Ten príbeh má úprimné kúzlo skryté v detailoch, v tom ako netlačí na pílu a ajtak zasiahne cieľ. Občas síce trochu prvoplánovo, no stačí mi to. Hlavná postava prechádza pubertou a nové emócie sú k tomu ideálne prispôsobené aby sa divák smial. Animácia tradične skvelá, v pár momentoch obvzláštnená o svieže prvky napríklad 2D a po celý čas krásne farebná. Len už to po druhý krát nerezonuje rovnako dokonale ako pred deviatimi rokmi keď som hovoril že som svedkom najlepšieho animáku dekády. ()

GavlaDan 

všechny recenze uživatele

Pixar se vrací. A to rovnou v plné síle. Poslední roky už to nebyly takové pecky, jak bylo zvykem. Ale druhé Inside Out je bomba. Tahle emocionální atomovka snad předčila i první díl. Téma puberty je zde zpracované absolutně fenomenálně. A v těch pouhých 100 minutách bylo nespočet neuvěřitelně silných momentů, hromady zajímavých myšlenek, a hlavně šílené množství emocí, které to ve mně dokázalo vyvolovat. Stále nedokážu pochopit, jak se tvůrcům povedlo, tak trefně rozpitvat období dospívání – téma, které by každý jiný narval do pomalého artového filmu, ovšem tady frajeři z Pixaru ho naládovali do barevné a svižné pohádky pro děti. Animačně, jak už bývá zvykem, je to naprostá špica. A já nemůžu být šťastnější. Lepší animák jsem už roky neviděl. A kdyby letos nevyšla Duna, tak tohle by byl jasný film roku. 10/10 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Po takmer desiatych rokoch sme sa dočkali pokračovaniu skvelého Inside Out. Chvála Bohu, nedopadlo to zle. Z hľadiska príbehu sa tvorcovia (logicky) vydali na predpokladanú cestu – mladá Riley vstúpi do puberty a k tomu pribudnú aj nové emócie. Viac by som ani neprezradil, pozrite sa na to. P.S.: Pixar takýto animák už potreboval dlho. Osobné hodnotenie: 85% (****) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme môžeme vidieť viacero animácií a grafických prístupov. 2D animácia, video-animácia, detské kresby... Všetky symbolizujú digitálny svet, ktorým prechádzala generácia Z, ktorú Reily predstavuje. (giaruj)
  • Postava Nuda sa mala objaviť už v prvom filme. (giaruj)
  • Postavu Bloofyho v slovenskom znení nadaboval Miro Jaroš, veľmi populárny spevák pre deti. (giaruj)

Související novinky

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

V hlavě 2 má miliardu

V hlavě 2 má miliardu

03.07.2024

Filmový rok 2024 zná svůj první miliardový hit. Nestala se jím Duna: Část druhá, ačkoliv se svými 711 miliony měla docela dobře nakročeno, ale dosáhlo toho jiné pokračování dalšího populárního snímku… (více)

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Reklama

Reklama